Przekonuję się ostatnimi czasy do słodkości pozbawionych produktów zwierzęcych. Dzisiejszy tort to prawdziwe zaskoczenie - ciasto jest niewyobrażalnie wilgotne. Mocno czekoladowe (można dorzucić kawałki gorzkiej czekolady do środka), z kremem czekoladowym na bazie awokado i mrożonymi owocami. Świetne byłoby też przełożone dżemem, np. z truskawek. Ilość kremu można zwiększyć. Składniki Ciasto 5 łyżek oleju roślinnego (75 ml) 1 2/3 szklanki mąki
Słodkie inspiracjepiwnicy słoiki z dżemem. I tak natrafiłam na ten przepis ( klik ). Prosty a wręcz banalny. A efekt? Cudowne, aromatyczne i wilgotne ciasto (a takie najbardziej lubię). Polałam je polewą czekoladową i posypałam kolorową posypką ale możecie je po prostu posypać cukrem pudrem :) U mnie na pewno pojawi się jeszcze nie jeden raz na stole :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki(...)dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę (aż do suchego patyczka). Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
My simple kitchenopakowanie galaretki pomarańczowej bądź cytrynowej 600 g śmietany 36% + fix do śmietany 2 opakowania 1 budyń waniliowy+mleko do przygotowania budyniu (zalecenia na opakowaniu) dowolne ciasteczka owsiane np. Polewa czekoladowa gorzka-można kupić gotową lub zrobić samemu tarte orzechy włoskie Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę i miksując dodawaj po łyżce wody, a następnie po kolei(...)dodać zimny budyń. Zmiksować na gładką masę. Do blachy włożyć cienki biszkopt, posmarować masą budyniową. Przycisnąć drugim biszkoptem, wyłożyć na niego jabłka. Posypać zmiksowanymi ciastkami i np.polać polewą czekoladową i posypać orzechami włoskimi. Włożyć do lodówki. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 6 szklanek zbożowych płatków w kształcie kwadratowych ciasteczek o smaku intensywnie czekoladowym Nestle Cookie Crisp Brownie ; 1 szklanka lentilek; 280 g pianek marshmallows (u mnie Haribo Smerfy ); 4 łyżki masła. Dodatkowo: Prostokątna forma/naczynie żaroodporne o wymiarach 28 x 18 cm; Papier do pieczenia; Łyżka + odrobina masła. Szklanka = 1 cup = 240 ml, łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Prostokątną(...)opanowania) zadanie. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami. Batoniki są słodkie i czekoladowe. Dzięki dodatkowi pianek są trochę klejące, ale z upływem czasu (już po kilku godzinach) stają się twardsze. Batoniki nie wymagają pieczenia. Szklanka = 1 cup = 240 ml, łyżka = 15 ml. Źródło przepisu
Gospodyni Miejskaciasto zapewne już dawno zjedzone, prawda? Niebawem moga niespodziewani goście wpaść, więc co im podacie do kawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na Muffinki czekoladowo-kawowe. Babeczki/ muffinki czekoladowo - kawowe Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szklanki cukru 100 g mlecznej czekolady 1 jajko 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru
My World by Dagmara Rekwiem czy upiekę mazurka, ale na pewno na moim stole Wielkanocnym pojawi się to proste i łatwe do zrobienia ciasto czekoladowe. Przygotowanie nie sprawi nikomu żadnego kłopotu :) Składniki : 2 duże jajka 1 niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki oleju roślinnego 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki powideł śliwkowych 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka proszku(...)składników na ciasto wystarczy kremu miętowego z połowy wymienionych w nim składników). A na Święta proponuję upiec ciasto w podłużnej foremce z podwójnej ilości składników. Użyłam gotowej polewy czekoladowej, posypałam pokruszonymi migdałami. przepis częściowo stąd
Proste Potrawywykorzystywać je przy wypiekach i deserach, zawsze jest jeden problem. W mojej okolicy w sklepach tego produktu nie ma! Więc zwykle proszę rodzinę z zagranicy o dostawy tech pastylek czekoladowych. Pewnego dnia, kiedy opróżniłam ostatnie opakowanie czekoladek wpadłam na pewien pomysł! Dlaczego mam wciąż czekać na dostawy Chocolate Chips skoro mogę je sobie wykonać w domu i to za naprawdę(...)który wyciskałam niewielkie porcje czekolady, w taki sposób aby przypominały Chocolate Chips. Tacę z wyciśniętą czekoladą wstawiłam na dosłownie kilka minut do lodówki. Potem tylko zsunęłam drobinki czekoladowe do miseczek i gotowe. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku plastikowym w lodówce lub szafce kuchennej. Gotowe! Prawda, że łatwe? SMACZNEGO życzy
Blondynka GotujeDziś bardzo szybki przepis na czekoladowe kokosanki. Często jest tak, że zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek Składniki: 200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta
Niezły Młynekpieczenia Krem śmietanowy – 1 litr śmietany 30% – 1 szklanka cukru pudru – 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody – 2 galaretki cytrynowe/500 ml wody Polewa czekoladowa – 1 tabliczka czekolady gorzkiej – 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: Ciasto – Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. – Wrzucać(...)lodówki na kilka godzin. – Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej i polać ciasto polewą czekoladową
To co kochamUwielbiam ucierane ciasta, szczególnie babki. Piaskowe, jogurtowe, marmurkowe - wszystkie dla mnie są mistrzostwem świata ❤ Dziś zapraszam na wigotną, pyszną babkę czekoladową. Babka długo zachowuje swoją świeżość, spokojnie wytrzymuje 4-5 dni, jeśli oczywiście z domu nie ma wielkich łasuchów 😉 Jest mięciutka i wilgotna, a skórka pomarańczowa fajnie podkreśla jej czekoladowy smak. Składniki: 5 całych jajek
Walijskie PichceniePierwszy dzień wiosny postanowiłam przywitać na słodko Dzisiaj upiekłam szybkie, czekoladowe babeczki z kremem orzechowym… Są łatwe w przygotowaniu z pewnością wyjdą każdemu! SKŁADNIKI : ( na około 12 babeczek ) mąka pszenna – 1½ szklanki – 300 g cukier – 120 g olej – ¾ szklanki – 150 ml jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki mleko – ½ szklanki – 100 ml kakao – 2 łyżki olejek
kuchniabellissima.wordpress.commąki ziemniaczanej mała szczypta soli 2 łyżeczki mielonej kawy smakowej French Vanilla od Tommy Cafe 2 łyżki wody 2 łyżeczki syropu amaretto cukier puder do oprószenia sernika opcjonalnie sos czekoladowy do polania sernika przed podaniem Przygotowanie: Do szklanki wsypujmy 2 łyżeczki mielonej kawy smakowej, zalewamy je 2 łyżkami zagotowanej wody, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy syrop amaretto, znów mieszamy. Odstawiamy(...)przestudzenia w uchylonym piekarniku. Wyciągamy, a gdy całkiem ostygnie zdejmujemy obręcz. Wkładamy najlepiej na noc do lodówki. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Sernik wspaniale smakuje również polany delikatnie sosem czekoladowym (polecam spróbować takiego połączenia). Smacznego
Słodkie okruszkiJeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36% 0,5 szklanki śmietanki 12% 6 łyżek cukru pudru 6 łyżek kakao 2 łyżki rumu (zapobiega tworzeniu się kryształków podczas zamarzania) 2 łyżki oleju (konsystencja lodów będzie bardziej kremowa) 2 łyżki […] Artykuł Domowe(...)lody czekoladowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plbardzo lubię to połączenie głębokiego smaku czekolady i mięty, dlatego w ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy 1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy wierzch: 200 ml śmietana
Bon appetit mon amiesera ricotta 250 gram jogurtu greckiego 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jajka 1 łyżka mąki kokosowej Wegańska polewa czekoladowa: 1/2 szklanki śmietanki kokosowej (wierzchnia część mleka kokosowego po schłodzeniu w lodówce) 3 łyżki oleju koksowego 2 łyżki kakao 2 łyżki wody 2 łyżki cukru kokosowego(...)spód ciasta i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 165 stopni i piekę przez 40 minut. Studzę ciasto a następnie wyciągam z formy. W tym czasie przygotowuję polewę czekoladową w wersji wegańskiej. Olej kokosowy, mleko kokosowe, cukier kokosowy, wodę i kakao podgrzewam w garnku i mieszam dokładnie by uzyskać jednolitą masę. Kiedy polewa stanie się gładka na szaszłyk nabijam
Mango Papaja