czekoladowe - 14735 przepisów (strona:312/983)

Stefanka czekoladowa-bez pieczenia 596

ciacho na bazie czekoladowych budyni,bardzo kremowe i pyszne a do tego proste do zrobienia , herbatniki bardzo szybko miękną więc nie trzeba czekać całą noc-wystarczy  godziny-polecam Składniki: 60-70 szt herbatników maślanych 800 ml mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 150 g cukru 250 g masła 3 łyżki rumu 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru

Swojskie jedzonko
Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi… 217

świętujemy ;) Dawno już nie dostałam tyle kwiatów na raz i powiem Wam szczerze, że mogłabym przywyknąć ;) Na naszą rocznicę upiekłam tort kawowy z bananami z… Continue reading Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi

brunetkawkuchni
Czekoladki 195

śmietany kremówki  cukier wanilinowy Delecta 150 g czekolady mlecznej  Decorada Delecta kuleczki zbożowe w różowej skorupce. Decorada Delecta karmel  Decorada Deleta kamyczki czekoladowe  opcjonalnie barwnik spożywczy  Wykonanie: Czekoladę ciemną rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i smarujemy nią wnętrze większych foremek do czekoladek. Odstawiamy do stwardnienia. 1/2 szkl śmietany kremówki doprowadzamy do lekkiego wrzenia i zalewamy nią(...)posiekaną mleczną czekoladę. Mieszamy delikatnie, aż masa stanie się jednolita i błyszcząca. Odstawiamy ją, aby przestygła. Kiedy ganache jest chłodne i lekko lejące wlewamy je w nasze czekoladowe wyjęte z formy korpusy do 1/3 wysokości.  Pozostała śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wanilinowy Delecta i dekorujemy nasze czekoladki dodatkowo ozdabiając je posypkami z linii Decorada Delecta

Malinowe Pocałunki
babka z nutą piernika z jabłkiem i marcepanem i polewą czekoladową... 210

szklanki, soda oczyszczona 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 opakowanie, kakao 2 łyżki, jabłka 3 sztuki/starte, mleko 1 szklanka, marcepan 150 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie/biała, do ozdoby: 1 opakowanie/czekoladki stopioną i wystudzoną margarynę wlać do miski, dodać mąkę, jajka, mleko, sodę z proszkiem, kakako z przyprawą do piernika, cukier, starte jabłka na grubszych(...)wlać ciasto do formy marcepan pokroić na kawałeczki i powkładać do ciasta piec w 180 C około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzoną babkę wyłożyć na talerz opakowanie polewy czekoladowej białej rozpuścić w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietany gęstej, polewa będzie lśniąca i nie pęka, polać babkę polewą i przystroić ozdbną czekoladką - babka jest wilgotna, aromatyczna...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe serduszka 164

Czekoladowe serduszka 2016-04-07 20:50:02 Ilość porcji: 10 Tradycja Walentynek wywodzi się z XIV- wiecznej Anglii. W Polsce ten obyczaj, obchodzony od kilkunastu lat, cieszy się coraz większą popularnością, zwłaszcza wśród młodzieży. Właśnie tego dnia staramy się jeszcze bardziej pokazać ukochanej osobie, jak wielkim uczuciem ją darzymy. Najczęściej są to jednak jednorazowe starania, które w przeciętne(...)prostu spędzenia wspólnego czasu, albowiem każda okazja jest dobra do świętowania, do wyznania miłość i rozpieszczania podniebienia. Pozostając w kwestii rozpieszczania podniebienia: świetnie się tu sprawdzą mocno czekoladowe, urocze serduszka, przybrane jak na ten dzień przystało w czerwień. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Czas przygotowania 15 min Czas

Wędrówki po kuchni
Tarta z borówkami wg Aleex 228

wtedy, gdy zaczęłam przygotowywać tartę. Ponieważ Hugo był ze mną od początku do końca, możemy stwierdzić, że tartę z borówkami zrobiliśmy razem. Polecam. Składniki: Spód tarty: • 300 g ciasteczek czekoladowych • 50 g mlecznej czekolady • 50 g masła Panna cotta z białej czekolady: • 300 ml śmietany kremówki 36% • 100 ml mleka • 30 g cukru • 170 g białej czekolady • ziarenka(...)żelatyną postawić na palniku i podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego jej rozpuszczenia. Nie doprowadzać do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. 7. Rozpuszczoną żelatynę dodać do ciepłej czekoladowej mieszanki, dokładnie wymieszać. Wystudzić, a potem schłodzić w lodówce aż lekko zgęstnieje. 8. Gęstniejącą panna cottę przelać na kruchy spód tarty. ¾ owoców równomiernie rozsypać na masie. Odstawić do lodówki

W mojej kuchni
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 311

można serwować go z musem śliwkowym, makowym lub czekoladą. Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek(...)papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć (np. w kubku blendera lub tłuczkiem w misce czy w woreczku). Wymieszać z kremem orzechowo - czekoladowym i roztopionym masłem. 3. Masę ciasteczkową wyłożyć na dno i część boków tortownicy, mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 4. Przygotować masę serową: Piekarnik nagrzać

W mojej kuchni
Sernik ze śliwkami wg Aleex 245

orzechów Masa serowa: • 1 kg sera trzykrotnie mielonego • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka cukru pudru • 5 jajek • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego • 150 g suszonych śliwek Polewa czekoladowa: • 125 ml mleka kokosowego (odłożone z masy serowej) • 100 g gorzkiej czekolady • 4 suszone śliwki do dekoracji (odłożone z masy serowej) • garść wiórków kokosowych Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód(...)schładzania). Studzić stopniowo. 8. Ostudzony sernik obkroić nożem przy obręczy, zdjąć obręcz i wstawić sernik do lodówki bez przykrycia na kilka godzin lub na całą noc. 9. Przygotować polewę czekoladową: Pozostawione 125 ml mleka kokosowego podgrzać w garnuszku z dodatkiem połamanej na kawałeczki czekolady, co chwilę mieszając do uzyskania gładkiej polewy. Lekko przestudzić. Wylać na dobrze schłodzony sernik. 10. Udekorować

W mojej kuchni
Ciasto czekoladowe ze śliwkami wg Aleex 177

Gwiazdeczka potrafią myśleć i mają swoje zdanie. Wiedzą też, że wybory są bardzo ważne i trzeba w nich uczestniczyć. Aby podkreślić rangę dzisiejszego dnia, upiekłam na niedzielne popołudnie ciasto czekoladowe. Korzystałam z przepisu z kwestii smaku, ale wprowadziłam swoje modyfikacje. Ciasto jest dość ciężkie, mocno czekoladowe, z lekko chrupiącą skórką i wilgotnym miąższem. Aby nieco podkręcić smak ciasta, dodałam

W mojej kuchni
Mazurek bakaliowy wg Aleex 167

jajko • 5 łyżek powideł śliwkowych • około 1 i 1/2 szklanki bakalii: np. suszone śliwki i orzechy: włoskie, laskowe, nerkowce, suszona żurawina, suszone morele, obrane migdały, lub inne • polewa czekoladowa: 150 g czekolady ciemnej np. deserowej lub mlecznej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej + 2 łyżki mleka • 4 łyżki smażonej skórki pomarańczowej • opcjonalnie wiórki czekoladowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód

W mojej kuchni
Babka wilgotna 235

mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła 220 g cukru 5 jajek 5 łyżek oleju 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% Instrukcje Masło przekładamy do rondelka i rozpuszczamy. Oba rodzaje mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier i pastę(...)Formę do pieczenia babki smarujemy masłem i oprószamy mąką lub bułką tartą. Przekładamy przygotowane ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C. Pieczemy około 50-60 minut. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści i powstania gładka polewa. Babkę wyjmujemy z foremki i polewamy przygotowaną polewą

Wędrówki po kuchni
Babka majonezowa z Advocaatem 162

przepisu. Tym razem bardziej wilgotna, trochę podchmielona, oblana czekoladą. Wersja dla lubiących ciasta z odrobiną alkoholu. Ciasto : Upiec wg wspomnianego wyżej przepisu. Do nasączenia: 2/3 szklanki likieru Advocaat Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucić do garnka i ogrzewać chwilę na małym ogniu(...)ognia, wrzucić połamaną czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Wystudzoną babkę nasączyć małymi porcjami likieru nakłuwając w wielu miejscach (użyłam dekoratora z najdłuższą końcówką) , następnie przy pomocy pędzelka pokryć babkę polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin

Praktyczna pl
Czekoleonka 211

Czekoladowym Napoleonie pora na czekoladową napoleonkę. Taka tam klasyka w nieco odmienionym wydaniu. 2 łyżki kakao, a różnica w smaku i wyglądzie kolosalna. Mimo tych kombinacji jest prosto, pysznie i elegancko. Ciasto: 3/4 kostki margaryny lub masła 3 łyżki cukru 6 łyżek śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao mąka ile ciasto pochłonie Z podanych składników zagniatamy kruche

Cynamonowe szczęście
Babka kawowa 192

mąki pszennej 200 g rozpuszczonego masła 5 jajek 220 g cukru 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% Instrukcje Do rondelka wrzucamy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Odstawiamy na bok do wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia(...)przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy około 45 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści i powstania gładka polewa. Babkę wyjmujemy z foremki i polewamy przygotowaną polewą

Wędrówki po kuchni
Zebra 160

Składniki 510 g mąki + 2 łyżki 220 g cukru 250 ml oranżady * 250 ml oleju 5 dużych jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao sól Polewa czekoladowa 100 g masła 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao Instrukcje Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Do dużej miski wybijamy białka, dodajemy szczyptę(...)minut. Po tym czasie temperaturę zwiększamy do 180'C i pieczemy kolejne 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Ciasto może popękać, ale to zupełnie naturalne. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i dalej podgrzewamy. Kiedy masło się rozpuści zdejmujemy z ognia

Wędrówki po kuchni