czekoladowe - 14235 przepisów (strona:324/949)

Zebra budyniowo - krówkowa 166

waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić(...)się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy. Wyłożyć masę na ostudzone ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę krówkową, udekorować ciasto kratką z polewy czekoladowej. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
ZAWIJANY MAKOWIEC DROŻDŻOWY 149

aromat migdałowy 300 g masła 250 g cukru szczypta soli kostka drożdży- 10 dag 2 puszki masy makowej Helio 1 żółtko do posmarowania ciasta przed pieczeniem do ozdobienia: lukier czekoladowa posypka Wykonanie: *Drożdże rozcieramy z łyżką cukru i pół szklanki mleka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. *Rozpuszczamy masło, odstawiamy do ostudzenia *Żółtka ucieramy razem z cukrami, aromatem(...)minut żeby podrosły. Po ty czasie smarujemy roztrzepanym żółtkiem, pieczemy ok 30 minut w 170 st.- do momentu ładnego zrumienienia. Gotowe studzimy. Zimne lukrujemy i ozdabiamy posypką czekoladową lub np skórką pomarańczową kandyzowaną- kto jak woli

Z Majeczką w kuchni
Ciasteczka czekoladowe 125

nastały ale nie ma się co łamać i upiec coś na poprawę nastroju. Czekolada powinna być głównym składnikiem, a więc szybko i bez zbędnych dłubań zrobiłam ciasteczka mocno czekoladowe chrupiące smaczne. Myślę, że zyskały by na smaku gdyby je polać czekoladą mleczną ale ja nie lubię dodawać kalorii więc u mnie są bez polewy. Zapraszam... (Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków(...)sody szczypta soli 200g miękkiego masła 100g brązowego cukru 2 duże jajka (o tej samej temperaturze, co masło) aromat waniliowy 100g grubo poszatkowanej czekolady deserowej- dałam mleczną lub groszków czekoladowych 100g poszatkowanych orzechów (dowolne) dałam laskowe 1. Czekoladę 300g roztopić na parze lub w kuchence mikrofalowej (uważać, żeby nie przypalić), odstawić do ostygnięcia. 2. Wymieszać razem mąkę, kakao, sodę

Kubki smaku
Muffinki piernikowe z powidłami 177

wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) i cukier ubić mikserem do puszystości. Dodać ekstrakt z wanilii, ubijając dalej. Dodać masę czekoladową i dokładnie zmiksować (tą samą końcówką miksera). Dodawać śmietanę, na zmianę ze suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Połowę ciasta wyłożyć do papilotek(...)wyrównać. Na sam środek wyłożyć pełną łyżeczkę powideł. Przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce. Polewa z mlecznej czekolady: 100 g białej czekolady 30 g masła Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Pełną małą łyżeczkę rozprowadzić po każdej babeczce. Smacznego

Kubki smaku
Tort makowy 110

zostawiając krem na jego boki. Przykryć ostatnim blatem makowym. Boki tortu wysmarować kremem, dowolnie udekorować ja udekorowalam zmielonymi orzechami włoskimi. Na wierzch można wyłożyć mase ja jednak zrobiłam polewe czekoladową i napisy zrobiłam z kremu. Polewa czekoladowa 50g. czekolady mlecznej 2 łyżki śmietanki 30% Śmietankę doprowadzić do wrzenia połamać czekoladę wrzucić do garnka i przykryć pokrywką na 3 min. wymieszać

Kubki smaku
Sernik kawowy 119

lubią rzeczy kawowe ja akurat do nich należę. Czytam kawowe więc zaraz to robię. Sernik o smaku lekko mazisty, mokry idealnie pasuje do tego spód ciemny jak i wierzch czekoladowy, wg mnie wszystko się zgadza. Zapraszam... Przepis "Moje wypieki" Skala smaku 8/10  stopień trudności prosty do sernika dodałam czekolade mleczną uważam, że był to dobry wybór, na wierzch polałam(...)zmiksować do połączenia.  Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 - 60 minut. Powierzchnia sernika powinna być ścięta i lekko sprężysta przy dotyku patyczkiem. Przestudzić w stygnącym piekarniku. Polewa czekoladowa 4 łyżki śmietanki kremówki 100g. mlecznej czekolady Śmietanę zagotować, gaz wyłączyć wrzucić czekoladę i poczekać aż się roztopi. Posmarować. Schłodzić w lodówce

Kubki smaku
Babka czekoladowa 123

wiosennych stołach. Ja bardzo je lubię,  są naprawdę wdzięczne do robienia. Plusem jest to, że robi się je na ogół szybko i z niewielkiej ilości składników. Dziś babka czekoladowa i to tak na 100%,gdyż czuć ją w każdym kęsie. Delikatna, wilgotna, smaczna.Zapraszam... Składniki: 120 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3,2% 150 g masła śmietankowego lub margaryny(...)dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.  Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Upieczoną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Do dekoracji można posypać wiórkami kokosowymi

Kubki smaku
Brownies z kremem orzechowym 117

nutą słodyczy takie przyzwyczajenie ale nie pociagają mnie cukierki czy batoniki tylko ciasto swojego wypieku.W związku z tym, że dzięki moim córką;) mam trochę zapasów czekolady i ulubionego kremu czekoladowego nie pozostało mi nic innego jak połączyć te dwa smaki. Placek jest bardzo smaczy i oczywiście mega czekoladowy dla mnie bomba. Zapraszam... Skala smaku 10/10 krem orzechowy trudno się rozprowadzał

Kubki smaku
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 99

termoobiegu. Blaty bezowe najlepiej zrobić dzień przed wtedy lepiej się ususzą. Masa biala -250 ml. Śmietany ubić i wymieszać z opakowaniem sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą i przykryć(...)Wysmarować białą masą pierwszy bezowy zimny spód. Na krem  układać owoce. Drugi bezowy blat posmarować od spodu kremem, przykryć owocową warstwę. Drugi blat bezowy na wierzchu posmarować masą czekoladową na to pokrojone truskawki i trzeci blat również posmarować od spodu i przykryć Pozostałym kremem wysmarować tort wokół, otoczyć uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i udekorować

Kubki smaku
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1015

wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Najłatwiejsza babka w łaty Daktylowiec - ciasto Babeczki "Czarny ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto(...)Mleczne wafle domowe Cynamonowe gofry Serniczki light (w szklaneczkach) z kawałeczkami brzoskwiń Mleczny króliczek z brzoskwiniowo-pomarańczowym nadzieniem Pieczywo Pulchniutkie bułeczki Paluchy drożdżowe Inne Zielona lemoniada Rozpustnik - czekoladowy drink Życzę wszystkim udanej zabawy sylwestrowej i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2016 ROKU Magdalena

Słodkie okruszki
Klasyczne Brownie 149

Brownie to obłędnie czekoladowe, ciężkie, wilgotne i zakalcowate ciasto znane na całym świecie! Tutaj nie musimy martwić się zakalcem, bo on i tak będzie. To właśnie wyróżnia Brownie od innych ciast. Jest wyjątkowym deserem, polecanym szczególnie czekoladomaniakom. Można do niego dodać, np. orzechy, bakalie, czy tak jak ja- posiekane czekolady. Polecam!     Składniki: (na kwadratową blaszkę 20x20(...)mąką i kakao. Masło i gorzką czekoladę umieścić w misce, roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić.   Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować. Wsypać wymieszane suche składniki i krótko wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.    Piec w 170 st.C przez około

Nastoletnie Wypiekanie
Kuchnia francuska jest prosta :) 150

deserów z truskawkami, a jedwabisty chłodnik migdałowy zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości. Na jesienne chłody Mimi poleca nam m.in. zupę z dyni, grillowany antrykot w stylu Bordeaux oraz tartę czekoladową i średniowieczne ciasto drożdżowe z Perouges. Zimą możemy delektować się bezikami kawowo-czekoladowymi, zupą parmezanową i pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i czosnkiem. Ten ostatni przepis zainspirował mnie do małego eksperymentu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
W krainie czekolady E.Wedel 129

marzenie można spełnić w pewnym stopniu. I tak! Tak! Miałam ostatnio okazję! Teraz, na te wspomnienia znów cieszę się jak dziecko, które wcześniej nie mogło się doczekać tej czekoladowej wycieczki. Jako, że świąteczny czas skłania do refleksji, a dzięki wizycie w czekolandii, w domu unosi się słodko-kakaowy aromat. Po prostu magia! A zatem dość już słów, kilka zdjęć(...)osłodę! Jeśli kiedykolwiek będziecie w okolicy tej czekoladowej fabryki, to nie wahajcie się! Wstąpcie po chwilę zapomnienia. Warto

Karczma Honorietty
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 151

mniejsza pomarańcza 2 jajka 100 g masła Krem: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu skórka starta z 1 pomarańczy kamyczki czekoladowe Decorada od Delecty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku, ścieramy z niej skórkę (potrzebna będzie do kremu), dzielimy na cząstki z których ściągamy(...)temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
miodownik z masą kajmakową 440

masła, miękkiego 1 gotowej masy kajmakowej 70 g orzechów włoskich, zmielonych wykonanie: Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo masę kajakową, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy. dodatkowo: polewa czekoladowa Gotowe blaty przekładamy masą kajmakową. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Gotowe ciasto wstawiamy w chłodne miejsce na 2 – 3 dni aby zmiękło

Domowy Smak Jedzenia