czekoladowe - 14735 przepisów (strona:276/983)

Babka orzechowo-czekoladowa 204

energia, która wyzwala we mnie chęć do działania. Wczorajsza burza natchnęła mnie do upieczenia pysznej babki z orzechami laskowymi. Do niedzielnej kawki jest w sam raz - mięciutka, wilgotna, mocno czekoladowa, z chrupiącymi kawałkami orzechów. To połączenie orzechów i czekolady przypomina nieco nutellę. Wiem tylko, że na jednym kawałku się nie skończy. Pokochaliśmy ją:) Składniki: 150g gorzkiej lub deserowej czekolady 120g

Obiad gotowy
Kawa zbożowa o smaku korzenno-pomarańczowym 174

deser, nawet nie sięgnęłam po ciasteczko;) Składniki: 200ml mleka 2 łyżeczki kawy zbożowej 0,5 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika* 50ml śmietanki 2 łyżki konfitury pomarańczowej 1 łyżeczka sosu czekoladowego Mleko zagotować. Kawę i przyprawę wymieszać, zalać mlekiem. Na dno wysokiej szklanki wlać sos czekoladowy oraz kawę. Śmietankę ubić, wymieszać z konfiturą pomarańczową, wyłożyć na kawę w szklance. Oprószyć korzenną

Obiad gotowy
sernik "banan w czekoladzie" 207

sernika. Połączenie banana i czekolady jest doskonałe, dlatego sernik też wyszedł wyborny. Kremowa warstwa serowa o mocno kakaowym smaku, na niej pieczone banany z odrobiną galaretki i duża ilość czekoladowej polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao 1 opakowanie budyniu czekoladowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 155

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 11 przepisów. Joanna Placuszki z jogurtem greckim i winogronami      Marta  Tort czekoladowy z wafelkami Diana Kruche ciasteczka przekładane dżemem     Gosia Czekoladowe ciasto z bananową galaretką     Kasia  Risotto z soczewicą i kurczakiem     Justyna Francuskie ślimaczki z makiem     Magdalena

Magiczne Życie Marty
Muffiny bardzo czekoladowe 231

słodko może być w weekend? Bardzo słodko... i bardzo czekoladowo... a ile radości w małych usteczkach i małych rączkach;)   Muffiny bardzo czekoladowe Składniki: 225 g mąki 25 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia   pół łyżeczki sody 100 g gorzkiej czekolady (posiekanej)  100 g mlecznej czekolady (posiekanej) 2 jajka 300 ml śmietany 150 g brązowego cukru

Lawendowe Niebo
Mus czekoladowy z syropem korzennym 200

czekoladowy - już brzmi wspaniale, prawda? :) Do tego dodałam wyborny syrop korzenny na bazie miodu, z cynamonem, imbirem i innymi przyprawami korzennymi. Deser cudowny, bardzo zimowy, słodki i jednocześnie rozgrzewający ... Bardzo polecam Wam ten przepis, dopóki zima jeszcze nas nie opuszcza! :) Składniki: 200 ml śmietany kremówki  syrop korzenny (do kupienia w dobrych sklepach) 50 gramów gorzkiej czekolady 50 gramów mlecznej(...)Następnie do ubitej śmietany dodaj najpierw żółtka, potem przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszaj całość do połączenia się składników.  Na dno pucharków wlej syrop korzenny. Na wierz wyłóż mus czekoladowy, wyrównaj górę. Wstaw do lodówki na około 30 minut.  Po tym czasie ubij białka z odrobiną soli i cukrem pudrem.  Wyjmij z lodówki pucharki, wyłóż na wierzch ubite białka

Garniec Magalie
Sernik Izaura 302

cukru ½ kostki masła Dekoracja: wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Margarynę, kakao, cukry oraz wodę zagotować, a następnie wystudzić. W między czasie zmielić ser. Wymieszać masę czekoladową z żółtkami. Odlać połowę polewy – ona będzie służyła do polania sernika. Resztę masy zmiksować z mąką i proszkiem do pieczenia. Ubić białka i dodać(...)ciasto polać zimną polewą, rozsmarować równomiernie po górze i posypać kokosem. Krok po kroku: 1. Część składników rozpuścić 2. Zmielić ser 3. Dodać żółtko do masy czekoladowej 4. Zmiksować połowę ciemnej masy z mąką 5. Dodać ubite białko 6. Wylać ciasto na blachę 7. Utrzeć masło z cukrem i dodać żółtka 8. Stopniowo

KuchniaWeDwoje.pl
Owsiane ciasteczka czekoladowe 155

cukrem i jajkiem 4. Połączyć masło z wszystkimi składnikami 5. Wyłożyć ciastka na papier do pieczenia Pobierz wersję do druku: Pobierz Owsiane ciasteczka czekoladowe Artykuł Owsiane ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta mocno czekoladowa z daktylami 199

kruche ciasto masę czekoladową wylałam, do której pokrojone daktyle dodałam. 😊 Orzechami włoskimi ozdobiłam i do zastygnięcia w chłodne miejsce pozostawiłam.  Dwie łyżki cukru  trzcinowego tylko do ciasta dodałam, a dzięki  daktylom słodki smak tarty uzyskałam. 🍰🍹 Jeśli takie smaki lubicie to z łatwością tą tartę zrobicie. 😉💛🎉 Prosta jest do przygotowania, a sama słodycz jest z jej smakowania. Składniki(...)Pozostawiamy do przestygnięcia. Czekolady dzielimy na kosteczki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę dodajemy do śmietanki i mieszamy do połączenia się składników. Dno ciasta smarujemy niewielką ilością masy czekoladowej, na całej powierzchni rozkładamy pokrojone daktyle. Pozostałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią miejsca pomiędzy daktylami. Wierzch delikatnie wyrównujemy (dzięki temu, że masę przełożymy za pomocą rękawa, daktyle

Moniki Smakołyki
Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym (bez żelatyny) 202

kremówce. W rondelku śmietankę doprowadziłam do wrzenia, zestawiłam z ognia, wrzuciłam czekoladę połamaną na kosteczki i rozpuściłam ją w śmietance. Lekko przestygniętą czekoladę wylałam na masę serową, posypałam drobinkami czekoladowymi i czekoladowymi kulkami z białej czekolady.  Sernik robiłam wieczorem, więc do lodówki trafił na całą noc, ale myślę, że czas chłodzenia może być krótszy, na przykład

Blondynka Gotuje
Ciasto "4 w 1" 238

kisiel truskawkowy Krem budyniowy: 250g masła  3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: frużelina wiśniowa polewa czekoladowa płatki migdałowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek(...)niego dodajemy ostudzony budyń. Wszystko ucieramy, aby nie było grudek. Na biszkopt wykładamy frużelinę wiśniową i przykrywamy masą budyniową. Na nią kładziemy drugi biszkopt. Wierzch ciasta smarujemy dowolną polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
na szybko francuskie z mandarynkami i cynamonem... 175

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, mandarynki 8 sztuk, cukier waniliowy 1 łyżka, cynamon 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęstocząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru brzegi ciasta nałożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 163

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka sody(...)cząstki. Włożyć do garnka. Dodać pokrojone na mniejsze części masło. Roztopić na małym ogniu, ciągle mieszając. Lekko przestudzić. Płatki migdałowe drobno posiekać. Cukier, jajka, migdały, mąkę, sodę oraz masę czekoladową dokładnie wymieszać. Okrągłą formę o średnicy około 28 cm wysmarować masłem. Masę wyłożyć do tortownicy. Piec około 10 minut. Wyjąc i przestudzić. W czasie kiedy spód stygnie przygotować masę serową

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 188

Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej

Bullio
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 183

płaskich łyżeczek żelatyny, 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej, 1 i 1/2 szklanki mleka. Dodatkowo: mocna kawa z dodatkiem likieru waniliowego (lub innego alkoholu) do nasączenia ciasta, płatki czekoladowe (lub wiórki gorzkiej czekolady), różyczki dekoracyjne (opcjonalnie), masło lub margaryna do wysmarowania formy, bułka tarta do obsypania formy. Przygotowanie: Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Delikatnie łączę z mąką, proszkiem(...)lodówki. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, studzę. Śnieżkę ubijam z mlekiem i kawą, następnie dodaję ostudzoną żelatynę (wlewam cienkim strumieniem). Przygotowaną masę wylewam na masę budyniową. Całość posypuję płatkami czekoladowymi oraz dekoruję różyczkami. Chłodzę w lodówce minimum 3 godziny, aby masa stężała

JejKuchnia