Kalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Węglówka, gmina Korczyna, powiat krośnieński Ciekawą propozycją na obiad lub gorącą kolację jest kalafior faszerowany mięsem mielonym, który zapieka
Trzeci talerzSchab po cygańsku to świetny pomysł na smaczny i szybki do zrobienia obiad. Jest to alternatywa dla tradycyjnej formy podania kotletów schabowych. Co więcej, to danie
Proste-przepisy.plLatem chyba większość z nas ucieka od stania przy garach. Ja staram się korzystać jak najwięcej z kuchni polowej. Wiem, nie każdy ma możliwość gotowania
LatosiowydomKolorowa rolada z kurczaka Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia. Roladę można podać nie tylko
Kulinarna ChwilaInny obiad niż świąteczny, pyszne, chrupiące panko na kotletach i do tego wiosenna jarzynka. Panko to japońska bułka tarta przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej
Moje Małe CzarowanieProste jest także smaczne. Przekonaliśmy się o tym, przygotowując udka kurczaka w pomidorach . Wystarczy tylko kilka składników, które prawie zawsze są w lodówce, aby powstało sycące
niecodziennikparyPierś kaczki z dynią w stylu orientalnym zrobiliśmy, gdy po poszukiwaniach w wielu sklepach udało się zdobyć świeżą kaczkę. Mieliśmy na nią już kilka pomysłów, a
niecodziennikparyUwielbiam mocne smaki, którymi charakteryzuje się kuchnia azjatycka czy indyjska. Oczywiście wszystko musi być z zachowaniem zdrowego rozsądku, bo nie lubie z kolei, gdy smak przypraw
Jacob TastesPierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo
Kuchnia PokoleńW Twojej lodówce zalega nie zjedzona wędlina, którą prawdopodobnie jutro wyrzucisz do kosza? Zatrzymaj się chwilę i pomyśl, czy nie można by jej użyć jeszcze dzisiaj
WiszniówkaDzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę
Kuchnia Pełna PasjiWiedziałam, że kiedyś nastąpi ten moment, że wstawię placek po cygańsku. Zostałam w pewien sposób zmuszona do tego (nie ukrywam, że przez rodzinę). Post jest stosunkowo
Smaki EwyDziś przedstawiam najlepszą wersję pęczotto, jaką dotąd jadłam, pełną leśnego smaku i grzybowego aromatu. Słyszałam, że kasza idealnie pasuje do grzybów, ale żeby aż tak? ;-)
Szefowa kuchniDziś w mojej kuchni zapachniało orientem. Chciałbym zaproponować Wam garstkę indii na talerzu. Soczyste kawałki kurczaka w gęstym, aromatycznym i pikantnym sosie. Złagodzonym aksamitnym mlekiem
kulinarnyJaMakaron z tuńczykiem, pomidorkami i oliwkami to idealny sos do makaronów typu tagliatelle, pappardelle, penne, muszelek. Połączenie smaków w aromatycznym sosie na bazie cebuli, oliwy i
Zasmakuj KuchniŻeberka z borowikami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Zabiała, gmina Oleszyce, powiat lubaczowski Podkarpackie lasy obfitują w grzyby, o czym wiedzą nawet w Rumuni, nie dziwi więc
Trzeci talerzPrzepis na to cudowne leczo podawał jakiś czas temu Andrzej Polan w DDTVN. Bardzo mi się spodobał i wypróbowałam go choć z lekkim opóźnieniem, szkoda bo
Moje Małe CzarowaniePaprykę już kilka razy przekładaliśmy z miejsca na miejsce, nie mając na nią apetytu. Dzisiaj kupiliśmy mięso mielone z indyka i od razu je wykorzystaliśmy do
niecodziennikparyTransylwania lub Siedmiogród to kraina historyczna w Rumunii i stamtąd pochodzi przepis na ten przysmak. Kapusta kiszona i mięso duszone w jednym garnku, wydawałoby się niemożliwe
Moje Małe CzarowanieJeśli macie ochotę spróbować czegoś na wzór kuchni indyjskiej to gorąco polecam tego kurczaka. Nie ma przy nim dużo pracy, a sosik jest przepyszny pomidorowo-orzechowy
Mieszam w GarnkuSkoro wrzesień to grzyby, skoro jesień to dynia koniecznie do tego pyszna wołowina i gulasz że aż oczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe
Moje Małe CzarowanieSalta in bocca znaczy mniej więcej tyle, co wskakuje do ust . Faktycznie, jest tak smaczne, że aż chce się pochłaniać w całości Saltimbocca to z pewnością
Kulinarna PokusaBardzo lubię smak przyprawy kebab-gyros. Bardzo chętnie i dość często używam jej w kuchni. :-) Najlepiej smakuje z pieczonym mięsem. Tym razem towarzyszyła pysznym, soczystym kawałkom
Szefowa kuchniGulasz z serc jest, czymś akurat dla amatorów tzw. „podrobów”, ja szczerze mówiąc takim amatorem nie jestem (przyznaję bez bicia :) ale wiem, dwie rzeczy: 1. podroby
Smakowy RajNaleśniki ostro nadziane z kurczakiem, są stworzone dla osób lubiących konkrety :) Przepis powstał z dedykacją dla mojego Męża, który lubi mięsko praktycznie pod każdą postacią
Smakowy RajKołduny nierozłącznie kojarzą mi się z Zakopanem. Może to trochę dziwne, ale pierwszy raz jadłam je, gdzieś w przydrożnej knajpce na drodze z Zakopanego do domu
Smakowy RajW domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej
ClauditteMissCookingW domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej
ClauditteMissCooking