Proste bywa najsmaczniejsze. Ryba upieczona na kołderce z warzywnego ratatouille to danie, które przygotowuję najczęściej latem. Jest lekkie – idealne na upały. Ja najbardziej lubię
Poezja smakuCo jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może
Via GustoCo jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może
Via GustoSzybkie, niezwykle proste w przygotowaniu i smakowite danie. Przygotowane bez dodatku tłuszczu jest odpowiednie dla dzieci i osób na diecie niskocholesterolowej. Najważniejsze, aby gotować
Codziennik Kuchennysmaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka, jednocześnie doskonała alternatywa dla sklepowych wędlin i tradycyjnych, bardzo kalorycznych "zimnych nóżek". Dodatkowo bardzo dietetyczna "domowa wędlina", bo schab jest gotowany, następnie pokrojony w plastry i zalany tężejącą galaretą. Zajadliśmy się tym daniem, myślę, że warte jest przypomnienia bo będzie ozdobą każdego świąteczego stołu jak również znakomitym uzupełnieniem karnawałowego bufetu. Świetnie smakuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami
Poezja smakuZamrażanie jest jednym z najkorzystniejszym sposobów na utrwalenie żywności. Pozwala w maksymalnym stopniu zachować odżywcze i dietetyczne walory świeżych produktów. Jagody, borówki są bardzo wdzięcznymi owocami do mrożenia :) Łatwiej chyba to już się nie da . Uwaga: Zanim zamrozimy owoce warto zapoznać się z kilkoma "złotymi regułami zamrażania": - zamrażaj owoce tylko najwyższej jakości- przede wszystkim świeże! Przechowywanie niepełnowartościowych produktów
Tradycyjna KuchniaLazania tym razem dietetycznie, makaron zamieniłam na liście kapusty. Mięsko mielone wzbogaciłam o pieczarki i bakłażana co świetnie wzbogaciło smak całego dania. Lazanie zapiekłam z serem. Muszę przyznać że zapiekanka pierwsza klasa, pyszna i mniej kaloryczna. Polecam, dzieci się nią zajadały
Kulinarne Fantazje MarioliDomowa wędlina z piersi kurczaka Domowa wędlina z piersi kurczaka, prosta w przygotowaniu. Pyszna, pachnąca a na przede wszystkim znamy wszystkie jej składniki, co w obecnych
Kuchnia na wzgórzuJak zrobić szybką sałatkę do pracy ? Lunch do pracy ! Jak zrobić szybką sałatkę do pracy ? Ostatnio, kilka razy jedząc sałatkę w pracy na obiad
Kuchnia na wzgórzuPapryka faszerowana jak zrobić ? Papryka faszerowana, jak zrobić ? Hmm, szczerze bardzo prosto. Zapraszam po prosty przepis. Paprykę faszerowaną pamiętam z dzieciństwa, tak
Kuchnia na wzgórzukrem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1
Miód i pieprzSzybki przepis na zdrowy, dietetyczny letni koktajl z buraka, który ma bardzo apetyczny kolor. Moje koktajle miksuję w blenderze, w którym można przygotować porcję dla 1
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBataty faszerowane to pomysł na lekki, letni obiad. To wyjątkowo proste danie – nie ma przy nim wiele pracy. Ostatnio cenię takie potrawy, ponieważ mam
Poezja smakuObowiązkowe danie z młodej kapusty - kapusta duszona w śmietanie z dodatkiem świeżego koperku. Bez zasmażki i smażonej cebulki, prawie dietetyczna. Z niecierpliwością czekam każdego roku na pierwsze zielone główki. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, kotletem lub smażona rybą. Zapraszam na najprostszą i najsmaczniejszą wersję wiosennego klasyka kuchni polskiej. Składniki: główka kapusty kubeczek śmietany 10-12%, 200 g 1 łyżka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!