momentu, gdy danie będzie miało gęstą konsystencję, czyli odparuje woda. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Danie najlepiej smakuje następnego dnia po przegryzieniu się smaków. Wielbicielom dań mięsnych proponuję dodatek skwarków np. wytopionych z boczku. Danie najlepiej zamrażać w pojemnikach. ------------ Podobne: Szybkie danie z kaszy jaglanej Pęczakotto z kurkami Grochówka
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 4 ćwiartki z kurczaka, 2 pory, 4 ząbki czosnku, kostka drobiowa, tymianek- 2 łyżki, pieprz, sól, pół cytryny, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Ćwiartki
Pobite gary BarbarySkładniki: 2 duże piersi z kurczaka, łyżka kurkumy, imbiru i chili, tłuszcz do smażenia, mango w puszcze, 2 cebule, 1 papryczka chili, 2 łyżki żółtej pasty
Pobite gary BarbarySkładniki: 3 piersi z kurczaka, 2 duże cebule, 1 cytryna, 10 zielonych oliwek, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki kurkumy, łyżka brązowego cukru, 2 łyżki masła
Pobite gary BarbarySkładniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * przyprawa do kurczaka * 2 szklanki ryżu * 1 duża cebula zalewa: * szklanka przecieru pomidorowego * 2 szklanki bulonu * pół kostki masła * 4
Pobite gary BarbarySkładniki: * 2 czerwone papryki * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół szklanki ryżu * pół cebuli * 1 jajko * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz * tarta mozarella (ok. 100 g
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sól, pieprz * 1 duża cebula * 25 dag pieczarek * szklanka kremówki * zupa cebulowa w proszku * 1 jajko * płaska łyżka tymianku * tłuszcz
Pobite gary Barbarydodatkami: rozmarynem, chili i solą morską oraz sezamem i pistacjami. Do chipsów można zaserwować różnego rodzaju dipy, np. konfiturę z czerwonych borówek, która wybornie komponuje się z daniami mięsnymi lub owocowa, nadająca lekkości i orzeźwiania. Wyjątkowe danie, którego nie serwuje się na co dzień tylko bardziej okazyjnie, a które na pewno zachwyci rodzinę na uroczystościach rodzinnych czy znajomych
Kraina Miodem PłynącaKiedyś już proponowałam Wam danie mięsne zapiekane z ryżem. Jest to naprawdę fajna opcja posiłku, w sumie jednogarnkowego, pełnego cudownych aromatów. Zapiekanie gwarantuje niezwykłą głębię smaku i jego wzajemne, interesujące przenikanie się. Jest to także propozycja, którą z chęcią wykorzystuję, na przykład przygotowując obiad dla kilkunastu osób, przy okazji rodzinnej uroczystości. Może pierwsze kroki wymagają nieco zachodu, jednak potem(...)potrawa się piecze, mam czas na przygotowanie czegoś innego lub po prostu samej siebie na przyjęcie gości ;) Tym razem postawiłam na kurczaka. Danie wyszło pyszne, mięso aromatyczne i soczyste, ryż pełen smaku, lekko kremowy. Wszystkim przypadło do gustu i na pewno nie raz je powtórzę. Czytaj więcej
PichceniomaniaNie da się ukryć, że sezon grillowy w tym roku mogliśmy rozpocząć niezwykle wcześnie. Wysokie temperatury już w zasadzie od pierwszych dni kwietnia pozwalały na ponowne
Pogotujmy.plKiedyś 1 maja krzyczano „Niech się święci 1 Maja” teraz 1 maja zaczyna się w Polsce czas grillowania. Dania z grilla, kto ich nie lubi? Nasza rodzina je uwielbia tak jak cała Polska, która zaczyna grillować. Dla większości Polaków nie ma nic lepszego niż weekend spędzony przy grillu z rodziną(...)znajomymi. Grillowanie to dla większości z nas to okazja do wspólnej zabawy, która łączy wszystkie pokolenia. Proponowane przez nas przepisy na grilla są proste i bardzo pyszne. Wszyscy miłośnicy mięsnych dań z grilla znajdą tu pomysły dla siebie. Polecamy nasze pyszne i sprawdzone przepisy z grilla: Grillowane faszerowane piersi kurczaka, Ćevapčići z mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWęgrzech jest bardzo popularny i pomimo tego, iż nie znajdziecie tego dania w restauracjach, robione jest często w niemalże każdym węgierskim domu. Warzywa , które najlepiej sprawdzą się tutaj to szpinak, marchew, cukinia, groszek czy kalarepa. Danie podawać można chociażby z jajkiem czy z sznyclami mięsnymi (tak podawane jest na Węgrzech właśnie). Ja zajadałam się samymi warzywami. Były(...)koperkiem. Zalać miękkie warzywa. Przyprawić do smaku dodatkową solą, zagotować i trzymać na ogniu przez dodatkowe 2 minuty. Kalarepę podawać samą, z pieczywem lub jajko gorący dodatek do dań mięsnych. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc kalarepę w sosie. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Do warzyw dodać można także łyżkę octu. Ja tego jednak
mecooksZupa z czerwoną soczewicą i selerem naciowym – pyszna, bardzo pożywna i świetnie rozgrzewająca. Przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi zup! :) Krótsze dni, coraz częstsza plucha oraz
Pogotujmy.plnajważniejsze święta chrześcijańskie, które spędzamy bardzo tradycyjnie, w gronie rodzinnym. Na świątecznym stole królują jajka w różnych postaciach oraz wiele potraw (szczególnie mięsnych), których spożywanie było ograniczone w czasie Wielkiego Postu. Jakie dania powinny znaleźć się na wielkanocnym stole? Co podać na świąteczny obiad i jakimi ciastami ugościć rodzinę? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne śniadanie wielkanocne Podstawą śniadania wielkanocnego(...)własnymi odsłonami tych samych dań. Obiad wielkanocny jest bardzo wystawny – po 40-dniowym poście przychodzi czas na ucztę. Stąd główny posiłek dnia obfituje w szczególności w wytrawne dania mięsne: pieczony schab ze śliwką , pieczeń rzymska, szynka wielkanocna, pieczona kaczka, indyk lub nawet gęś – to tylko niektóre z propozycji. Nierzadko przygotowujemy także pieczone pasztety i rolady wielkanocne
Kulinarne Przeboje