dania dietetyczne - 5268 przepisów (strona:164/352)

Ryba pieczona na warzywach 268

Proste bywa najsmaczniejsze. Ryba upieczona na kołderce z warzywnego ratatouille to danie, które przygotowuję najczęściej latem. Jest lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię

Poezja smaku
Przepis z czasów wojny! 212

Co jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może

Via Gusto
Budyń z kapusty? – przepis z czasów wojny! 209

Co jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może

Via Gusto
Filet z kurczaka w lekkim sosie z marchewką i groszkiem. 335

Szybkie, niezwykle proste w przygotowaniu i smakowite danie. Przygotowane bez dodatku tłuszczu jest odpowiednie dla dzieci i osób na diecie niskocholesterolowej.  Najważniejsze, aby gotować

Codziennik Kuchenny
Schab w galarecie 180

smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka, jednocześnie doskonała alternatywa dla sklepowych wędlin i tradycyjnych, bardzo kalorycznych "zimnych nóżek". Dodatkowo bardzo dietetyczna "domowa wędlina", bo schab jest gotowany, następnie pokrojony w plastry i zalany tężejącą galaretą. Zajadliśmy się tym daniem, myślę, że warte jest przypomnienia bo będzie ozdobą każdego świąteczego stołu jak również znakomitym uzupełnieniem karnawałowego bufetu. Świetnie smakuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem 200

Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami

Poezja smaku
Jak mrozić borówki, jagody? 120

Zamrażanie jest jednym z najkorzystniejszym sposobów na utrwalenie żywności. Pozwala w maksymalnym stopniu zachować odżywcze i dietetyczne walory świeżych produktów.  Jagody, borówki są bardzo wdzięcznymi owocami do mrożenia :) Łatwiej chyba to już się nie da . Uwaga: Zanim zamrozimy owoce warto zapoznać się z kilkoma "złotymi regułami zamrażania": - zamrażaj owoce tylko najwyższej jakości- przede wszystkim świeże! Przechowywanie niepełnowartościowych produktów

Tradycyjna Kuchnia
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 122

Lazania tym razem dietetycznie, makaron zamieniłam na liście kapusty. Mięsko mielone wzbogaciłam o pieczarki i bakłażana co świetnie wzbogaciło smak całego dania. Lazanie zapiekłam z serem. Muszę przyznać że zapiekanka pierwsza klasa, pyszna i mniej kaloryczna. Polecam, dzieci się nią zajadały

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowa wędlina z piersi kurczaka 152

Domowa wędlina z piersi kurczaka Domowa wędlina z piersi kurczaka, prosta w przygotowaniu. Pyszna, pachnąca a na przede wszystkim znamy wszystkie jej składniki, co w obecnych

Kuchnia na wzgórzu
Jak zrobić szybką sałatkę do pracy ? Lunch do pracy ! 404

Jak zrobić szybką sałatkę do pracy ? Lunch do pracy ! Jak zrobić szybką sałatkę do pracy ?    Ostatnio, kilka razy jedząc sałatkę w pracy na obiad

Kuchnia na wzgórzu
Papryka faszerowana jak zrobić ? 136

Papryka faszerowana jak zrobić ? Papryka faszerowana, jak zrobić ? Hmm, szczerze bardzo prosto. Zapraszam po prosty przepis.       Paprykę faszerowaną pamiętam z dzieciństwa, tak

Kuchnia na wzgórzu
krem z cukinii z prażonymi migdałami 190

 krem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1

Miód i pieprz
Koktajl z buraka 199

Szybki przepis na zdrowy, dietetyczny letni koktajl z buraka, który ma bardzo apetyczny kolor. Moje koktajle miksuję w blenderze, w którym można przygotować porcję dla 1

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bataty faszerowane 362

Bataty faszerowane to pomysł na lekki, letni obiad. To wyjątkowo proste danie – nie ma przy nim wiele pracy. Ostatnio cenię takie potrawy, ponieważ mam

Poezja smaku
Młoda kapusta duszona w śmietanie 171

Obowiązkowe danie z młodej kapusty - kapusta duszona w śmietanie z dodatkiem świeżego koperku. Bez zasmażki i smażonej cebulki, prawie dietetyczna. Z niecierpliwością czekam każdego roku na pierwsze zielone główki. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, kotletem lub smażona rybą. Zapraszam na najprostszą i najsmaczniejszą wersję wiosennego klasyka kuchni polskiej. Składniki: główka kapusty kubeczek śmietany 10-12%, 200 g 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania