Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym

Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym

Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym

Smaczne delikatne kotlety z mięsa wieprzowo-wołowego z młodą kapustą i kaszą manną. Sos koperkowy idealnie pasuje do tego wiosennego dania. Z podanych proporcji można przygotować około 14 kotlecików. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1/2 niewielkiej główki młodej kapusty 1/2 szklanki kaszy manny 1 cebula 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + kilka łyżek do panierowania 2 płaskie łyżki mąki + kilka łyżek do panierowania 1 kostka rosołowa 1 łyżka masła pęczek koperku sól, pieprz olej do smażenia (op... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, tarta, kotlet, kapustą, mięso, bułki, sosy, kasza, mielone, mięso mielone, sok, dania mięsne, kotlet z kapusty, sos do mielonego , sos mięsny, kotlety mielone, sos do jajek, jajka w sosie wiosennym, mięso duszone, drugie danie

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.