Przepis dostałam od mojego kolegi Bartka (Pozdrawiam i dziękuję ;)). Ciasteczka są znakomite:) Jak to ja przepis nie co zmodyfikowałam, ale smak pozostał niezmienny. Numer 1. na mojej ciasteczkowej liście:) Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 34 sztuk Składniki: 70 g płatków owsianych 50 g masła 50 g cukru jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 30 g mąki pszennej ¼ łyżeczki sody ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 100 g gorzkiej czekolady 30 g orzechów włoskich Przygo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.