Imprezowa przekąska z tortilli Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane
Blog z ApetytemBeef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne
Moje Małe CzarowanieCzas na potrawę dla tych, którzy lubią łączyć smaki słone ze słodkimi. Kurczak teriyaki spokojnie tym kulinarnym wyzwaniom powinien sprostać. Podkreślmy, że oryginalny sos teriyaki zawiera
Kuchennyviral.plWakacje kończą się nieubłaganie, więc rodzice krążą po sklepach w poszukiwaniu wyprawki. Gdzie tu zatem jeszcze czas na gotowanie obiadu? Dla zabieganych rodziców polecam zatem pyszną
Kuchennyviral.plWakacje kończą się nieubłaganie, więc rodzice krążą po sklepach w poszukiwaniu wyprawki. Gdzie tu zatem jeszcze czas na gotowanie obiadu? Dla zabieganych rodziców polecam zatem pyszną
Kuchennyviral.plCzas na potrawę dla tych, którzy lubią łączyć smaki słone ze słodkimi. Kurczak teriyaki spokojnie tym kulinarnym wyzwaniom powinien sprostać. Podkreślmy, że oryginalny sos teriyaki zawiera
Kuchennyviral.plBogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś
Moje Małe CzarowanieGulasz bardzo smakowity dziś przedstawiam. Warzywa, czosnek i papryka z mięsem cielęcym sprawdzają się znakomicie. Cielęcina jest mięsem delikatnym i dość mdłym dlatego dodatek warzyw i
Moje Małe CzarowanieW ostatnim czasie bardzo polubiłam połączenie mięsa z owocami. Owoce w wersji wytrawnej smakują zupełnie inaczej niż np. w deserach. Rolada to idealna propozycja na niedzielny
Tradycyjna kuchnia KasiU nas dość rzadko bywa schab, czy to na obiad czy w formie wędliny. Ale niekiedy jest... Dziś jedna z wersji przygotowania tego rodzaju
Smaczne Zdrowewrzucić cebulę, podsmażać do zeszklenia. Dodać pokrojone grzyby, wlać wodę z ich namaczania, smażyć dalej do zredukowania się wody. Cebulę i grzyby przełożyć na talerz. Na tę samą patelnię dać pozostały smalec, mocno go rozgrzać, wrzucić mięso dzika. Obsmażyć je z każdej strony na dużym ogniu. Wlać wino, zmniejszyć ogień, a gdy cały płyn odparuje, dołożyć na patelnię cebulę(...)przykryć, dusić 20 minut. Nie należy całkowicie zredukować sosu, nada on wilgoci farszowi. Odstawić do wystygnięcia, po czym usunąć przyprawy i dwukrotnie zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsnej masy wsypać bułkę tartą, wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi: Na stolnicę wysypać szklankę mąki, dodać oliwę oraz sól, podlać ciepłą wodą. Zagnieść
niecodziennikparyCzy jedliście już ogony wieprzowe? jeśli tak to jak przyrządzone? W ogonach jest bardzo dużo kolagenu, tego dobrego dla naszych kości i dlatego warto je zajadać
Moje Małe CzarowanieMuszle conchiglioni faszerowane brokułem z boczkiem i zapieczone w sosie z sera pleśniowego , to jeden z tych pomysłów, które powstały podczas przeglądu zawartości szafek kuchennych. Tym
niecodziennikparyNiedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne ( może dzięki prostocie ). Pasty ( makarony ) są
Smaki EwyDobre curry to dla mnie to z dużą ilością warzyw, delikatnego i soczystego mięsa, przypraw, mleczka kokosowego lub śmietanki oraz przypraw. Lubię curry w wersji ostrej
Zasmakuj Kuchni