dania mięsne - 13801 przepisów (strona:41/921)

Kotlety drobiowe (mielone) 99

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 100

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku

Kulinarne S.O.S.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino / Makaron z czosnkiem, oliwą i chili 95

Spaghetti aglio, olio e peperoncino, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i chili. Jest to najprawdopodobniej najprostszy przepis na pełnoprawne danie przygotowane na bazie makaronu. Mimo

Pogotujmy.pl
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 145

zaskoczenie, kiedy spróbowałam gotowego dania. Mięso kruche, miękkie, delikatne. Cała potrawa tak pyszna, że nie szło oderwać się od widelca (a jestem bardzooo wybredna, jeżeli chodzi o mięsne dania). Na dodatek “Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami” jest daniem dość prostym w przygotowaniu, wymaga jedynie czasu (marynowanie + duszenie). Koniecznie spróbujcie! “ Gulasz Strogonow z dzika

Moja Delicja
Menu na tydzień: 115 zł dla dwóch osób 135

widzicie, dniem bezmięsnym w tym tygodniu jest u nas poniedziałek – jak za komuny, pewnie niektórzy z Was (bliżej wieku Eugeniusza) to pamiętają :-). Wynika to z tego, że dania mięsne od razu po ugotowaniu, wystudzeniu i spakowaniu włożyliśmy do zamrażalnika. Dlaczego? Bo najłatwiej je zamrozić. Wiele z Was pyta jak przechowujemy gotowe dania. Nasza metoda jest

Niedzielny kucharz
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 212

zaskoczenie, kiedy spróbowałam gotowego dania. Mięso kruche, miękkie, delikatne. Cała potrawa tak pyszna, że nie szło oderwać się od widelca (a jestem bardzooo wybredna, jeżeli chodzi o mięsne dania). Na dodatek „Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami” jest daniem dość prostym w przygotowaniu, wymaga jedynie czasu (marynowanie + duszenie). Koniecznie spróbujcie! „Gulasz Strogonow

Moja Delicja
Stek z polędwicy wołowej 145

doskonalszego dania mięsnego jak dobrze zrobiony stek z polędwicy wołowej. Nie trzeba wyszukanych dodatków by taki obiad był najlepszą chwilą dnia. Wbrew powszechnym opiniom to danie nie tylko dla mężczyzn a stek wcale nie musi być krwisty. Moim zdaniem najlepiej smakuje średnio wysmażony - brązowy na wierzchu i różowy w środku

Milion Smaków
Wegańskie galaretki warzywne :) 141

Agar-agar, czyli agar :) to roślinna substancja żelująca, zastępująca standardową żelatynę wieprzową. Powstaje z morskich glonów, dzięki czemu bogaty jest jod, wapń i żelazo . Można używać go do dań mięsnych jak i słodkich. Ma zerową wartość energetyczną. Agar rozpuszcza się w temperaturze minimum 85*, tężeje w temperaturze pokojowej :) Bez obaw możesz pozostawić danie z agarem na wierzchu

Zdrowie na języku :P
Najpyszniejsze zagraniczne słodycze, których musisz spróbować! 30

Podróże po świecie dają możliwość poznania nowych smaków i aromatów, charakterystycznych dla nowopoznanego zakątka świata. Dla jednych sposobem na poznawanie nowej kultury jest kosztowanie nietypowych dań

Pogotujmy.pl
Najpyszniejsze zagraniczne słodycze, których musisz spróbować! 75

Podróże po świecie dają możliwość poznania nowych smaków i aromatów, charakterystycznych dla nowopoznanego zakątka świata. Dla jednych sposobem na poznawanie nowej kultury jest kosztowanie nietypowych dań

Pogotujmy.pl
Wegańskie fajitas z piekarnika 67

Magda Meksykańskie fajitas to zwyczajowo danie mięsne – jest to grillowane mięso podawane w tortilli, z rozmaitymi dodatkami. Pyszne, nie ma co przeczyć, ale może skusicie się na wegański odpowiednik tego dania? Na pewno nie pożałujecie – bogactwo warzyw, pachnące przyprawy i masa dodatków sprawi, że każdy kęs będzie zniewalający. Już na same zdjęcia ślinka się zbiera

Smaczna Strona
Chłodnik ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką- bez gotowania 104

Lato to czas, gdy na naszych stołach króluje lekkie menu, bogate w sezonowe warzywa i owoce. Ochota na dania mięsne i mączne idzie w zapomnienie. Przygotowujemy najróżniejsze sałatki, warzywa, na parze, orzeźwiające koktajle i owocowe smoothie.  Często w moim rodzinnym domu takim sztandarowym daniem wakacyjnym były sadzone jajka, podawane z mizerią z ogórków oraz młodymi ziemniakami

kulinarnyJa
Marchewka z miodem i tymiankiem 152

Dzisiaj propozycja na dodatek do obiadu. Marchewka z miodem i tymiankiem pasuje do dań mięsnych. Idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem.  Składniki: 7 -8  marchewek płaska łyżeczka cukru pół płaskiej łyżeczki soli 1 duża płaska łyżka miodu (ja dałam wielokwiatowy) 1 duża płaska łyżka masła 1 mała płaska łyżeczka tymianku Wykonanie: Marchewki obieramy, kroimy na krążki grubości

Smak mojego domu
Makaron z sosem warzywnym 191

Bezmięsny sos do makaronu dla osób, które lubią czasami odpocząć od mięsnych dań Makaron z sosem warzywnym Drukuj przepis Składniki 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorków pelati 1 mała marchewka 2 łodygi seleru naciowego 1 łyżeczka bazylii, oregano przyprawy sól, pieprz, ostra i słodka papryka 1 łyżka oliwy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietanki

CoolinarniePL
Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 131

danie last minute, ale potrawa przygotowywana z wyprzedzeniem. Nie oznacza to jednak, że powinna być podawana tylko od święta. Pieczona gęś, jak wspomnieliśmy, to jedno z najzdrowszych dań mięsnych. Gęsina jest bogata w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Gęsi smalec, to tłuszcz w czystej postaci, ma niską temperaturę topnienia i jest łatwo przyswajalny. Pieczona gęś to danie(...)pasty majeranek i dalej ucieraj. Posmaruj pastą gęś, oprósz dodatkowo tuszkę solą. Po natarciu pastą syp sół w miejsca, gdzie pasty jest mniej oraz tam, gdzie są bardziej mięsne części tuszki: nogi, piersi. Odstaw gęś na godzinę, a najlepiej na całą noc do lodówki. Nie przykrywaj tuszki. Dzięki temu skórka po upieczeniu będzie chrupka. Krok 3 Nadzienie. Wstaw grzyby razem

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania