Złoty kurczak

Złoty kurczak

Złoty kurczak

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 2 duże cebule, 1 cytryna, 10 zielonych oliwek, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki kurkumy,  łyżka brązowego cukru, 2 łyżki masła do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, tak żeby kotleciki nie były za grube. Obsypujemy je solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebule pokrojone w półtalarki. Po 3 minutach obsypujemy cebulę kurkumą. Podsmażamy jeszcze ją 2 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś, piersi, cytryna, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania mięsne, mięso, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem, kotleciki z kurczaka, gotowany kurczak, kurczak pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.