dania mięsne - 13801 przepisów (strona:44/921)

Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą 159

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą By Piotr 21 maja 2018 Sałatka z pieczonym burakiem

Pogotujmy.pl
Surówka z młodej kapusty 1691

jakoś nigdy się nie lubiłyśmy. Wiosną młoda, duszona kapusta jest moim ulubionym daniem i mogę ją jeść codziennie. Chłopaki za taką nie szaleją więc zwykle mam ją tylko dla siebie. Ale cała rodzina chętnie zje zieloną surówkę z młodej kapusty jako dodatek do jakiegoś mięsnego dania. Taka kapuściana surówka jest prosta do przygotowania i z dodatkiem pachnącego

Smaczna Pyza
Czerwona soczewica z cukinią wg 5 przemian 135

związku z dzisiejszym postem nie jestem wstanie  myśleć  o daniu mięsnym ani o słodkich deserach.  Potrawę, którą przygotowałam traktowałam z  przymrużeniem  oka, gdyż jest ona gotowana wg zasady 5 przemian, z którą spotkałam się po raz pierwszy. Wnioski są bardzo pozytywne tzn. danie gotuje się bardzo szybko w dodatku wszystko

Kubki smaku
Gulasz wieprzowy z karczochem 184

Gulasz wieprzowy  z dodatkiem  karczocha to  danie mięsne ,  które  należy do  moich ulubionych   i nie może go zabraknąć w  sezonie .  Niestety sezon na karczochy już  za nami , a więc   do gulaszu można dodać w zamian  karczochy   z zalewy /oliwnej/ . Danie będzie równie pyszne

Zakamarki mojej kuchni
Hummus z bobu 34

Hummus z bobu jest doskonałym urozmaiceniem klasycznej wersji hummusu na bazie ciecierzycy. To sezonowe i jakże ciekawe spojrzenie na tę popularną pastę, okazało się zdecydowanym

Pogotujmy.pl
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 94

czosnek, ale i szczypior lub por – wszystkie te warzywa mają ostry smak, wzmacniają dania, nadają im charakteru, zarówno cebula, jak i czosnek doskonale łączą się z większością innych warzyw, por w dużej ilości również jest w stanie znacząco podkreślić wyrazistość smaku danej potrawy; wszystkie te warzywa są łatwo dostępne, a przy tym niejednokrotnie tańsze od sztucznych wzmacniaczy(...)zioła. Szczególnie wiosną i latem, kiedy sporą część z nich można zdobyć w świeżej postaci. Pamiętać jednak trzeba, że ziół do dań roślinnych powinno się używać co najmniej dwa razy tyle, ile w przypadku dań mięsnych. Do wegetariańskich kompozycji nadają się idealnie: bazylia, majeranek, lubczyk, kolendra, estragon, tymianek, oregano. W przypadku przypraw świetnie sprawdzają się te z Bliskiego

Ugotowane pozamiatane
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 126

czosnek, ale i szczypior lub por – wszystkie te warzywa mają ostry smak, wzmacniają dania, nadają im charakteru, zarówno cebula, jak i czosnek doskonale łączą się z większością innych warzyw, por w dużej ilości również jest w stanie znacząco podkreślić wyrazistość smaku danej potrawy; wszystkie te warzywa są łatwo dostępne, a przy tym niejednokrotnie tańsze od sztucznych wzmacniaczy(...)zioła. Szczególnie wiosną i latem, kiedy sporą część z nich można zdobyć w świeżej postaci. Pamiętać jednak trzeba, że ziół do dań roślinnych powinno się używać co najmniej dwa razy tyle, ile w przypadku dań mięsnych. Do wegetariańskich kompozycji nadają się idealnie: bazylia, majeranek, lubczyk, kolendra, estragon, tymianek, oregano. W przypadku przypraw świetnie sprawdzają się te z Bliskiego

Ugotowane pozamiatane
Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka 149

natkę pietruszki. Po przełożeniu do salaterki posypujemy siekanymi migdałami. Surówka pasuje do dań mięsnych. Jeżeli do surówki dodamy pomarańczę, 10 pokrojonych śliwek węgierek i łyżkę cukru, będzie ona doskonałym dodatkiem do ryb lub jajek. Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów, w tym na dania z dynią

Trzeci talerz
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 186

zadowolenia od klientów za obiad rzędu 40 zł (a nie brałem dodatków typu ryż) za porcję wielkości kaszki dla niemowlaka? Nie dość, że wielkością danią zostałem wręcz porażony (w szczególności ilością mięsa w daniu mięsnym) to jeszcze zaszokowany ile przychodzi szaremu człowiekowi zapłacić za tą nieprzyjemność. Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze

Right Behind The Kitchen
Gołąbkowy kociołek z młodą kapustą 156

łyżka posiekanego koperku       *** Kapustę kroimy w kosteczkę *** *** Do mięsa mielonego dodajemy, jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Z masy mięsnej formujemy owalne klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dużej patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, podsmażamy klopsiki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Na podsmażone mięso wykładamy pokrojoną wcześniej(...)dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 30 minut *** *** W międzyczasie potrawę dwa razy delikatnie mieszamy *** *** Pod koniec gotowania danie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i posypujemy siekanym koperkiem *** *** Smacznego ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Łosoś na słodko, w glazurze z cydru i miodu 179

Połączenie ryby z cydrem i miodem, może być szokujące, ale dla osób, które lubią dania mięsne na słodko - polecam z czystym sumieniem. Karmelizowany cydr dodaje smaku rybie. Łososia robi się w max 20 minut i obiad gotowy. Do tego sałata z prostym sosem vinaigrette i tylko się zajadać. Do dania potrzebujemy, aż 6 składników - łososia, cydru

CookYourself
Pstrąg na parze z warzywami 84

Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al

Pogotujmy.pl
Bruschetta z mozzarellą i pomidorami 131

Doskonała domowa bruschetta zapieczona z mozzarellą i podana ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami z cebulką i bazylią. Świetnie sprawdza się jako przekąska, kolacja czy drugie śniadanie. Historia

Pogotujmy.pl
Pstrąg na parze z warzywami 40

Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al

Pogotujmy.pl
Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym 101

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym By Piotr 25 czerwca 2018

Pogotujmy.pl
Placki z cukinii z ziołami 121

wiosenno-letnim, wtedy najlepiej smakują. Jako dodatek przygotowuję świeżą rukolę z pomidorami lub polewam placki dipem jogurto-czosnkowym.   W cieplejsze dni nie mam zbyt wielkiej ochoty na dania mięsne. Dlatego warzywne placki na bazie cukinii w pełni zaspokajają mój apetyt w porze obiadu lub kolacji. Polecam spróbować je z dodatkiem świeżych ziół lub dipów na bazie jogurtu

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania