Marchewka z miodem i tymiankiem

Marchewka z miodem i tymiankiem

Marchewka z miodem i tymiankiem

Dzisiaj propozycja na dodatek do obiadu. Marchewka z miodem i tymiankiem pasuje do dań mięsnych. Idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem.  Składniki: 7 -8  marchewek płaska łyżeczka cukru pół płaskiej łyżeczki soli 1 duża płaska łyżka miodu (ja dałam wielokwiatowy) 1 duża płaska łyżka masła 1 mała płaska łyżeczka tymianku Wykonanie: Marchewki obieramy, kroimy na krążki grubości 0,5 cm i wkładamy do niedużego garnka. Wlewamy około pół litra wody (tak, aby przykryć marchewki), wsypujemy cukier oraz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję