czekoladowe - 14235 przepisów (strona:321/949)

Urodzinowe babeczki z pączkami 157

Babci, dlatego jak co roku myślę nad czymś wyjątkowym. Mini pączki , które robiłam jakiś czas temu cieszyły się u mnie ogromnym powodzeniem, postanowiłam więc wykorzystać je jako dekorację do czekoladowych babeczek. Przepis na babeczki to nieco zmodyfikowana wersja ciasta czekoladowego i wyszedł naprawdę rewelacyjnie :) Babeczki nie rosną tak mocno jak klasyczne muffiny, dlatego jest mnóstwo miejsca na różyczki z kremu

Ciastkozercy
Ciasto straciatella 232

niegranulowane 150 g mlecznej czekolady, startej drobnych oczkach   Poncz:  1/4 szkl wody z cukrem i sokiem z cytryny   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu wiśniowego kakao do oprószenia czekoladowe wiórki do posypania (zastąpiłam startą czekoladą)     Przygotowanie:   Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łyżka po łyżce wsypywać(...)schłodzić w lodówce.   W międzyczasie przygotować krem straciatella: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.   Na dżem wyłożyć krem straciatella, dobrze rozprowadzić. Wierzch ciasta oprószyć kakao i posypać czekoladowymi wiórkami. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Stefanka kawowo michałkowa bez pieczenia 2253

cukierki pokrojone w kawałki. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin ( najlepiej na noc). po tym czasie Ubić śmietankę z michałkami aż podwoi swoją objętość. Krem czekoladowy*: - 1 szklanka mleka - 1 budyń czekoladowy ( ok. 38 gram) - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżeczka sypkiej kawy naturalnej - 2-3 łyżki cukru - 120 gram miękkiego masła masła - 1 łyżka soku

kawawszklance
Mus czekoladowy 121

dodajemy masło a następnie kolejno żółtka jajek energicznie mieszając aż powstania gładka masa. Odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodając przed końcem ubijania cukier. Do masy czekoladowej dodać kilka łyżeczek piany i dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno i dołożyć do masy czekoladowej. Na końcu dodać resztę białek i delikatnie połączyć. Przelać do pucharków lub kieliszków. Serwować udekorowane

Pyry na Gaz
Bezgultenowe brownie z bananem 164

lubi ciasta czekoladowego, oblanego czekoladową prostą polewą, aromatycznego i wilgotnego? Nie znam takich osób ;) Chociaż nie twierdzę, że takich nie ma. Ciasto jest szybkie do przygotowania i szybko się piecze. Używam ostatnio plastikowych miarek angielskich - filiżanek (cup) 1 taka miarka to 200 ml. Pisząc o filiżance mam właśnie na myśli 1 taką miarkę. Można je w każdym markecie kupić

Co na wege obiad?
Pomarańczowiec 344

gęsta. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodawać masę jajeczną i ucierać. Na koniec dodać espresso i spirytus. Dokładnie wymieszać. Placki przełożyć masą kawową. Na wierzch wylać polewę czekoladową, przepis -  tutaj . Polewę można posypać czekoladową posypką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowa pianka na jogurcie 123

autorski (mój). Pyszny i lekki deser w formie puszystego musu/pianki. 370-400g jogurtu greckiego/naturalnego 2 łyżki cukru pudru (do smaku) 1,5-2 łyżki kakao 1 łyżka kremu czekoladowego 2 łyżeczki żelatyny (użyłam od Skworcu )   Dodatkowo (opcjonalnie) do posypania: wiórki czekoladowe wafelki w czekoladzie (zmiksowane) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Resztę składników dokładnie wymieszać i połączyć

Di gotuje
Magiczne ciasto czekoladowe 114

Bardzo często pojawia się Magiczne ciasto, ale zawsze w wersji waniliowej gdy zobaczyłam na blogu  Bake&Taste  w wersji czekoladowej w końcu postanowiłam sama spróbować. Ciasto rzeczywiście się rozwarstwia i chociaż u mnie nie widać w dwóch ostatnich takiej różnicy w warstwach bo być może dlatego że miałam większą blachę niż w przepisie(...)ciasto i tak jest przepyszne i szybko znika. Magiczne ciasto czekoladowe Składniki: - 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) w temperaturze pokojowej - 1 łyżka wody - 150 g cukru - 125 g masła, stopionego i wystudzonego - 65 g mąki - 50 g niesłodzonego kakao, z niską zawartością tłuszczu - 1/2 l ciepłego mleka - szczypta soli - łyżeczka esencji waniliowej Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni (termoobieg

Kulinarne życie
Czekoladowy makaron z chili con carne 214

Meksykańskie danie w nieco polskim wydaniu. Makaron czekoladowy bardzo fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki. Składniki 1 opakowanie makaronu czekoladowego 1 puszka meksykańskiego chili con carne firmy Bonduelle 200 g schabu 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Eklerki z kremem budyniowym 239

jajek 1,5 szkl mąki pszennej   Krem budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao     Przygotowanie:   Ciasto parzone: Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać(...)utrzeć do jasności, dodawać po łyżce budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu.   Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną połówkę nałożyć krem, przykryć drugą.   Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone w kostkę masło i mieszać, aż się stopi. Na koniec wsypać przesiane kakao i dobrze wymieszać

Nastoletnie Wypiekanie
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 371

Nasza ulubiona babka maślana , była już w wersji waniliowo-czekoladowej zebry , a tym razem powstała jej wersja czekoladowo-migdałowa, to tak dla odmiany. Ta babka od lat, niezmiennie wzbudza nasz zachwyt . Jest bardzo delikatna, puszysta, wilgotna, baaardzo maślana i meeega wciągająca, co oznacza, tylko i aż tyle, że znika w niewyjaśnionych okolicznościach, najchętniej jeszcze letnia... Piekłam w tortownicy

Smaczne Zdrowe
Amerykańskie donaty- pączki z dziurką 180

celu cukier puder (ok.1 szkl) ucieramy z kilkoma łyżkami wody lub soku z cytryny. Dodatkowo można zabarwić go barwnikami (u mnie niebieski i różowy). Można również przygotować polewę czekoladową: tabliczkę czekolady rozpuścić z 3 łyżkami mleka. Jeszcze ciepłe pączki udekorować lukrem lub polewą czekoladową i obsypać kolorową posypką, kokosem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto porzeczkowa fantazja z czekoladą 356

Ciasto które zachwyca porzeczkowym aromatem, jest wilgotne niczym tort, pyszna masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych tylko dopełnia smaku a warstwa czekoladowa to kropka nad „i”    Godne polecenia. Składniki: Ciasto porzeczkowe: 6 jaj ¾ szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka 5 łyżek oleju roślinnego 1 płaska łyżeczka sody 1  łyżeczka(...)zagotowujemy w rondelku mieszając aż masa się połaczy. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, studzimy .  Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy żółtka oraz po łyżce masy czekoladowej oraz rum cały czas miksując, nadal ucierając wlewamy płynną ale już tężejącą galaretkę, miksujemy na sam koniec dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie , wykładamy masę na ciasto, dekorujemy orzechami.  Chłodzimy

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 162

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300 g masła orzechowego 60 g miękkiego masła 225 g brązowego cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g kropelek czekoladowych Masło orzechowe, masło i cukier utrzeć na jasną, puszystą masę, dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierając. Dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować tylko do połączenia składników. Mąkę przesiać z sodą(...)dodać do masy maślanej i zmiksować. Wmieszać czekoladowe kropelki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wykładać czubatą łyżkę masy (u mnie łyżką do lodów), w kilkucentymetrowych odstępach. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, wystudzić. Smacznego :) * Ciasteczka z przepisu Marthy Stewart

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowe foremki 118

Chrupiące i delikatne czekoladowe foremki, które są bardzo łatwe do zrobienia. Przyjemnie pękają przy pierwszym kęsie, napełnienie ulubionym kremem, smakują rewelacyjnie. Przygotować można je wcześniej, później wystarczy przechowywać je w lodówce. W następnym wpisie pokażę Wam swój pomysł na ich wypełnienie. Takim deserem można szybko i skutecznie poprawić sobie humor po ciężkim i intensywnym dniu. U nas ostatnio mnóstwo takich(...)papilotek smarować pędzelkiem uprzednio zamoczonym w czekoladzie. Odstawić na kilka minut do lodówki. Gdy pierwsza warstwa zastygnie, nałożyć kolejną i ponownie odstawić do zastygnięcia. Z dobrze schłodzonych i zastygniętych czekoladowych foremek, zdjąć papier - najlepiej najpierw zdjąć boki, a na końcu spód. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy