dania mięsne - 13801 przepisów (strona:27/921)

Boczek pieczony z kminkiem wg Marka z Bielska 74

Przepis dla fanów boczku - boczek zapiekany z kminkiem według przepisu Marka z Bielska, forumowicza strony Wędliny Domowe . Smakuje wybornie na ciepło, jak i na zimno. Serdecznie

Kocham..lubię..gotuję..
Danie Księżniczki Sisi 88

Danie Księżniczki Sisi Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem

Kulinarna Chwila
Danie Bardzo Proszę 129

Danie Bardzo Proszę Dziś na obiad proponuje danie bez wysiłku a zarazem bardzo smaczne, idealnie pasuje do młodych ziemniaczków. Składniki: ·     

Kulinarna Chwila
Surówka z surowego kalafiora 107

białą kapustę. Podając kalafiora na surowo unikamy również jego specyficznego zapachu, który nie każdemu podchodzi. Tak przygotowana surówka jest bardzo chrupiąca i świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, wegetariańskich, a także do dań z grilla. Składniki: 1 mały kalafior 1 pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kalafiora pozbawiamy liści

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekane rożki z tortilli z mięsem 139

Dawno na moim blogu nie było przepisu na danie mięsne, więc postanowiłam trochę nadrobić zaległości. Danie, które dziś przygotowałam to fajna propozycja zarówno na przekąskę, jak i na danie główne. Są to rożki z tortilli pszennych, wypełnione farszem z mięsa mielonego smażonego z cebulą, czosnkiem, pomidorami suszonymi i przyprawami oraz sosem pomidorowym. Farsz dodatkowo wymieszałam z kukurydzą

Waniliowe Improwizacje
Pasztet pieczony, drobiowo-wieprzowy 66

Lubicie pasztety? Dobry pasztet przygotowany w domu, z wiadomym składem to niezwykły rarytas. Dodatkowo można go wzbogacić o różne dodatki i z jednej bazy uzyskać różne

Kocham..lubię..gotuję..
Pieczone bataty z fenkułem 91

czasu, aż warzywa delikatnie się zarumienią – ok. 10-15 minut. Podajemy z serkiem ricotta. Oprószamy kuminem i ziołowym pieprzem. Tak przygotowane warzywa mogą stanowić dodatek do dania mięsnego lub z ryby. Jako samodzielne danie również są sycące i można je zjeść praktycznie na każdy posiłek

Kucharzyca
Groszek z nutą cytrusową 90

Groszek najczęściej podawany jest z marchewką, proponuję groszek bez marchewki. Lekko pikantny z nutą  cytrusową. Taki groszek jest świetnym  dodatkiem do dań mięsnych, ale nie tylko.  Do przygotowania dania użyłam groszku mrożonego. W sezonie, gdy mamy świeży groszek, trzeba go najpierw zblanszować – wrzucić na chwilę do gotującej się wody, gdy woda ponownie

królestwo garów
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 163

jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs. Dodatkowo są bardzo delikatne i soczyste w smaku, dzięki obecności cukinii, która jest praktycznie niewyczuwalna, a jednak wzbogaca to danie mięsne. Nadzienie z sera pleśniowego (ja dałam z niebieską pleśnią), który jest intensywny w smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący

Kuchnia MagdaLeny
Soja z tofu w pomidorach 138

gałązkę tymianku i redukujemy pomidory do pożądanej konsystencji. Dodajemy ugotowana soja i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cayenne. Serwujemy na ciepło jako dodatek do dań mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie. Czas przygotowania: 15’+ 60’ gotowanie Trudność: łatwe Ilość porcji: 4 Kaloryczność: 390 kcal/porcja

Pyry na Gaz
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 176

jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs. Dodatkowo są bardzo delikatne i soczyste w smaku, dzięki obecności cukinii, która jest praktycznie niewyczuwalna, a jednak wzbogaca to danie mięsne. Nadzienie z sera pleśniowego (ja dałam z niebieską pleśnią), który jest intensywny w smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący

Kuchnia MagdaLeny
Pełne smaków danie z makaronem, mięsem i warzywami 122

Danie to zrobiłam dzisiaj i ku mojemu zadowoleniu wyszło pyszne. Sos śmietanowo serowy, mięsko mielone, chrupiący młody groszek. Polecam. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Cebulę

Kuchnia Pokoleń
Tagliatelle z tuńczykiem, szpinakiem i groszkiem 148

Danie jednogarnkowe pachnące świeżym szpinakiem w połączeniu aromatycznego tuńczyka ze śmietanką i czosnkiem. Do tego dużo świeżego pieprzu. Idealne rozwiązanie na szybki, zdrowy i smaczny

Zasmakuj Kuchni
Curry z kurczakiem, pomidorami i ogórkami konserwowymi w sosie śmietanowym 138

Danie pachnące pomidorami i curry przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) – ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania