Fenkuł orientalnie

Fenkuł orientalnie

Fenkuł orientalnie

Propozycja na koper włoski. Pasuje do ryżu, makaronu, jako dodatek do mięsnych dań.   Składniki 4 fenkuły 2 czerwone cebule 4 dojrzałe pomidory łyżka oliwy z oliwy ząbek czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta szafranu 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie   Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem w piórka. Pomidory umyłem, pozbawiłem trzpieni. Na patelni rozgrzałem olej. Na słabym ogniu podsmażyłem na nim fenkuł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.