czekoladowe - 14735 przepisów (strona:270/983)

Czekoladowy sernik truflowy z koniakiem i pistacjami 167

Dziś zapraszam na przepis tylko dla dorosłych – to rzadkość na moim blogu 🙂 Sernik jest z gatunku tych cięższych deserów: bardzo sycący i zarazem mocno czekoladowy, z wyraźną nutą alkoholu. Jest przy tym mało słodki. Jego charakter podkreślają pistacje, którymi jest udekorowany. Całość tworzy wykwintny deser, który przypadnie do gustu w szczególności wielbicielom gorzkiej czekolady. […] Artykuł Czekoladowy sernik truflowy

Wiszniówka
Sernik wiedeński 260

Klasyczny sernik z dużą ilością sera, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem pomarańczowym. Do tego sernika najlepiej użyć samodzielnie zmielonego twarogu. Według mnie, najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale można również posypać cukrem pudrem. 1 kg półtłustego twarogu 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 5 jajek 100 g masła skórka otarta z jednej pomarańczy(...)łyżka soku wyciśniętego z pomarańczy Dodatkowo: masło do wysmarowania formy Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła WAŻNE: Wszystkie składniki sernika powinny być w temperaturze pokojowej. Masy serowej nie należy zbyt długo miksować. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć mikserem z cukrem. Powoli dodawać do masła

Bullio
Pączki z masą krówkową 245

Puszyste, miękkie i pyszne pączki z masą krówkową o smaku czekoladowym. Innych mój syn nie jada. Składniki ciasto 4 szkl mąki 10 żółtek 125 g cukru 70 g drożdży 80 g rozpuszczonego masła ok, 1 szkl ciepłego mleka 1/4 szkl spirytusu dodatkowo masa krówkowa czekoladowa cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia 1. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto bez cukru, masła i mąki pszennej, czyli bardzo zdrowy sernik z żurawiną w polewie daktylowo-kakaowej 193

czego zrobić kruchy spód, żeby nie było w nim masła i mąki? To proste – wystarczy banan i płatki owsiane górskie, zaś masło i cukier z klasycznej polewy czekoladowej śmiało można zastąpić daktylami i kakao. Dzięki takim kombinacjom ciasto nie zawiera cukru i mąki pszennej, nie ma w nim też tłuszczy (oprócz tych pochodzących z jajek i nieznacznej ilości(...)ciasto po piekarnika – tym razem ustaw go na 160 stopni Celsjusza i piecz wszystko przez 60 minut. Gdy ciasto przestygnie, polej je polewą z daktylami. Przepis na polewę czekoladową poniżej. Składniki CIASTO 1 kg serka homogenizowanego 0% tłuszczu lub sera chudego zmielonego (wtedy dodaj dodatkową łyżkę miodu) 145 g banana – czyli 1 duży banan 100 g płatków owsianych

Eat me! Fit me!
PROPOZYCJE NA TŁUSTY CZWARTEK 157

składników! Czytaj więcej >> 5) MINI PĄCZUSIE BANANOWE Ekspresowe mini pączki bananowe z serkiem mascarpone. Szybka alternatywa dla tradycyjnych pączków drożdżowych. Czytaj więcej >> 6) CZEKOLADOWE PĄCZKI Z CHILI Pączki z piekarnika o smaku czekoladowym z dodatkiem ostrej nuty. Dla fanów połączenia czekolady i chili. Czytaj więcej >> 7) MALINOWE DROŻDŻÓWKI Malinowe bułeczki drożdżowe a'la pączki

Kuchnia MagdaLeny
Muffinki czekoladowo kokosowe. Szybkie babeczki bez miksera. 153

Jutro tłusty czwartek, wszyscy pączkują :) A ja zamiast pączków, lub obok nich proponuję muffinki. Mięciutkie, wilgotne w środku mocno czekoladowe z nutką kokosu. Szybkie w przygotowaniu i błyskawiczne w zjadaniu :) Polecam Składniki ( na 12 szt.) SUCHE - 1 i 3/4 szklanki* mąki pszennej - 0,5 szklanki cukru - 2 łyżki ciemnego kakao - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody MOKRE - 1 jajko - 1 i 1/4 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju DODATKOWO do dekoracji - 3 łyżki nutelli lub polewa czekoladowa - 2 łyżki wiórków kokosowych * szklanka- poj. 250 ml Wykonanie W jednej większej misce mieszam łyżką składniki suche, w drugiej mniejszej trzepaczką mokre.  Do suchych składników stopniowo, powoli dodaję mokre i dalej mieszam przy pomocy trzepaczki

Kuchnia z widokiem na ogród
Trufle wafelkowo-serowe 177

Jeśli mamy ochotę na jakiś ciekawy deser do kawki, to czasem wystarczy nam zwykły czekoladowy wafelek, z którego można wyczarować  Trufle wafelkowo-serowe . Składniki: 1 wafelek Lusette smak Cappuccino około 100-150g twarogu półtłustego około 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżeczka dżemu truskawkowe cukier puder do dosłodzenia dodatki do dekoracji różne posypki Przygotowanie: Wafelek skruszam. Wszystkie składniki(...)blenduję. Z tak powstałej masy robię małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczam każdą z nich w posypce. U mnie były to posypka arachidowa prażona, maczek smak truskawkowy i minigroszki czekoladowe. Odstawiam trufle do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie są gotowe do podania. Świetnie będą smakować z cappuccino

Kuchnia co dnia
Krem miętowy 159

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Trufle korzenne z powidłami 175

pyszne! Z korzennych ciasteczek, domowych powideł śliwkowych, przepis prosty a smak obłędny! Możemy zrezygnować z obtoczenia w herbacie matcha która daje lekko gorzki posmak i oblać część polewą czekoladową i a potem obtoczyć w wiórkach. Mnie smakują obie wersje. Składniki: 25 dag  korzennych herbatników ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru ¼ kostki masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 czubate łyżki gęstych powideł(...)formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na tacy, wkładamy na 30 minut do lodówki aby stężały.  Następnie część obtaczamy w sproszkowanej herbacie matcha lub w polewie czekoladowej i wiórkach a część w kakao.  Chłodzimy w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Babeczki bałwanki z pianek marshmallows 124

masła (w temperaturze pokojowej) 2 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii Krem maślany: 200g masła 2,5 szklanki cukru pudru łyżka ekstraktu z wanilii Dodatkowo 24 pianki marshmallow, 24 paluszki czekoladowe oraz odrobina rozpuszczonej czekolady Sposób przygotowania: Aby przygotować babeczki miksujemy masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku naraz cały czas miksując. Na koniec dodajemy przesianą mąkę(...)szprycy i wyciskamy go na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pianki przełożone odrobiną kremu. Oczy, buzie i guziczki wykonujemy wykałaczką z rozpuszczonej czekolady. Na koniec w babeczki wbijamy czekoladowe paluszki

wysmienity
Energetyczne słodkie kulki, zdrowa przekąska. 735

wysokiej kaloryczności wcale nie powinno być unikane w dietach odchudzających. Jest bowiem bardzo sycące oraz zawiera duże ilości białka. Pomoże nam to uniknąć podjadania innych niezdrowych rzeczy jak batony czekoladowe, chipsy czy inne przekąski. Takie kulki są bardzo proste w przygotowaniu oraz cieszą się dużym uznaniem. Składniki (około 25 kuleczek) 4 czubate łyżki masła orzechowego pół szklanki wiórków kokosowych pół(...)szklanki siemienia lnianego szklanka płatków owsianych 4 łyżki dropsów czekoladowych lub posiekanej czekolady gorzkiej 4 łyżki miodu Sposób przygotowania: Masło orzechowe, miód, wiórki kokosowe, płatki owsiane, siemię lniane oraz czekoladę wymieszaj w dużej misce. Uformuj małe kuleczki. Możesz co jakiś czas moczyć ręce w zimniej wodzie – łatwiej będzie uformować kuleczki. Wstaw do lodówki na około godzinę

wysmienity
Zdrowa, dietetyczna wersja sernika czekoladowego z masłem orzechowym. 189

masło czy olej. Bardzo zachęcam wszystkich do korzystania z przepisu i pieczenia takiego sernika zamiast zwykłego z lukrem i kruchym spodzie. Wyjdzie nam to na zdrowie. Składniki na masę czekoladową: szklanka kaszy pęczak łyżeczka kurkumy 4 łyżki stewii pół szklanki kakao 3 jajka 200ml jogurtu naturalnego Składniki na masę sernikową: 400g serka mascarpone 2 jajka 2 łyżki stewii 2 czubate(...)gładką masę. Wymieszaj z kakaem. Wyłóż do foremki wysmarowanej olejem. Serek mascarpone wymieszaj mikserem razem z jajkami, stewią, masłem orzechowym oraz jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną masę sernikową wylej na czekoladowy spód. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 º C) i piecz 40 minut. Na koniec posmaruj masłem orzechowym i posyp tartą gorzką czekoladą

wysmienity
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 195

Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sernik gotowany na biszkopcie 187

łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy(...)przykrywamy połową gorącej masy serowej. Na nią kładziemy drugi biszkopt i pozostałą porcję masy serowej. Jeśli mamy trzeci biszkopt to go kładziemy na wierzch lub tylko smarujemy dowolna polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 159

suchej mieszanki, ciągle mieszając, aż będzie gładka. Dodajemy mleko i mieszamy do równomiernego połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części w osobne miski.  Ciasto czekoladowe: ½ baza ciasto  ¼ szklanki kakao Przygotowanie: Dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy.  Ciasto jagodowe: ½ ciasto baza  ½ szklanki dżemu jagodowego zmiksowanego  Przygotowanie: Dodajemy dżem jagodowy. Dokładnie mieszamy. Etap końcowy - pieczenie: Rozgrzewamy(...)piekarnik do 175 C. Blachę np.tortownicę 26 cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy po szklance ciasta na przemian na środek blachy. Raz czekoladowe, raz jagodowe. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku przez 25-35 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie odwrócić spodem do góry na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Ganache z czekolady

Życie zaczyna się w kuchni