dania mięsne - 13801 przepisów (strona:42/921)

Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym 136

robione w biegu, bo rozkładanie całego studia, gdy goście stoją w drzwiach nie wchodzi w grę :) Wszyscy członkowie naszej najbliższej rodziny jedzą mięso, więc zawsze robię dwa dania mięsne. Piekę też dwa ciasta. Dzisiaj, na pierwszy ogień idzie pyszny gotowany kurczak. Przyprawa curry i mleczko kokosowe sprawiają, że jest to jedno z moich ulubionych dań. Oprócz tego

Posadzone i zjedzone
pieczeń z boczku z natką pietruszki 211

Wielkimi krokami zbliżają się święta wielkanocne, więc po czterdziestu postnych dniach warto przygotować jakieś danie mięsne. Najlepiej będzie jeśli na Waszym stole zagości coś, co będzie ciekawą alternatywą dla smakujących jednakowo wędlin, których macie za pewne dosyć na co dzień. To danie niezwykle proste do wykonania, więc dajcie się skusić. Składniki : 2kg chudego surowego boczku

zobacz ich smak
Pieczeń rzymska z jajkiem 143

wykładamy papierem do pieczenia i na jej dnie umieszczamy połowę masy mięsnej. W masie robimy niewielkie wgłębienie i umieszczamy w nim w rzędzie jajka *** *** Na wierzchu wykładamy resztę mięsa, przykrywając dokładnie jajka *** *** Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut *** *** Pieczeń można jeść na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę. U mnie pieczeń została podana jako(...)SCHAB Z PIEKARNIKA – WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczeń rzymska z jajkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kuchnia polska dawniej i dziś 140

dań. Polska, dawna różnorodność Natomiast kuchnia polska, jako kuchnia narodowa, charakteryzowała się różnorodnością potraw rybnych. Jedzono głównie ryby słodkowodne, rzadziej ryby morskie. Ważne miejsce w jadłospisie zajmowały dania mięsne: między innymi dziczyzna, czy też dzikie ptactwo. Na staropolskim stole pojawiały się pieczone w całości prosięta, sarny, dziki oraz różne gatunki ptactwa i ryb. Nie mogło zabraknąć również(...)wywarów roślinnych. Istotnym elementem dań były przyprawy: pieprz, liście laurowe, cynamon, szafran, goździki, czy ziele angielskie, a także dzikie rośliny takie jak mlecze, pokrzywa, czy też szczaw. Od czasów Królowej Bony jedzono także dużo warzyw, które podawano przede wszystkim gotowane: w wodzie lub na rosole. Poddawano je również pieczeniu i smażeniu oraz stanowiły one element sosów. Warzywa łączono głównie

365 dni dookoła kuchni
Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem 93

Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem , to fajny przepis na piątkowy obiad dla tych co przestrzegają postu . Lub po prostu odmiana od dań mięsnych i ukłon w stronę kuchni wegetariańskiej Łatwy , przepis na pyszną rybę , nadają się do niego wszystkie rodzaje filetów Jak to stwierdził mój starszy syn , w tym daniu można

Ogrodnik w podróży
Stek z rostbefu z pieczonymi batatami 86

Stek z rostbefu z pieczonymi batatami to pyszny zestaw obiadowy, który pokocha każdy mięsożerca. Pyszny kawał mięsa podany przekornie nie ze zwykłymi ziemniakami, a pieczonymi batatami

Pogotujmy.pl
Wegańska Wigilia - relacja z warsztatów kulinarnych 236

Motto jakie przyświecało warsztatom było niewątpliwie chwytliwe: Chcecie przyrządzić coś wegańskiego na stół wigilijny, ale nie macie pojęcia jak zaimponować rodzinie? My was nauczymy!   Źródło: ervegan.com Wszystkie zaprezentowane dania były wegańskie , bezcukrowe oraz bezglutenowe , ale ciągle pyszne i intrygujące. Oto jak obala się mity, że kuchnia wegańska jest mdła, nijaka i schematyczna!   Na warsztatach własnoręcznie(...)kompletnie od mojego odmiennym światopoglądem , poznałam interesujących ludzi i nauczyłam czegoś nowego :) Potrawy jakie Ewa nam zaproponowała miały ciekawy skład i stanowiły bardzo intrygujące odpowiedniki tych bardziej tradycyjnych dań mięsnych czy warzywnych.  Zafascynowały mnie zwłaszcza wegańskie zamienniki majonezu czy domowego smalcu - tak banalnie proste do przygotowania, jeśli tylko zna się na nie sposób :)  Wiele z prezentowanych dań

Grunt to przepis!
Naleśniki z twarogiem 91

Jak przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to

Pogotujmy.pl
Kotleciki a’la pizza 278

Kotleciki a’la pizza Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 10dkg startego żółtego sera (użyłam gouda) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 10dkg pieczarek pół cebuli 1 papryczka chilli (można pominąć(...)czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki *** *** Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Z podanych składników wyszło mi sześć kotlecików *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Siekane kotleciki z kurczaka, pieczarek i pora 163

czasie, na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY

Blog z Apetytem
Pasztet z indyka i wątróbki z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 158

danie. Pyszny pasztet z wątróbki drobiowej, z gotowanym mięsem z indyka oraz gotowanym selerem i pietruszką z dodatkiem dużej ilości orzechów włoskich i suszonych pomidorów. Dla wszystkich wielbicieli mięsnych dań lub pasztetów, polecam! Ten jest wyśmienity. Składniki (na 1 formę, "keksówkę", o bokach 10 x 20 cm): 200 gram wątróbki drobiowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 gram

Mango Papaja
INDYK W MORELACH 114

Filet z indyka w morelach to pyszna propozycja dania mięsnego na słodko. Połączenie konfitury morelowej z dojrzałymi pomidorami nadaje potrawie nie tylko piękny i intensywny kolor, ale również wspaniałe doznania dla kubków smakowych.Jest to proste i szybkie danie, które zachwyci nawet wybrednych smakoszy. Pycha :) Polecam! POTRZEBUJEMY: 5 filetów z indyka 3 duże łyżki konfitury morelowej lub brzoskwiniowej

WYSPA SZCZĘSLIWA
Stek z rostbefu z pieczonymi batatami 46

Stek z rostbefu z pieczonymi batatami to pyszny zestaw obiadowy, który pokocha każdy mięsożerca. Pyszny kawał mięsa podany przekornie nie ze zwykłymi ziemniakami, a pieczonymi batatami

Pogotujmy.pl
PULPECIKI Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM, Z DOMOWYM MAKARONEM 170

większość. U mnie wszyscy bez wyjątku. Ten przepis to ulubione danie zdecydowanej większości mojej rodziny. Na szczęście mam chętnych zarówno do zjadania jak i przygotowywania tego dania. Lepienie mięsnych kuleczek trochę czasu wymaga, ale moja Córka uwielbia takie zajęcia... Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson "Nigella gryzie", z małymi zmianami pochodzącymi od mojej pierworodnej. Polecam, bardzo smaczna

Smaczne Zdrowe
Surówka z czerwonej kapusty - przepis i porady na idealną surówkę 178

Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty to pyszna i kolorowa potrawa, która łączy w sobie chrupiącą kapustę, soczyste jabłka i słodką marchewkę w delikatnym sosie. Jest to danie, które jest znane z wyrazistego smaku, a jednocześnie jest lekkie i zdrowe. Oto przepis na surówkę i kilka sugestii, z czym można ją podawać. Składniki do surówki z czerwonej(...)czym podawać surówkę z czerwonej kapusty Jako dodatek do dań głównych: surówka z czerwonej kapusty doskonale komponuje się z różnymi daniami głównymi. Podawać ją można do pieczonego kurczaka, grillowanych kiełbasek, pieczonego łososia lub kotleta schabowego. Jej świeży smak i chrupiąca konsystencja dodają kontrastu do cięższych dań mięsnych. Na przyjęciach i piknikach: to doskonała przekąska na przyjęciach

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania