dania mięsne - 13801 przepisów (strona:23/921)

Kopytka z majerankiem 157

kroimy ukośnie w zgrabne romby. Do gotującej się posolonej wody wrzucamy kopytka. Czekamy aż wypłyną do wierzchu i od razu wyciągamy. Układamy na talerzu jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie polane masełkiem lub skwarkami ze słoninki. Bardzo dobrze komponują się również z sosem pieczarkowym lub grzybowym

Kulinarne przemyslenia
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ 152

Obiad dla drobiożerców, którzy to mięsko mogą zajadać w każdej postaci. Czyli krótko mówiąc obiad idealny dla mnie i mojej rodziny. A Wy lubicie drób? Często

Z Majeczką w kuchni
Żeberka duszone w cebuli 156

Żeberka to rodzaj mięsa, który bardzo lubię. Sos na bazie żeberek nie ma sobie równych. Fakt, może i są kaloryczne i tłuste. Ale ich smak wynagradza

Pobite gary Barbary
Karkówka z ananasem 241

Bardzo lubię karkówkę. Kiedy jest sezon na pyszne pomidory robię karkówkę zapiekaną z pomidorami . W sezonie jesienno-zimowym na moim stole króluje karkówka z suszonymi grzybami

Pobite gary Barbary
Karkówka w sosie ketchupowym 243

Bardzo lubię karkówkę. Szczególnie tą, zapiekaną w piekarniku. Bez żadnego podsmażania. Włożona do pieca jako surowe mięso jest krucha i bardzo delikatna. Jako, że jestem zwolenniczką

Pobite gary Barbary
Panierowane żeberka 127

Składniki: 1,2-1,5 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna (cebula, marchew, pietruszka, kawałek selera, por) 4 ziela angielskie 4 liście laurowe sól, pieprz mąka jajka tarta

Pobite gary Barbary
Kasza orkiszowa z warzywami 164

Przesmażyć wszystko około 5 minut po czym dodać ugotowaną kaszę. Wymieszać, chwilę smażyć na małym ogniu i doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Podawać jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie

My simple kitchen
Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej 166

  Składniki: 5 plastrów karkówki, 6 łyżek (czubatych) dżemu brzoskwiniowego 10 łyżeczek musztardy francuskiej pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania : Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i

Pobite gary Barbary
roladki schabowe z chrzanem 164

Jeśli potrzebujecie przepisu na eleganckie danie mięsne, zdecydowanie polecam ten. Danie nie tylko ładnie wygląda ale też wspaniale smakuje, choć jest bardzo proste. Idealne na wykwintne okazje.  Składniki: 8 plastrów schabu 8  długich plastrów boczku 400 g pieczarek 2 łyżki chrzanu ostrego 1 cebula 2 ząbki czosnku ostra i słodka papryka sol pieprz olej Mięso rozbić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką 154

Składniki: 5   plastrów karkówki 10 łyżek ketchupu 2 garście suszonych grzybów 25 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka 1 duża cebula

Pobite gary Barbary
Kalafior – sałatka z kalafiora 131

pożądanej miękkości, najlepiej al dente. Nie rozgotowujmy warzyw! Kalafiora podzielić na kawałki, ułożyć na talerzu i polać sosem. Posypać pestkami dyni. Tak przygotowany kalafior może być dodatkiem do dań mięsnych lub jako samodzielne danie. Ja podałam z jajkami w koszulce. *jeżeli mamy dostęp do kolorowych kalafiorów, można pobawić się kolorami :) **ostrej papryki dodajemy tyle ile lubimy ***oczywiście najlepszy

królestwo garów
Jabłkowa karkówka w Coca-Coli 145

Składniki: ·          5 plastrów karkówki ·          1 duża cebula ·    

Pobite gary Barbary
Karkówka z pomidorami 196

Składniki: ·          5 plastrów karkówki ·          5 łyżek ketchupu ·    

Pobite gary Barbary
Karkówka z pomidorami 217

Składniki: ·          5 plastrów karkówki ·          5 łyżek ketchupu ·    

Pobite gary Barbary
Żeberka z jabłkami 175

Składniki: ·          1,5 kg żeberek wieprzowych ·          4 jabłka ·   

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania