Papryka faszerowana kaszą i mięsem

Papryka faszerowana kaszą i mięsem

Przepis na : obiad

Danie smaczne, nic więcej nie trzeba, warzywa, kasza i mięsko. Idealne dla maluchów. Mój wnuk tak się zajadał, że moja porcja jest na drugi dzień Papryki umyć, odciąć górę papryk i wydrążyć środki. Przygotowanie farszu- mięso mielone doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Na patelnię wrzucić mięso, kaszę, dodać kurkumę, oregano, paprykę wędzoną, pomidory z puszki. Wszystko wymieszać i smażyć 5 minut. Co jakiś czas zamieszać. Tak przygotowany farsz włoży...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso mielone, papryka faszerowana, obiad

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń