Przepis na : kolacja
Ile piekarników w tym kraju, tyle pomysłów na pieczone warzywa. Tym razem zapraszam na pieczone bataty z oliwą z pestek dyni, pieczone z fenkułem. Koper włoski (fenkuł) kroimy w plastry, ok. 1-1,5 cm grubości. Batata kroimy wzdłuż na dwie części. Ostrym norzem nacinamy batata. Warzywa doprawiamy solą i kuminem. Batata umieszczamy w piekarniku rozgrzanym o 200 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Po tym czasie dokładamy koper i skrapiamy warzywa oliwą z pestek dyni. Temperaturę zmniejszamy do 170 st. C i pieczemy do... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...