Danie smaczne, nic więcej nie trzeba, warzywa, kasza i mięsko. Idealne dla maluchów. Mój wnuk tak się zajadał, że moja porcja jest na drugi dzień ☺️

Faszerowana papryka

Papryki umyć, odciąć górę papryk i wydrążyć środki.

Przygotowanie farszu- mięso mielone doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Na patelnię wrzucić mięso, kaszę,  dodać kurkumę, oregano, paprykę wędzoną, pomidory z puszki. Wszystko wymieszać i smażyć 5 minut. Co jakiś czas zamieszać.

Tak przygotowany farsz włożyć do oczyszczonych papryk. Włożyć papryki do żaroodpornego naczynia.

Faszerowana papryka

Przygotowanie sosu – śmietanę wlać do kubka, dodać vegetę w proszku, gałkę muszkatołową. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Wlać śmietanę do naczynia.

Pieczenie-  naczynie przykryć folią aluminiową lub przykrywką. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 35-40 minut.

Mi zostało trochę farszu wiec wrzuciłam go do sosu. 😄

Do tego dania już nic nie trzeba. Polecam smacznego.