czekoladowe - 14735 przepisów (strona:307/983)

5 razy fit śniadania 165

też na plus przemawia mnogość jego obliczy. Można jeść omleta z patelni, można go przygotować w piekarniku, można z masy zrobić mniejsze placuszki, a z nich torciki przekładane czekoladową (oczywiście fit) masą. Można zrobić omlet kakaowy, może w smaku przypominać szarlotkę, może być delikatny ryżowy, a może też stanowić bazę na dodatki warzywne. Na słodko, na słono, na spód(...)ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie w weekend :) Zajadamy wtedy wszyscy. PUDDING CHIA Rewelacyjny, bo bardzo sycący. Na bazie mleka lub z jogurtem i nasionami

Tetiisheri
Czekoladowe muffiny z borówkami 247

Prosty, szybki i pyszny przepis na muffiny czekoladowe z borówkami. Do kawy lub herbaty idealne. SKŁADNIKI (10 sztuk) 250g mąki orkiszowej 2 jajka 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki czekoladowego dipu Waldenfarms (można pominąć) ksylitol Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowych foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, temperatura

Tetiisheri
Blok czekoladowy 306

Blok czekoladowy to smak mojego dzieciństwa, każdy go zna, ale przynajmniej z sentymentu musiałam umieścić go na blogu. Dlaczego nie ma być dla niego miejsca, tylko dlatego, że każdy zna przepis? Blok czekoladowy 400 g mleka w proszku 250 g masła 1 szklanka cukru 3 – 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka herbatniki, orzechy, rodzynki itp. Masło rozpuścić (podgrzewać

Kocham Czekoladę
Ciasto bardzo czekoladowe 173

cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Do czekolady dodajemy mleko, dokładnie mieszamy i łączymy z masą jajeczną. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do masy jajeczno czekoladowej i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto nie było zbyt wysokie. Ostudzone ciasto polewamy polewą(...)czekoladową.   Inspiracja z bloga jacobtastes.wordpress.com

Kocham Czekoladę
Torcik wiśniowo-czekoladowy 212

Mocno czekoladowy torcik z konfiturą wiśniową powstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe  (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie.  Mój torcik nie wymaga zbyt dużo pracy i dlatego często gości na domowych przyjęciach. Jeśli chodzi o dekorowanie tortów, to dużego talentu nie mam, ale smakiem tego torcika moi goście byli zachwyceni. Krem

Kuchcik gotuje
Małe jagodowe serniczki 173

łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier puder, budyń i przyprawę do sernika, znów mieszamy. Mrożone jagody (3 łyżki(...)miski przekładamy 125 g mascarpone, dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny i 1 łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy. Krem nakładamy na serniczki (zimne). Wierzch obsypujemy obficie płatkami czekoladowymi, opcjonalnie dodajemy po 2-3 jagody. Serniczki smakują równie dobrze z kremem, jak i bez. Smacznego By Magdalena beta calories 428 fat 43g protein 7g carbs 5g more Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 151

doskonała propozycja dla każdego, nie tylko osób na diecie, ale wszystkich tych, którzy pragną odżywiać się zdrowo, nie rezygnując przy tym z przyjemności :) Smak jaglanego brownie przypomina budyń czekoladowy, ale nie jest zbyt słodkie (poziom słodkości jak w gorzkiej czekoladzie). Ma miękką, a przy tym zwartą i sprężystą konsystencję. Jest też bardzo wilgotne. Płatki migdałowe dają fajne chrupnięcie ;) Jagody goji(...)pozostać płynna). Pozostałe składniki, czyli płatki migdałowe, jajka, kakao, przesianą mąkę ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej dodajemy do przestudzonej kaszy i mieszamy. Następnie dolewamy płynną masę czekoladową i miksujemy mikserem na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Formę (moja o wymiarach ok. 24x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i posypujemy namoczonymi

MyCookBook.pl
Tarta z kremem czekoladowym 188

Tarta z lekkim kremem baaaardzo czekoladowym, bo do zrobienia zużyłam dwie czekolady: mleczną i gorzką. Tarta nie jest przesłodzona, wręcz przeciwnie. Gorzka czekolada nadaje jej charakteru. Krem można zrobić  z dwóch gorzkich czekolad, wtedy tarta nabierze prawie wytrawnego smaku. Przed nałożeniem kremu na tartę, można wysypać na nią ulubione, rozdrobnione (lub nie) orzechy lub kawałki owoców. Ja dla kontrastu(...)dodałam pokrojony owoc kiwi. Potrzebujemy:   Kruchy spód tarty 200 g mąki 100 g masła 2 żółtka 20 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 180 g śmietany 30 lub 36 % 100ml mleka 2 jajka 2 czekolady (gorzka + mleczna lub 2 gorzkie przynajmniej 60%)       Sypkie składniki + masło rozcieramy w palcach na kruszonkę

WYSPA SZCZĘSLIWA
Lodowa kanapka 309

naturalnego-40 dag 1 laska wanilii 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny ½ szklanki rodzynek ½ szklanki niesolonych orzechów ziemnych i włoskich ½ szklanki żurawiny ½ szklanki morwy białej Polewa czekoladowa Sposób wykonania: Bakalie wymieszać razem w miseczce. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać sok z cytryny, wydrążone ziarenka wanilii oraz zimny jogurt, zmiksować, następnie wsypać bakalie(...)smarować masę wyłożyć na suchy wafel, docisnąć drugim waflem, owinąć folią spożywczą, docisnąć lekko deseczką i włożyć na całą noc do zamrażarki. Przed podaniem pokroić na kanapki, polać polewą czekoladową i podawać. Smacznego! Uwaga: Takie lody szybko chłoną zapachy z zamrażarki więc polecam dobrze odizolować je od mięsa i innych mrożonek, bo będą brzydko pachnieć

Wanilia i Kardamon
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 183

mleku lub śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy w temperaturze 190/200 stopni(...)złoty kolor. Do wysokiego naczynia wlewamy śmietankę, dodajemy krem czekoladowy i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem i nadziewamy rurki. Pysze i łatwe w wykonaniu. Smacznego :) Wypiekałam z : Małgosią , Marcepanowy kącik

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada bardzo czekoladowa 145

Jeżeli lubisz czekoladowe desery lub ciasta, to ta rolada zdecydowanie jest dla Ciebie.  Składniki: ciasto 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli masa 4 żółtka 50 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka żelatyny  50 ml wody 200 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Ciekawe(...)przez 7-8 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Gotowy placek po upieczeniu zwiń w roladę i okręć ściereczką. Jak rolada ostygnie delikatnie ją rozwiń i napełnij masą czekoladową, znowu zwiń roladę i całość owiń folią aluminiową. Roladę wstaw do lodówki na 2 h. Smacznego

Niezły Młynek
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 211

Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy. Całość miksujemy na puszystą masę. Następnie(...)Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut (czas uzależniony od piekarnika). Potem zostawiamy sernik jeszcze parę minut w uchylonym piekarniku. Podajemy np. posypany czekoladowymi płatkami. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2274

słodkich deserów. To znakomita propozycja dla dzieci na domowe przyjęcia, pyszny i prosty w przygotowaniu smakołyk.     Składniki na tortownicę 23 cm : 250 g sucharków 250 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 400 g mleka w proszku ( nie granulowanego) 300 g masła 500 g masy kajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady(...)mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wszystko mieszamy żeby cukier się

Smakowite Dania
Rabarbarowy deser wiosenny 152

dziurką) „ laski” rabarbaru: 1 łyżka cukru, 6 jagód jałowca, 6-8 łyżek syropu z owoców czarnego bzu mus: cienko obrana skórka z cytryny, 1 łyżka miodu lipowego, cukier, sos czekoladowy: 50 g śmietany kremówki, 50 g deserowej czekolady, (syfon do bitej śmietany i 2 naboje) Rabarbar umyć, obrać, odłożyć dwa kawałki resztę pokroić w niewielkie kawałki. Włożyć do garnka, zalać(...)sito. Przelać do syfonu, wlać 100 ml śmietany. Zakręcić syfon. Włożyć jeden nabój, następnie drugi. Kule wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem deseru. Na talerzu ułożyć sos czekoladowy, kule mrożone, „laski” rabarbaru i wycisnąć trochę musu. Podałam z listkami mięty.   zastawa

królestwo garów