czekoladowe - 14735 przepisów (strona:274/983)

Deser z kaszy manny, budyniu i czekolady 193

budyniem i mleczną czekoladą, pycha! Zjadłam ją na drugie śniadanie, ale równie dobrze w mniejszych porcjach (bo jest bardzo syta) można ją podać jako deser. Myślę, że taka czekoladowa słodycz zasmakuje i małym i dużym wielbicielom kaszy, a może przekona też do siebie tych, którzy za nią do tej pory nie przepadali ;) Składniki na 1 dużą porcję(...)mniejsze: 2 szklanki mleka ok. 5 łyżek kaszy manny  2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli 2 paski mlecznej czekolady   1,5 szklanki mleka zagotować, w pozostałym mleku rozrobić budyń. Czekoladę drobno połamać. Do gotującego się mleka wsypać kaszę manną, energicznie mieszać, żeby nie zrobiły się grudki. Po chwili dolać rozrobiony budyń ze szczyptą soli oraz połamaną

Simply Food
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 185

herbatniki – 50 dag budyń waniliowy – 2 opak mleko 3,2% - 1 litr cukier – 12 dag brzoskwinie z puszki – 50 dag polewa czekoladowa Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać(...)reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

Camilla w kuchni
Ciasto czekoladowe a la torcik z kremem chałwowym 198

pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. W rondelku rozpuszczamy masło oraz połamaną czekoladę, podgrzewamy na minimalnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się roztopią i otrzymamy gładką masę czekoladową.  Zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. W jednej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz(...)ubite jajka oraz masę czekoladową, miksujemy na minimalnych obrotach do połączenia się składników w jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do tortownicy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 40 minut do suchego patyczka. Przygotowanie kremu: Z pół litra mleka odlewamy szklankę, rozpuszczamy budyń. Mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Pozostałe mleko wstawiamy do zagotowania. Na gotujące się mleko wylewamy budyń

Życie zaczyna się w kuchni
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 159

łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 300 g ptasiego mleczka z wiśniową galaretką 4 łyżki konfitury wiśniowej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy po łyżce cukru. Gdy masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko(...)drugim rzędzie układamy połówki ptasiego mleczka odwrócone do góry. Środek zostawiamy wolny. Wykładamy połowę śmietany i przykrywamy drugim plackiem ciasta. Górę dekorujemy resztą śmietany, kawałkami ptasiego mleczka i płatkami czekoladowymi. Torcik chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Eklerki z masą kawową 163

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się(...)kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasteczka z kokosem i czekoladą 187

pyszne, z moim ulubionym kokosem i czekoladą, takie a'la bounty. Kruche, łatwe w przygotowaniu i szybkie. U mnie wyszło około 40 sztuk, zamiast pokrojonej czekolady dałam kropelki czekoladowe, ale jak najbardziej czekolada mleczna lub gorzka może być. Udanego weekendu Wam życzę :-) Składniki: 240 g masła w temp. pokojowej 1 szklanka cukru pudru (lub innego, ja dałam 3/4 szklanki(...)soli 2 i 1/2 szklanki maki pszennej 200 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki aromatu waniliowego (ja nie dałam) 200 g posiekanej czekolady lub kropelki czekoladowe Masło ucieramy z cukrem na gładką, puszystą masę, dodajemy sól i wbijamy jajka. Miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i aromat. Miksujemy. Na końcu wrzucamy posiekaną

kruche babeczki
Tort z Czarnego Lasu- Schwarzwälder Kirschtorte 212

Witajcie, dzisiaj przepis na czekoladowy tort z wiśniami z Czarnego Lasu czyli Schwarzwälder Kirschtorte. Tradycyjny Schwarzwälder to mocno czekoladowy biszkopt przełożony bitą śmietaną z wiśniami i mocno nasączony likierem wiśniowym. Pieczony w okrągłej formie, ozdobiony wiórkami z czekolady i kandyzowaną wisienką. Przypuszczam, że jest to najbardziej znany tort w Niemczech. Dlaczego nazwa

dolcevitainmykitchen
Wykwintny mus czekoladowy z owocem granatu 163

czekoladowy z owocem granutem Zapraszam na przepyszny deser, mus czekoladowy z owocem granatu. Wstyd się przyznać, ale moda na owoc granatu jakoś nas do tej pory ominęła i jak ostatnio poczytałam o jego przeciwutleniających własciwościach, postanowiłam to zmienić. Nie będę się teraz rozpisywać o pochodzeniu, zaletach, czy składzie granatu, wspomnę tylko coś na temat jego wyglądu

dolcevitainmykitchen
Czekoladowo- bananowa owsianka z chrupiącymi nasionami i orzechami 275

pomysłów. Dziś przepis na bardzo gęstą i pożywną wersję owsianki – bananowa owsianka z kakao i olejem kokosowym posypana dodatkowo karmelizowanymi orzeszkami i nasionami, z łyżką masła migdałowego. Czekoladowo- bananowa owsianka z chrupiącymi nasionami i orzechami   Drukuj Prep time 10 min Cook time 10 min Total time 20 min   Szybka poranna bananowa owsianka z prażonymi w miodze orzeszkami(...)bananem, dobrze wymieszać i zagrzać całość. Przełożyć do miseczek, posypać nasionami i orzechami. Można dodać też świeżego banana i masło orzechowe ale bez też będzie pyszna 3.5.3226 The post Czekoladowo- bananowa owsianka z chrupiącymi nasionami i orzechami appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
królewicz 349

opakowanie budyniu waniliowego 40 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 250 g masła na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku czekoladowe wiórki do posypania Ciasto miodowe: wszystkie składniki zagnieść a ciasto podzielić na połowę. Każdą część rozwałkować na papierze do pieczenia i piec w 180*C około 15 minut. Wystudzić(...)masło dokładnie się połączą. Połowę gorącej masy wyłożyć na ciasto miodowe, przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę budyniu i ostatni blat ciasta.  Składniki polewy zagotować i polać ciasto. Posypać wiórkami czekoladowymi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 860

łyżka kakao PIANKA 600 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 3 galaretki o różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl wody i ostudzona Przygotowanie ciasta(...)łyżce cukru pudru i ubijamy ją  ,dodajemy zimne galaretki miksujemy .Na zimny biszkopt dajemy po łyżce na zmianę każdego koloru galaretki. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Pianka czekoladowa- Do garnka wlewamy mleko i dajemy połamana czekoladę oraz łyżeczkę kakao.  Następnie zagotowujemy  i mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Studzimy i do zimnego dodajemy śnieżkę i miksujemy do zgęstnienia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
W biegu: ciasto jednogarnkowe :) 365

Zapraszam! SKŁADNIKI: 1 kostka margaryny (lub szklanka oleju roślinnego) 1 szklanka brązowego cukru (może być też biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szklanki groszków czekoladowych (lub posiekanej czekolady deserowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: W zasadzie opis całej procedury można zamknąć w jednym zdaniu Zmieszać dokładnie wszystkie składniki na ciasto i dodać groszki czekoladowe

Kuchnia w biegu
Czekoladowy murzynek z buraków 208

się zawsze zagospodarowywać jedzenie i ekonomicznie wykorzystywać resztki z lodówki, postanowiłam część tej buraczkowej dobroci spożytkować w postaci ciasta . Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Ciasto wyszło wilgotne, miękkie, przyjemnie czekoladowe. Buraków w ogóle tu nie czuć , konsument niezorientowany w składnikach kompletnie się ich w cieście nie będzie spodziewał. Bardzo dobry sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety :) Składniki(...)dół; bez termoobiegu. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie suchy, wtedy ciasto gotowe do wyjęcia . Po wystudzeniu wyjąć ciasto wraz z papierem do pieczenia z blaszki. Oblać domową polewą czekoladową . Po polaniu polewą, ciasto warto włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki, do kompletnego zgęstnienia polewy. NA DZIEŃ BABCI SŁODKOŚCI WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE

Grunt to przepis!