dania mięsne - 13801 przepisów (strona:48/921)

Faszerowane krokiety ziemniaczane 107

całość smażymy około 1 minutę *** *** Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i całość smażymy przez kilka minut, często mieszając. Na koniec farsz doprawiamy dość wyraziście – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy płaskie placki. Na środek nakładamy kopiastą łyżkę farszu *** *** Masę ziemniaczaną dokładnie sklejamy i formujemy płaskie kotleciki. Krokiety obtaczamy kolejno najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej *** *** Smażymy(...)rumiano z każdej strony *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Faszerowane krokiety ziemniaczane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Wieprzowy klops w boczku 206

przygotowałam ją z pikantnym sosem meksykańskim Kielecki , który świetnie nadała smaku całości. Boczek, którym otuliłam mięso pysznie się przyrumienił i był idealnie chrupki. Koniecznie skuście się i przygotujcie to danie w swojej kuchni.    Wieprzowy klops w boczku  Składniki: 800 g mielonej łopatki około 200 g surowego boczku (plastry, może być podwędzany) 1 jajko 1 czerstwa(...)paczuszce ukryty był między innymi sos meksykański , który posłużył jako składnik mojego dzisiejszego dania. Sos ma bardzo mocno meksykański smak, nadaje potrawie idealną nutę owej kuchni. Produkt zamknięty jest w szklanym słoiczku, który prezentuje idealną konsystencję sosu. Produkt nadaje się idealnie do dań mięsnych ale także warzywnych. Z pewnością niejednokrotnie sięgniemy po niego ze sklepowej półki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik meksykański z tortilli 180

dnie tortownicy układamy dwa placki tortilli *** *** Na placki wykładamy połowę mięsnego farszu *** *** Farsz posypujemy jedną częścią startego żółtego sera *** *** Następnie układamy kolejne dwie tortille *** *** Na tortille wykładamy resztę mięsnego farszu i całość posypujemy kolejną częścią sera *** *** Na koniec układamy kolejne dwie tortille i posypujemy resztą sera *** *** Torcik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i zapiekamy przez około pół(...)godziny *** *** Po wyjęciu z piekarnika, torcik powinien postać około 20 minut aby się dobrze kroił *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera 768

mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę *** *** Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor. Obracamy dopiero jak jedna strona dobrze się przyrumieni (zapiecze) przy pomocy dwóch łopatek – jedną przytrzymujemy kotlet, a drugą(...)sposób kotleciki nie powinny się rozpadać podczas smażenia *** *** Z podanych składników wychodzi około 5-6 kotlecików *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Tradycyjne węgierskie leczo 74

jest potrawą idealną na błyskawiczny i smaczny obiad, ponieważ jest sycące, pożywne i szybkie w przygotowaniu, gdyż zawiera nieskomplikowane składniki. Na Węgrzech podaje się go jako dodatek do dań mięsnych np. kotletów schabowych a w Polsce jada się leczo przeważnie z chlebem lub samo. Ciekawostką jest, że można przed końcem duszenia wmieszać jajka lub na początku duszenia dodać ryż

ProstePesto.pl
Surówka z czerwonej kapusty 144

surówka jest delikatna w smaku i super szybka do zrobienia. Wystarczą 3 idealnie dobrane składniki, przyprawy i surówka jest gotowa. Surówka z czerwonej kapusty to doskonały dodatek do mięsnych dań. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka jest krucha, winna i bardzo smaczna. U nas w domu mówi się na czerwoną kapustę- modra kapusta i przygotowuje na wiele sposobów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placek po węgiersku 90

jarzynowej tarce. Smażę je wtedy w takiej ilości tłuszczu aby lekko się zatopiły i po wyjęciu, przekładam na chwilę na papierowy ręcznik. Dzisiaj zapraszam na placek z gulaszem mięsnym. Danie dość popularne i myślę ,że choć raz udało się go już skosztować. To tyle wstępu a teraz zachęcam do skorzystania z mojego przepisu:) Składniki Gulasz 500 g mięsa wieprzowego

gotuj ze mną
Gołąbkowa patelnia – pyszne danie jednogarnkowe! 7237

patelnia Prosty i pyszny obiad jednogarnkowy, który szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom gołąbków. Mięsno-ryżowe klopsiki w sosie pomidorowym z kapustą oraz ziemniaczkami to wyśmienite i szybkie w przygotowaniu danie, którym spokojnie naje się cała rodzina. Polecam!     Składniki: 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 1/2 główki kapusty 150g ugotowanego ryżu 1 jajko 1/2 szklanki mąki – do obtoczenia gołąbków(...)łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka masła olej do smażenia   *** Do mięsa mielonego dodajemy, jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dużej patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, podsmażamy klopsiki z każdej strony na rumiany kolor. Po podsmażeniu mięso zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem
Pikantne paluszki z mięsa mielonego 148

Nikt z Was nie zastanawiał się nad tym , w jaki inny sposób przygotować mięsko mielone ? Dzisiejsza propozycja jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów mielonych . Jest to

Słodkości i nie tylko
Boeuf strogonow przepis z 1963 roku 136

pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki i podsmażonych na oleju 1 łyżeczka  musztardy (w naszym wypadku Colmans ) 1 niepełna łyżeczka Vegamite , która doskonale podkreśla smak wszelkich dań mięsnych (Vegamite możecie zastąpić Marmite). Paweł dodatkowo do swojej porcji dodał 1 małą (200 g) puszkę konserwowego zielonego groszku Uwaga: jeśli macie problem z kupieniem musztardy Colmans, ekstraktu drożdżowego Vegamite lub Marmite

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
WEGAŃSKI "STROGONOW" najlepszy ;) 173

znaczy robiłam danie mięsne a'la Stroganow/Strogonow ale nie z polędwicy wołowej, tylko delikatniejszą wersję z szynki. Tak, wiem, profanacja oryginalnego przepisu ale dziś bardziej nie do pomyślenia jest dla mnie jedzenie mięsa w ogóle, w imię tradycji... No więc właśnie taki już lekko zmieniony Strogonow był jednym z pierwszych zweganizowanych przeze mnie dań imprezowych(...)jeszcze na blogu. Jako że pokazałam dzisiaj zdjęcia ostatniego "Strogonowa" na fb i kilka osób poprosiło mnie o przepis, jest okazja, żeby przekazać Wam wreszcie moją vegan-wersję tego dania. Po pierwsze - zamiast mięsa używam kotletów sojowych . Ale absolutnie nie żadnych kostek czy granulatów! ponieważ oryginalny Strogonow to polędwica krojona w długie i wąskie paski, a więc kupuję

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kociołek obfitości 54

Kociołek obfitości Szybkie i mega smaczne danie jednogarnkowe, w którym jest po prostu wszystko. Znajdziecie tu mięsko, kaszę (można wymienić na ryż jeśli nie lubicie kaszy ;)) oraz soczyste i kolorowe młode warzywa. Pyszny i zdrowy obiadek dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: Klopsiki: 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 jajko 1 cebula 50 g kaszy jaglanej 2 łyżki posiekanej(...)sitku *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy do zeszklenia *** *** Do mięsa dodajemy jajko, pietruszkę, podsmażoną cebulę, ugotowaną i odsączoną kaszę oraz przyprawy do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy klopsiki z każdej strony na rumiano *** *** Podsmażone klopsiki odkładamy na talerz, a na patelni podsmażamy drobno

Blog z Apetytem
Wiejski kociołek z klopsikami 146

Wiejski kociołek z klopsikami Sycące, kolorowe i przepyszne danie jednogarnkowe. Świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 5-6 młodych ziemniaków 1 cebula 1 młoda cukinia 1 marchew 1 czerwona papryka(...)rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w grubą kosteczkę i lekko podsmażamy, następnie

Blog z Apetytem
Makaron z klopsikami w sosie pieczarkowo-porowym 1643

Makaron z klopsikami w sosie pieczarkowo-porowym Danie jednogarnkowe z klopsikami wieprzowymi i makaronem w aromatycznym sosie pieczarkowo-porowym z lekko czosnkową nutką.     Składniki: 400g mielonej wieprzowiny 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka mielona słodka i ostra 1 średni por 10dkg pieczarek mąka do obtoczenia klopsików olej do smażenia 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody pół(...)ząbki czosnku pół pęczka posiekanego koperku 200g ugotowanego makaronu np. rurki       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim klopsiki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania