czekoladowe - 14735 przepisów (strona:325/983)

Ciasto Budyniowiec 190

muszę przyznać ,że nie znam bardziej ekonomicznego ciasta. Szybkie, tanie i na dużą blachę :) Jeżeli ktoś z was jest zwolennikiem budyniu to polecam :) ja według przepisu dałam budyń czekoladowy, ale myślę ,że w tej kwestii to akurat forma upodobań Składniki: Ciasto 3 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru Budyń(...)budynie czekoladowe z cukrem (winiary) 1 litr mleka Wykonanie: Margarynę roztapiamy i studzimy. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier, jajka oraz ostudzony tłuszcz, zagniatamy ciasto (jeżeli jest za twarde dodajemy nieco mleka). Dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamy na prostokątną dużą blachę. Gotujemy gęsty budyń i ciepły wykładamy na pierwszą część ciasta, następnie wałkujemy drugą część

W Moim Magicznym Domu
Kawowo-czekoladowe Muffinki 156

może kawowo-czekoladowe muffinki ? Składniki: 2 szklanki mąki  3/4 szklanki cukru 2 jajka 100 ml oleju 1 duża łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej wymieszanej w 2 łyżkach wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 250 ml jogurtu kawowego / jogurtu naturalnego Wykonanie: Muffinki to jedna z najprostszych i jednych(...)Papiloty na muffinki wypełniamy w 2/3 płynnej masy i wstawiamy babeczki na 25 minut do piekarnika. A oto moje efekty: Muffinki nie są ani za bardzo czekoladowe, ani kawowe. Ja osobiście unikam dodatków w postaci lukrów czy posypek. Wystarczy mi sama babeczka. Można ewentualnie zatopić w niej kostkę czekolady czy też kandyzowaną wiśnie :) A może orzechy ? Propozycji jest wiele :) Życzę

W Moim Magicznym Domu
Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 146

Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1.   Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 2.   Mąkę przesiewamy przez sitko do dużej miski. Jajka ubijamy z pozostałym cukrem. Masło(...)Każdą część cienko rozwałkowujemy. Powinna mieć średnicę około 24 cm (odcięłam od dna tortownicy). 5.   Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtarzamy z drugim i trzecim plackiem. 6.   Na wierzch układamy ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko dociskamy. 7.   Ciasto kroimy

Moje-pitraszenie
Pischinger orzechowo-ciasteczkowy 205

innych kościołach :) Tymczasem... Życzę Wam zdrowych, rodzinnych i pełnych dobrych wspomnień Świąt!   Przepis pochodzi z magazynu Apetyt (nr 6/2015) i jest autorstwa Jurka Sobieniaka.   Jest mocno czekoladowy i orzechowy! Składniki: 2 kwadratowe lub okrągłe suche wafle 3 czekolady gorzkie (300 g) 2 czekolady mleczne (200 g) 100 g masła 200 g herbatników Petit (ok.40 sztuk(...)uzyskania jednolitej masy. ¾ masy mieszamy z pokruszonymi herbatnikami i posiekanymi orzechami. Masę równomiernie rozprowadzamy na waflu, przykrywamy drugim waflem i delikatnie, ale dość zdecydowanie dociskamy.  Pozostałą masę czekoladową wylewamy na wierzch i rozprowadzamy po całym waflu.  Wierzch posypujemy pozostałymi skruszonymi ciasteczkami i orzechami.  Odstawiamy do zastygnięcia.  Smacznego

bistro mama
Miodownik (stefanka) z masą grysikową 376

cukru wanilinowego 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Polewa: 100 ml śmietanki 30% 250 g mlecznej czekolady Dodatkowo: powidła śliwkowe do przełożenia wiórki czekoladowe do posypania płatki migdałów do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Ciasto przygotowujemy na 2-3 dni przed planowanym podaniem. CIASTO: W małym garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy miód(...)Kładziemy pierwszy blat. Obficie i równomiernie pokrywamy go powidłami śliwkowymi. Na to wylewamy masę z kaszki manny, wyrównujemy. Kładziemy drugi blat. Całość polewamy czekoladą, dekorujemy płatkami migdałów i wiórkami czekoladowymi. Wkładamy do lodówki do schłodzenia na 2-3 dni . Gotowe

My Culinary Art
Świąteczne kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami 194

szklanki mąki pszennej 300 g masła 1 cukier wanilinowy Delecta 3/4 szklanki cukru cytryna Do dekoracji: zaprawa cytrynowa cukier puder Decorada Delecta - maczek smak mango Decorada Delecta - kamyczki czekoladowe Decorada Delecta - karmel Decorada Delecta - maczek smak owocowy tutti frutti Decorada Delecta - maczek smak truskawkowy Decorada Delecta - posypka smak owocowy Decorada Delecta - płatki czekoladowe Decorada Delecta - kuleczki zbożowe w czekoladzie Decorada

Taste Therapy
Świąteczne cupcake piernikowe z dodatkiem likieru Bailey's 198

udekorowałam lukrem, takim samym, jakim dekoruję pierniczki. Przepis znajdziecie TUTAJ . Na lukrze przykleiłam dekoracje z masy cukrowej. Równie dobrze możecie oblać babeczki białą czekoladą i udekorować cukrowymi posypkami lub czekoladowymi drażetkami. Składniki: ( na około 18 babeczek ) 150 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 jajka 2/3 szklanki likieru Baileys's ( może być tańszy odpowiednik )  2 szklanki mąki pszennej(...)proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej otarta skórka z 1/2 pomarańczy Do dekoracji: lukier lub czekolada masa plastyczna cukrowe lub czekoladowe posypki Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Do utartego masła dodawać po jednym jajku - cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą kawą oraz przyprawą

kolorowotorcikowo
Ciastka przekładane masą chałwową 197

gotowane 4 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem chałwowy: 100 g masła 100 g chałwy waniliowej 2 łyżki spirytusu 1/2 soku z cytryny Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa  4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich ( lub inna posypka dekoracyjna) WYKONANIE: Mąkę łączymy z proszkiem, siekamy z tłuszczem. Dodajemy cukier, żółtka surowe i gotowane. Żółtka gotowane ścieramy na tarce(...)ucieramy na puch dodajemy stopniowo chałwę.  Na koniec alkohol i sok z cytryny. Po wystudzeniu ciastka smarujemy masą .  Układamy na  tacy jedno obok drugiego. Rozgrzaną polewę czekoladową wlewamy do woreczka  lub tuby zrobionej z papieru i wyciskamy na ciastka.  Posypujemy orzechami lub posypką cukierniczą. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj

W kuchennym oknie Ewy
miodownik świąteczny vel ciasto czeskie 730

dodajemy po łyżce ugotowanej kaszy do uzyskania puszystej masy. Do gotowej masy wlewamy pomarańczówkę, mieszamy. ponadto: 500 g dżemu z czarnej porzeczki 100 g kandyzowanych owoców czarnej porzeczki polewa czekoladowa wykonanie ciasta: placek miodowy-pół dżemu,połowa kandyzowanych owoców-połowa masy-placek miodowy-pół dżemu, połowa kandyzowanych owoców-druga połowa masy-placek miodowy. Na ciasto wylewamy polewę czekoladową i dowolnie

Domowy Smak Jedzenia
Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady 235

Bardzo proste i bardzo efektowne ciasto. Połączenie żurawin i białej czekolady perfekcyjnie równoważy się w cierpkości owoców i ultra gładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa forma czekolady w cukiernictwie. W zależności od proporcji składników i sposobu przygotowania może być nadzieniem, polewą, sosem lub kremem. Sprawdźcie jakie to proste! Sypkie składniki kruchego ciasta – mąkę, cukier i sól mieszamy. Dodajemy pokrojone(...)oraz – opcjonalnie – kilka kropli wybranego aromatu. Ponownie mieszamy masę trzepaczką balonową do dokładnego połączenia. Masę rozdzielamy po równo, wylewając ją z miski na kruche spody. Poruszamy blaszkami ciasta żeby czekoladowy ganache równo rozprowadzić i wypoziomować. Wierzch od razu, przed zastygnięciem masy, posypujemy żurawiną i kandyzowanymi owocami – lekko je dociskamy. Ważne, żeby to jednak żurawiny było więcej – jest kwaskowa, lekko

Karo in the Kitchen
Lizaki choinki z ciasta czekoladowego 184

akie choinki to genialny sposób na jadalny prezent bądź podanie czekoladowego ciasta w niebanalny świąteczny sposób. Są ultra proste w przygotowaniu i sądzę, że nawet każdy, kto nawet nie posiada zdolności plastycznych, sobie z nimi poradzi. Choinki możemy nabić na patyczki i podawać w formie popularnych cake popsów , dodatkowo możemy je również polać czekoladą przed przystąpieniem do lukrowania. Tutaj już(...)kakao) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka Dodatkowo: 300 g cukru pudru zielony barwnik spożywczy kilka kropli soku z cytryny kolorowe czekoladowe cukierki, np. Smarties cukrowe gwiazdki 8 drewnianych patyczków * PRZYGOTOWANIE Ciasto Masło utrzyj z cukrem na białą masę za pomocą miksera. Wbij pierwsze jajko i zmiksuj z masą, następnie wbij

Food Square
Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami 197

Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami przygotowuje się bardzo szybko, od razu można je podawać, gdyż najsmaczniejsze jest zaraz po upieczeniu. Miękkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, lekko czekoladowe, pachnące piernikiem i cynamonem. Niektórzy myślą, że to piernik, nie przychodzi im do głowy myśl, że w tym cieście podstawowym składnikiem jest tarta marchewka. Pysznie łączy się z powidłami i orzechami. Jest(...)przygotowujemy polewę. Margarynę przekładamy do rondelka, roztapiamy na bardzo małym ogniu, dosypujemy cukier, dodajemy 2 łyżki mleka i kakao. Mieszamy do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, ozdabiamy cukrową posypką i połówkami orzechów włoskich. Wesołych i smacznych Świąt. The post Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki piernikowe z marcepanem i bakaliami mikołaje 225

masy marcepanowej polewa piernikowa • cukier puder • sok 1/2 cytryny • 1 łyżeczka przyprawy do piernika lukier królewski • 1 białko jajka • cukier puder ponadto • małe biszkopty • lukier królewski • barwnik czerwony • polewa czekoladowa • lukier • cukier puder • sok z cytryny • 1 łyżka przyprawy do piernika • papilotki do babek Sposób przygotowania 1. • Do mąki dodać orzechy,migdały,cynamon,amoniak,przyprawę  do piernika wszystko wymieszać(...)czerwony wymieszać Lukier przełożyć do rękawa cukierniczego  każdy osobno na biszkopcie zrobić wzór mikołaja białym lukrem  a czapeczkę i usta czerwonym Do zrobienia oczek użyłam polewy czekoladowej

W królestwie smaków Beaty
Dietetyczny sernik waniliowy 4659

Dietetyczny sernik waniliowy (16 kawałków - tortownica o średnicy 26cm) Dietetyczna wersja klasycznego sernika o smaku waniliowym ze zdrową polewą czekoladową. Ciasto jest na tyle niskokaloryczne, że można od razu pozwolić sobie na 1/4, a nie tylko na kawałek. Składniki: Sernik: 1000g serka  twarogowego 5 jajek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika(...)stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą miksera (tylko do połączenia, aby nie napowietrzać ciasta) i przelewamy do tortownicy. Piekarnik rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy przez

Moja Micha
Ciasto czekoladowe z kremem pomarańczowym 342

Szybkie i proste ciasto czekoladowe przełożyłam kremem pomarańczowym, który urozmaicił jego smak. Ciasto wilgotne, mięciutkie z pachnącym pomarańczami lekko kwaskowym kremem idealne do kawy. Składniki:  Ciasto: Ciasto czekoladowe duża blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru

talerz przyjemności