Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

herbatniki – 50 dag budyń waniliowy – 2 opak mleko 3,2% - 1 litr cukier – 12 dag brzoskwinie z puszki – 50 dag polewa czekoladowa Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, polewa czekoladowa, budyń, ciasto, ciasto na herbatnikach, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto budyniowe, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.