Nie minął tydzień od obiadu z wątróbką drobiową w roli głównej, a na naszym stole zagościła wątróbka indycza z jabłkami . Tym razem została przybrana nie tylko
niecodziennikparyProza życia wymaga od nas przygotowania od czasu do czasu potraw na dwa dni. Wtedy najczęściej sięgamy po kurczaka, którego pieczemy na ruszcie, w woreczku lub
niecodziennikparyWpis pochodzi z mgotuje.pl Witajcie Kochani po dłuuuuuugiej przerwie. Ostatnio w moim życiu dużo się działo, w domu pojawiła się druga córeczka i
Marta GotujeGołąbki z kaszą jęczmienną na żeberkach - kuchnia podkarpacka Gołąbki z kaszą to jeden ze znaków rozpoznawczych kuchni podkarpackiej. Najczęściej jest to kasza gryczana, ale tym
Trzeci talerzNaleśniki jak wiecie dają mnóstwo możliwości komponowania posiłków. Pyszne będą na słodko, na śniadanie czy deser, znakomite są również jako krokiety czy naleśniki z ostrym farszem
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mam dla Was przepis, którym zainspirowała mnie przyjaciółka Barbara. Ona natomiast nabrała na niego apetyt, kiedy oglądała jeden z odcinków Doradcy Smaku . To ona przekonała
TrufelkowoZa każdym razem jak coś robię z kapusty zastanawiam się dlaczego tak rzadko bo przecież kapusta to świetne warzywo. Dziś przepis na czerwoną kapustę z czarną
Mama GotujeSkładniki: 500-600 g wątróbki z indyka 4 duże cebule oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki czerwonej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonej bazylii pieprz, sól - do smaku
ClauditteMissCookingGolonki indycze pieczone z musztardą i porem jedliśmy jakiś czas temu na obiad. Ponieważ kupiłam od razu 4 duże sztuki golonek z indyka, mięsa starczyło nam
niecodziennikparyCiapkapusta pochodzi z kuchni śląskiej, a u nas na blogu pojawia się po wizycie w warszawskiej restauracji, gdzie podano nam ją do schabowego. Bartek, choć pochodzi
niecodziennikparyDelikatna pierś z kurczaka, która marynowała się całą noc. Tak jak zawsze, inaczej do piersi nie podchodzę. Jest dzięki marynowaniu bardziej soczysta, delikatna i miękka. Dziś
Zasmakuj KuchniZawsze na przełomie miesiąca staram się przygotować jakąś kanapkę, którą – tak sądzę – chce się pożreć oczami. Taka ma być właśnie kanapka z zapiekanym boczkiem
Kuchennyviral.plZawsze na przełomie miesiąca staram się przygotować jakąś kanapkę, którą – tak sądzę – chce się pożreć oczami. Taka ma być właśnie kanapka z zapiekanym boczkiem
Kuchennyviral.plPałki z kurczaka, u nas zwane dramstikami, pieczone na patelni przygotowuje się naprawdę bardzo szybko. Całe udka wolę z kombiwaru, przepis jest na moim blogu tu
Kuchnia z widokiem na ogródPo świątecznej krzątaninie w kuchni przyszła pora na odpoczynek. A ponieważ jeść trzeba, a i przygotować też, to ja śpieszę z propozycją obiadu, który robi się
Przysmaki Karolki