zadowolenia od klientów za obiad rzędu 40 zł (a nie brałem dodatków typu ryż) za porcję wielkości kaszki dla niemowlaka? Nie dość, że wielkością danią zostałem wręcz porażony (w szczególności ilością mięsa w daniu mięsnym) to jeszcze zaszokowany ile przychodzi szaremu człowiekowi zapłacić za tą nieprzyjemność. Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze
Right Behind The Kitchenłyżka posiekanego koperku *** Kapustę kroimy w kosteczkę *** *** Do mięsa mielonego dodajemy, jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Z masy mięsnej formujemy owalne klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na dużej patelni, na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, podsmażamy klopsiki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Na podsmażone mięso wykładamy pokrojoną wcześniej(...)dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 30 minut *** *** W międzyczasie potrawę dwa razy delikatnie mieszamy *** *** Pod koniec gotowania danie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i posypujemy siekanym koperkiem *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY
Blog z ApetytemPołączenie ryby z cydrem i miodem, może być szokujące, ale dla osób, które lubią dania mięsne na słodko - polecam z czystym sumieniem. Karmelizowany cydr dodaje smaku rybie. Łososia robi się w max 20 minut i obiad gotowy. Do tego sałata z prostym sosem vinaigrette i tylko się zajadać. Do dania potrzebujemy, aż 6 składników - łososia, cydru
CookYourselfPstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al
Pogotujmy.plDoskonała domowa bruschetta zapieczona z mozzarellą i podana ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami z cebulką i bazylią. Świetnie sprawdza się jako przekąska, kolacja czy drugie śniadanie. Historia
Pogotujmy.plPstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al
Pogotujmy.plCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym By Piotr 25 czerwca 2018
Pogotujmy.plwiosenno-letnim, wtedy najlepiej smakują. Jako dodatek przygotowuję świeżą rukolę z pomidorami lub polewam placki dipem jogurto-czosnkowym. W cieplejsze dni nie mam zbyt wielkiej ochoty na dania mięsne. Dlatego warzywne placki na bazie cukinii w pełni zaspokajają mój apetyt w porze obiadu lub kolacji. Polecam spróbować je z dodatkiem świeżych ziół lub dipów na bazie jogurtu
kulinarnyJamleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin[.Jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich.Ja od kiedy stosuję dietę o zmniejszonej ilości laktozy sięgam po ten serek coraz częściej.Dodaję go do sałatek ( np. TEJ ) … marynuję … albo wcinam
Ostra na SłodkoKapusta modra jak zrobić? Więcej o śląskich przepisach możesz przeczytać w na stronie Kuchnia Śląska. Czerwona kapusta zasmażana z czym podawać Kapusta czerwona na ciepło pasuje do wszystkich dań mięsnych. Śląska klasyka czyli rolada albo rolady i modro kapusta. Kapusta czerwona na ciepło sprawdzi się także do roladek z karkówki, sznycla po wiedeńsku czy innych kotletów ze schabu
Dieta moja pasjadziś wiadomo, że kochamy ziemniaczane puree jako dodatek do dań mięsnych. Do tego masło, mleko i pyszne ziemniaki gotowe. Natomiast dziś chciałam Was zachęcić do przygotowania trochę innego puree, oto puree ziemniaczano-selerowe z chrzanem. Zaskakujące ? Może i tak, ale to połączenie jest warte spróbowania. Podobne danie jadłam na warsztatach w Akademii Smaku Sokołów
Kulinarne przygody Gatityzdecydowanie częściej widać tak skonstruowane przepisy. Shepherd’s pie – najważniejsze składniki Jagnięcina . Do przygotowania prawdziwej zapiekanki pasterskiej potrzebna będzie jagnięcina. Możecie kupić gotową mieloną jagnięcinę w zaufanym sklepie mięsnym lub zmielić ją samodzielnie. Jagnięcina jest bardzo lubianym i cenionym mięsem. Dlaczego? Jest soczysta, delikatna, ma niską zawartość kalorii przy wysokim procencie białka. Jagnięcina jest też bogata w składniki takie(...)Wśród warzyw, które dodajemy do shepherd’s pie, mamy cebulę, marchewkę, selera naciowego i groszek. Sos Worcestershire . Ten sos dość często wykorzystuję w moich przepisach. Nadaje on daniom mięsnym wyjątkowy smak i aromat. Oryginalny sos worcestershire jest produkowany przez firmę Lea&Perrins'. Jego oryginalna receptura opracowana w latach 30. XIX w. nie jest dokładnie znana, ale wiadomo
Na-talerzu.plDoskonała domowa bruschetta zapieczona z mozzarellą i podana ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami z cebulką i bazylią. Świetnie sprawdza się jako przekąska, kolacja czy drugie śniadanie. Historia
Pogotujmy.plPolędwiczki duszone z kurkami są mięciutkie i aromatyczne, po prostu rozpływają się w ustach. Kurki to moje ulubione grzyby, uwielbiam je dodawać do różnych dań, szczególnie mięsnych. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200 gram kurek 1 duża cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Pieprz kolorowy grubo mielony Sól 2 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki śmietany
Bajeczna KuchniaPolecam je szczególnie dzieciom i osobom dbającym o zdrowe odżywianie się. W lodówce zalegała od pewnego czasu papryka i wypadałoby coś w końcu z nią zrobić, a że na mięsne danie przynajmniej ja nie miałam ochoty, więc nafaszerowałam ją kaszą i warzywami i upiekłam. Z warzyw dodałam selera naciowego, pomidory, cebulę i czosnek, a do połączenia farszu wykorzystałam serek
Kuchcik gotuje