Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Kotlety jaglano-jajeczne By Piotr 1 czerwca 2018 Kotlety jaglano-jajeczne, czyli moim zdaniem naprawdę ciekawe
Pogotujmy.plUdka z indyka bez kości duszone z pieczarkami. Pyszne danie mięsne. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą lub kluskami. Do tego polecam surówkę z kapusty pekińskiej i mamy szybki obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na dania z różnych rodzajów mięs. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się
O kuchni z uczuciemZiemniaki bardzo lubiane u mnie w domu w każdej postaci, ja tym razem proponuję zapiekankę ziemniaczaną z boczkiem, bardzo fajnie się sprawdza jako dodatek do dań mięsnych , bądź można ją podawać jako samą zapiekankę i smakuje równie dobrze . Można robić z boczkiem wędzonym , z kiełbasą , jest dużo możliwości i dodatków na to smaczne i dość szybkie danie
Mój Smakpachnie przyjemnie czerwonymi owocami ( malinami, jeżynami) wanilią i ziołami. W ustach przyjemna delikatna kwasowość przyjemne taniny i całkiem sporo ciała. Poważniejsze wino do poważniejszych dań mięsnych. Dekantować przed podaniem. Saint-Émillon Grand Cru AOPChâteau Pontet Fumet 2007 (49,99 zł) dominują aromaty dojrzałej jeżyny oraz dżemu z truskawek. Dobrze ułożone i zbalansowane. Doskonałe do dań z wołowiny. Pić
królestwo garówSpaghetti carbonara z brokułem i mozzarellą to moja wariacja na temat klasyki. Mam nadzieję, że rodowici Włosi nie zadrżeliby nazbyt nad tą profanacją klasycznej carbonary, jednak
Pogotujmy.plSałatka z jajkiem, ogórkiem i awokado to doskonała propozycja na lekki obiad lub zdrowy dodatek do niego, który przygotujesz błyskawicznie! Duża dawka zieloności w towarzystwie jajka
Pogotujmy.plPyszne pieczone młode ziemniaki w mundurkach z kremowym, delikatnym środkiem i przypieczoną, chrupiącą skórką. To nasz sprawdzony przepis na idealny i prosty w przygotowaniu dodatek nie tylko do dań mięsnych. Te młode ziemniaki zapiekane z czosnkiem i ziołami mogą być również świetny pomysłem na pyszny obiad, do którego wystarczy przygotować sałatkę warzywną. Poza tym skutecznie zastąpią frytki w wielu
Kuchnia Na Wypasieszpinakiem i kolendrą w dressingu sojowym pasuje tak samo dobrze do azjatyckich dań mięsnych jak i rybnych. Przepis ten znalazłam w książce “Wagamama ways with noodles” autorstwa Hugo Arnolda, z której na pewno jeszcze nie raz skorzystam, gdyż znalazłam tam mnóstwo obłędnych przepisów na dania kuchni azjatyckiej. Makaron jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu
karmelowyWspaniałe danie jako dodatek do dań mięsnych, zbyt rzadko ją przyrządzamy biorąc pod uwagę wartości odżywcze jakie posiada ta kapusta, podana na ciepło, ze słodko-kwaśnym posmakiem, wyczuwalne bakalie dodają niesamowitego smaczku, może stanowić jarskie, samodzielne danie; dostępność tego warzywa przez cały rok umożliwia przyrządzenie i podanie jej na każdą okoliczność polecamy! Składniki: 1 główka czerwonej kapusty
kgwjanczewocebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 250ml bulionu mięsnego lub warzywnego 1 łyżka sproszkowanej papryki słodkiej 1 łyżeczka sproszkowanej papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 łyżeczka soli himalajskiej lub morskiej siekana pietruszka do posypania gotowego dania Przygotowanie 1 Piekarnik rozgrzewam do 180st.C. 2 Mięso dokładnie myję, osuszam ręcznikiem
Book of spellsCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą By Piotr 21 maja 2018 Sałatka z pieczonym burakiem
Pogotujmy.pljakoś nigdy się nie lubiłyśmy. Wiosną młoda, duszona kapusta jest moim ulubionym daniem i mogę ją jeść codziennie. Chłopaki za taką nie szaleją więc zwykle mam ją tylko dla siebie. Ale cała rodzina chętnie zje zieloną surówkę z młodej kapusty jako dodatek do jakiegoś mięsnego dania. Taka kapuściana surówka jest prosta do przygotowania i z dodatkiem pachnącego
Smaczna Pyzazwiązku z dzisiejszym postem nie jestem wstanie myśleć o daniu mięsnym ani o słodkich deserach. Potrawę, którą przygotowałam traktowałam z przymrużeniem oka, gdyż jest ona gotowana wg zasady 5 przemian, z którą spotkałam się po raz pierwszy. Wnioski są bardzo pozytywne tzn. danie gotuje się bardzo szybko w dodatku wszystko
Kubki smakuGulasz wieprzowy z dodatkiem karczocha to danie mięsne , które należy do moich ulubionych i nie może go zabraknąć w sezonie . Niestety sezon na karczochy już za nami , a więc do gulaszu można dodać w zamian karczochy z zalewy /oliwnej/ . Danie będzie równie pyszne
Zakamarki mojej kuchniHummus z bobu jest doskonałym urozmaiceniem klasycznej wersji hummusu na bazie ciecierzycy. To sezonowe i jakże ciekawe spojrzenie na tę popularną pastę, okazało się zdecydowanym
Pogotujmy.pl