czekoladowe - 14735 przepisów (strona:320/983)

Czekoladowy krem z pomarańczą. Bez laktozy 179

Czekoladowy krem z pomarańczą Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki kakao pół szklanki mleka ryżowego 3 łyżki miodu 1 banan 5 suszonych śliwek 1 pomarańcza  Kaszę wypłukałam i ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej kaszy dodałam banana, mleko, miód, śliwki i wszystko zblendowałam na gładką masę. Z podanych składników otrzymałam gęsty, słodki i przepyszny krem czekoladowy. Super smakuje

nietadieta
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 193

Czekolada nie musi być niezdrowa i zakazana dla osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem

Chocolate Muffin Blog
Deser na Walentynki 151

też salaterce. Przepis z gazetki Prześlij Przepis. Składniki: 250 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone mniej niż pół szklanki cukru pudru 350 ml ulubionych lodów (ja użyłam miętowo-czekoladowych, w przepisie są pistacjowo-marcepanowe) galaretka (użyłam agrestowej, ale można dopasować smakiem do lodów) 2 banany opakowanie kakaowych ciasteczek z masą śmietanową (typu oreo) 1. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej(...)najlepiej na noc do lodówki do stężenia. 6. Gdy deser jest już gotowy wyciągamy z formy na deskę do krojenia. Wierzch deseru można udekorować rozpuszczoną czekoladą czy wiórkami czekoladowymi. Mmm Pycha!!! Kliknij Lubię

NA MOIM TALERZU
Mus z białej czekolady 179

blogu Ali , choć pominęłam dodanie ubitych białek do musu. Składniki: 200 ml śmietanki 30%, 2 żółtka, 100 g białej czekolady, 1 łyżka mleka. 25 g masła, serduszka, ażurki, posypka czekoladowa Dr Oetker. Przygotowanie:  Czekoladę połamałam w kostkę. Na małym ogniu rozpuściłam ją z masłem i mlekiem - cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu, odstawiłam do ostudzenia. Schłodzoną śmietankę ubiłam na sztywną(...)zmiksowałam. Następnie dodałam śmietankę ubitą (odłożyłam z 3-4 łyżki na dekorację). Mus przelałam do szklanek i wstawiłam do lodówki na 3 godziny. Udekorowałam pozostałą ubitą śmietanką i czekoladowymi ozdobami

Aga w kuchni
Owsianka z kremem czekoladowym i kiwi 191

Kolejna propozycja na sycące śniadanie. Tym razem soczyste, dojrzałe kiwi i domowy krem czekoladowy. Można oczywiście wykorzystać Nutellę, ale zdecydowanie polecam własnoręcznie wykonaną wersję :)   Składniki :  4 łyż ki płatków owsianych 300 ml mleka 1 kiwi 1 łyżka kremu czekoladowego np. domowego ( KLIK ) Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia (ok.5 minut). Przekładamy do miski. Podajemy

Chocolate Muffin Blog
Surowe kulki owocowe z masłem czekoladowym :) 134

więcej cennych dla naszego organizmu składników. W konsystencji są dość miękkie, dlatego uważajcie z dodatkiem wody. Dosłownie rozpływają się w ustach. Karmelowy smak owoców w połączeniu z migdałowym masłem czekoladowym to połączenie, które zachwyca. Kulki można dodatkowo obtoczyć w nasionach, mielonych orzechach bądź wiórkach kokosowych. Ja tym razem postawiłam na prostotę :)  Składniki: 100 g daktyli (RAW FOODS(...)rodzynek manuka (RAW FOODS) 50 g moreli (RAW FOODS) 40 g masła czekoladowego (RAW FOODS) 1-2 łyżeczki wody  Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera/blendera i miksować do momentu uzyskania jednolitej masy. * na początku dodać 1 łyżeczkę wody, jeżeli masa nie będzie zwarta, dodać kolejną. 2. Uformować malutkie kulki i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby lekko

Zdrowie na języku :P
Domowe pączki z nadzieniem czekoladowym 145

sekund do mikrofalówki lub do kąpieli wodnej i ogrzewamy aż znów zrobi się płynna. Nie wolno jej zagotować bo straci swoje właściwości. Żelatynę dodajemy do ciepłej masy czekoladowej lekko studzimy i kolejno łyżkami dodajemy ubitą śmietankę. Po każdym dodaniu polecam wmieszać śmietankę w czekoladę, w ten sposób nie powinna się zważyć. Krem będzie gotowy, z czasem będzie gęstniał więc(...)pączki nie dotykały dna garnka i nie może on być za gorący, bo będą się one za szybko spiekać a w środku będą surowe. Letnie pączki nadziewamy kremem czekoladowym oprószamy cukrem pudrem! Smacznego! I pamiętajcie dzisiaj żadna kaloria się nie liczy

Kuba Gotuje
churros przysmak hiszpański 252

rozgrzany tłuszcz wyciskamy partiami paseczki. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Możemy podać z sosem czekoladowym*. *Sos czekoladowy: np. 100 g czekolady z dodatkiem paru łyżek śmietany kremówki rozpuszczonej w kąpieli wodnej

Domowy Smak Jedzenia
MUFFINY CZEKOLADOWE 110

przestudzoną czekoladą. Na końcu dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy do momentu połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do blaszki wyłożonej wysokimi papilotkami. Do każdej nakładamy masę czekoladową,nie więcej niż do 3/4 wysokości papilotki. Można dodać czekoladowe dropsy lub pokruszoną czekoladę. Pieczemy około 30 min w piekarniku nagrzanym na 160 stopni

KuchcikoweLove
Pączki pieczone z polewą czekoladową 140

się dziś bez pączków, lub innych słodkości. U mnie dziś nietypowe pączki, bo pieczone w piekarniku, ale powiem ,że takie jeszcze ciepłe smakują pysznie. Nieodłącznym składnikiem tych pączków jest czekoladowa polewa, która pasuje do nich idealnie. Przepis znalazłam na blogu  Poezja Smaku  i na pewno jeszcze nie raz je zrobię, choć tym razem nie wyszła mi trochę polewa(...)mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 3 jajka 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% 150 g margaryny marmolada wieloowocowa szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g margaryny 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% kolorowa posypka Mleko podgrzać, dodać do niego 2 łyżki mąki pszennej i łyżkę cukru pudru. Całość

Ewusiowe Smaki
Raw foods - 100% zdrowia :) 172

wyglądają cudownie to jeszcze są przepyszne! Słodkie i chrupiące. Podczas gryzienia wyraźnie czuć nasiona. Dobrze wyczuwalna jest także figa oraz przyprawy. Na przekąskę w sam raz :) MASŁA ORZECHOWE I CZEKOLADOWE  masło czekoladowe  W składzie znajdują się: migdały, czekolada, masło kakaowe,  syrop z agawy, sproszkowana wanilia. Każdy składnik surowy! Na wierzchu oddzieliło się masło kakaowe. Moje ocena: pyszne

Zdrowie na języku :P
Muffinki z pistacjami 208

średnia gruszka - spora garść niesolonych pistacji - 2 jajka   - 100 ml oleju o neutralnym smaku i zapachu (ryżowy, z pestek winogron) - 200 ml mleka   polewa czekoladowa   - 50g masła - 1/4 szklanki cukru -2 łyżki wody -2 łyżki kakao     Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą ( mąka, cukier, proszek, przyprawy), a mokre ze sobą (jaja, mleko, olej(...)składników. Przekładamy do formy na muffiny wypełnionej papilotkami i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.  Muffinki możemy oblać polewą czekoladową. Wtedy będą jeszcze smaczniejsze. W międzyczasie, kiedy muffinki się pieką rozpuszczamy masło w garnku na małym ogniu. Dodajemy cukier, wodę i gdy cukier się rozpuści, dodajemy kakao. Polewę gotujemy

Simple Dish
Deser truskawkowy z lodami 171

opakowanie galaretki truskawkowej 8 gałek lodów (u mnie bakaliowe) 400 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy do dekoracji owoce lub wiórki czekoladowe WYKONANIE Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić i rozlać równo do czterech pucharków. Do każdej galaretki wrzucić jedną przekrojoną na pół truskawkę. Włożyć do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki zmielić(...)kremem truskawkowym mascarpone wyciągnąć z lodówki, wycisnąć ozdobną szprycą nieco śmietany, na śmietanę wycisnąć dwie gałki lodów i ponownie nieco śmietany. Udekorować owocami (u mnie jagody) lub wiórkami czekoladowymi i podawać od razu. Deser możecie przygotować również w mniejszych pucharkach, ważne jest tylko by warstwy były widoczne

Passions hobbies life
PLACEK CZESKI – PRZEKŁADANIEC BUDYNIOWY 275

czas mieszając, tak by budyń się nie zwarzył. Teraz, przekładamy placki gorącym budyniem. Staramy się wymierzyć trzy równe porcje i polewamy każdy placek, przykrywając go kolejnym. Górę pokrywamy polewą czekoladową i posypujemy kolorową, cukrową posypką. POLEWA CZEKOLADOWA  3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru 1,5 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając

Calzonella.com
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 199

godzinę, nie mniej. Sernik jest upieczony, gdy po dotknięciu lekko patyczkiem, środek sprężuje. Po upieczeniu, ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie całkowicie ostudzony wstawić do lodówki. Sernik polecam polać polewą czekoladową. POLEWA CZEKOLADOWA: 70 ml śmietany kremówki 36% 70 g czekolady, gorzkiej lub mlecznej, posiekanej W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę. Odstawić na 2 minuty

Calzonella.com