czekoladowe - 14235 przepisów (strona:310/949)

murzynek z bitą śmietaną 374

gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy czekoladową polewą. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno na biszkopcie 144

łyżeczki kakao -2 łyżki Masa serowa : jogurt grecki - 250 ml ser biały - 1 kg żelatyna - 5 łyżeczek woda gotowana gorąca - 7 łyżek cukier  puder - 1 szkl Dodatkowo : polewa czekoladowa - 1 opak herbatniki - 17 szt Przygotowanie : Biszkopt :  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać(...)ostygnięcia , miksując cienkim strumieniem , wlewać do masy serowej. Gotową masę przelać  do tortownicy. , odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie na masie serowej ułożyć herbatniki. Wierzch polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
BABKA CZEKOLADOWA 165

Razem z mężem bardzo lubimy babki. Ostatnio natknęłam się na przepis babki czekoladowej i postanowiłam spróbować. Babka przepyszna, nie za sucha, wprost idealna. Polecam ;) Składniki: *120 g gorzkiej czekolady *3 łyżki mleka *150 g masła *150 g drobnego cukru do wypieków *3 jajka *200 g mąki pszennej *2 łyżeczki proszku do pieczenia *1 łyżka kakao Wykonanie: Czekoladę z mlekiem(...)kąpieli wodnej. Masło utrzeć z jajkami (każde jajko osobno dodawać), do tego dodać przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowej i wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przelać do foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 30-40 minut. Przestudzić na kratce. Polewa: Polewę zrobiłam według swojego pomysłu

Zrób to smacznie
Czekoladowy krem z mascarpone 134

krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny, zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje akumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała się pojawić :)   Składniki na 2 porcje(...)ostudzić lekko i wymieszać z serkiem (niecałe 2 łyżki rozpuszczonej czekolady zostawić, by później polać deser z góry). Ciasteczka pokruszyć i na przemian układać w szklanych naczyniach z kremem czekoladowym. Posypać z góry borówką amerykańską i polać rozpuszczoną czekoladą

Pink Envelope
Mus czekoladowy 96

sztywno, żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, śmietankę ubijamy również na sztywno. Do utartych żółtek dodajemy stopioną i lekko przestudzoną czekoladę, ubijamy do połączenia się całości. Do czekoladowej masy dodajemy po łyżce ubitą kremówkę, mieszamy delikatnie. Po dodaniu i połączeniu z masą całej kremówki, dodajemy ubite białka postępując dokładnie tak samo. Gotowy mus przekładamy do naczynek i schładzamy(...)lodówce minimum 2 godziny. Artykuł Mus czekoladowy pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady 118

znajomym bardzo smakowały :) Polecam! Składniki (na ok. 52 szt.): 500 g mąki pszennej 280 g kajmaku (masy krówkowej) 280 g masła (miękkiego) 10-11 łyżek cukru 200 g czekoladowych groszków (tzw. chocolate chips) lub dość grubo posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (albo pół na pół) 1 łyżka ekstraktu z wanilii Wykonanie: Masło, cukier oraz masę kajmakową umieszczamy w misce(...)miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, ekstrakt z wanilii i ponownie miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Na koniec dosypujemy jeszcze czekoladowe groszki (są najlepsze, ponieważ podczas pieczenia nie rozpuszczają się) i jeszcze raz krótko mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy je w dłoniach (najlepiej zwilżonych wodą – wówczas ciasto nie będzie kleiło się do rąk) na kulki wielkości

MyCookBook.pl
Ciasto Jamajka 192

Przepyszne i nieco pracochłonne czekoladowe ciasto z bananami, galaretką i bitą śmietaną. Z kawałkami czekolady - ja czekoladę zmieliłam w malakserze na grubsze okruszki i były idealne, można też ją zetrzeć na tarce. Trafiłam na ciasto Jamajka na  tym  blogu, troszkę je zmieniłam m.in. nie dodawałam serka mascarpone, bo go akurat nie miałam ale mimo jego braku wyszło rewelacyjne(...)Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 2 galaretki cytrynowe dżem ulubiony (u mnie z mirabelek) sok z cytryny Masa straciatella: 600 ml. śmietany kremówki 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2,5 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru (adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Muffinki czekoladowe z malinowym kremem. 127

zrobić? Skoro poszukuje, to trzeba iść obok i wspierać ;) Wybrałyśmy się do Castoramy, doniczki, nasionka i kwiatki wybrane. Mamy namiastkę ogródka na balkonie. I super! Mamy też na deser czekoladowe muffinki z pysznym malinowym kremem. Zniknęły błyskawicznie. Słodkie babeczki z owocowym musem tworzą harmonijną całość. Czekolada już niebawem, bo 12 kwietnia, ma swoje święto. Myślałam nawet o czekoladowym haśle tygodnia

zadanie-gotowanie
Szarlotka królewska 230

litra prażonych jabłek * 2 galaretki cytrynowe Masa mleczna 160 g mleka w proszku 140 g cukru pudru 250 g masła 2 żółtka 9 łyżek zimnej wody Polewa czekoladowa 150 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, nie przerywając ubijania. Następnie(...)ostudzenia. Masło ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo po łyżce masy mlecznej i mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Masę wykładamy na jabłka i równamy. Chłodzimy w lodówce. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy masło i połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści i powstania gładka polewa. Tak przygotowana polewą dekorujemy ciasto. by Małgorzata Hert

Wędrówki po kuchni
Czekoladowe ciasteczka z Nutellą 183

Jeden z moich ulubionych przepisów na kruche ciasteczka to proste ciasteczka czekoladowe – są cieniutkie, mocno kakaowe i nie za słodkie. Mój ideał :) Postanowiłam upiec je w nowym wariancie: z Nutellą w środku, czy może być coś lepszego? :) Wykorzystałam do nich silikonowe foremki na cakepops ( pamiątki z wakacji ), ale jeśli nie macie foremek na zdjęciach będzie pokazany jeszcze jeden sposób(...)którego wystarczy zwykły kieliszek. Składniki na ciasteczka + Nutella lub inny krem czekoladowy Suche składniki mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko, zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na min. godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni. Bez chłodzenia będzie ciężko je rozwałkować. Jednorazowo wyciągamy

Ciastkozercy
TRUSKAWKOWY SERNICZEK 140

przygotowaniu a bardzo smaczny, warto taki zrobić.   Składniki: 1 kg sera- może być z wiaderka 1 kg truskawek- mogą być mrożone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekoladowe dekoracje- ja użyłam ze sklepu CUKIETERIA Wykonanie: Kilka truskawek odkładamy do dekoracji na wierzch ciasta, przekrawamy na połówki. Resztę truskawek blenderujemy na mus, dodajemy cukier puder, mieszamy. Do musu truskawkowego(...)dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy . Kiedy stężeje podgrzewamy do rozpuszczenia, następnie studzimy i wlewamy do masy serowej. mieszamy. Na dno tortownicy wykładamy truskawki, możemy też dać posypkę czekoladową, następnie wylewamy masę serowo truskawkową, odstawiamy do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Babka ananasowa w płatkach kokosu 194

łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę(...)trakcie pieczenia wierzch babki zbytnio się rumieni, możemy przykryć go folią aluminiową.  Przestudzoną babkę polewamy obficie roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietanką. Posypujemy płatkami kokosu i granulatem czekoladowym

Kuchnia w czekoladzie
Stefanka czekoladowa-bez pieczenia 552

ciacho na bazie czekoladowych budyni,bardzo kremowe i pyszne a do tego proste do zrobienia , herbatniki bardzo szybko miękną więc nie trzeba czekać całą noc-wystarczy  godziny-polecam Składniki: 60-70 szt herbatników maślanych 800 ml mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 150 g cukru 250 g masła 3 łyżki rumu 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru

Swojskie jedzonko
Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi… 157

świętujemy ;) Dawno już nie dostałam tyle kwiatów na raz i powiem Wam szczerze, że mogłabym przywyknąć ;) Na naszą rocznicę upiekłam tort kawowy z bananami z… Continue reading Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi

brunetkawkuchni
Czekoladki 143

śmietany kremówki  cukier wanilinowy Delecta 150 g czekolady mlecznej  Decorada Delecta kuleczki zbożowe w różowej skorupce. Decorada Delecta karmel  Decorada Deleta kamyczki czekoladowe  opcjonalnie barwnik spożywczy  Wykonanie: Czekoladę ciemną rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i smarujemy nią wnętrze większych foremek do czekoladek. Odstawiamy do stwardnienia. 1/2 szkl śmietany kremówki doprowadzamy do lekkiego wrzenia i zalewamy nią(...)posiekaną mleczną czekoladę. Mieszamy delikatnie, aż masa stanie się jednolita i błyszcząca. Odstawiamy ją, aby przestygła. Kiedy ganache jest chłodne i lekko lejące wlewamy je w nasze czekoladowe wyjęte z formy korpusy do 1/3 wysokości.  Pozostała śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wanilinowy Delecta i dekorujemy nasze czekoladki dodatkowo ozdabiając je posypkami z linii Decorada Delecta

Malinowe Pocałunki