Pieczone pałki kurczaka z chrupiącą skórką

Pieczone pałki kurczaka z chrupiącą skórką

Pieczone pałki kurczaka z chrupiącą skórką

Pieczony kurczak to klasyk wśród polskich obiadów, u nas w domu gości mniej więcej raz w tygodniu. Pieczemy czasem całego kurczaka, czasem ćwiartki, czasem pałki a czasem skrzydełka. To sprawdzony obiad który zawsze jemy ze smakiem. Poniżej znajdziesz mój ulubiony sposób na przygotowanie idealnego mięsa z kurczaka oraz patent na uzyskanie cudownie chrupiącej, złocistej skórki i soczystego mięsa. Nie trzeba tutaj niczego nadzwyczajnego, poza idealnie skomponowaną przyprawą do złocistego kurczaka i odrobiną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.