cały asortyment z kodem 10353 (przy zakupach za min. 79 zł). Te deserki Lion są połączeniem kilku smaków – przede wszystkim jest to twaróg, a także kajmak, kakao, czekolada i herbatniki. Całość tworzy pyszne mini serniczki, które możesz potraktować zarówno jako deser, ale także jako posiłek. Z czego składa się ten deser LION? Deserek składa się z kilku warstw(...)pokruszone herbatniki twarogowy krem toffi twarogowy krem czekoladowy czekolada z ekspandowaną pszenicą Dokładny przepis znajdziesz poniżej. PRZEPIS NA DESER LION Mini serniczki Lion w słoiczkach Via Gusto Mini serniczki inspirowane batonami Lion. Zobacz przepis na deser w słoiczkach wymienionych w rankingu naczyń francuskiego producenta La Rochere. Deserowe… Drukuj Proporcje na: 2 porcje Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki
Via Gustomascarpone: Połączenie tradycyjnego sernika z kremowym mascarpone tworzy doskonałe połączenie. Dodatek mascarpone nadaje sernikowi aksamitności i delikatności. Możesz eksperymentować z różnymi smakami i dodatkami, takimi jak owoce, orzechy czy czekolada, aby nadać sernikowi wyjątkowego charakteru. Ciasto truskawkowe z mascarpone: Delikatne i puszyste ciasto, przełożone kremem z mascarpone i świeżymi truskawkami, to idealny deser na letnie dni. Mascarpone dodaje kremowości(...)delikatności, a truskawki nadają świeżości i słodyczy. Tort czekoladowy z mascarpone: Jeśli jesteś fanem czekolady, ten deser jest dla Ciebie. Tort składa się z czekoladowych biszkoptów, kremu czekoladowego z mascarpone i dekoracji z roztopionej czekolady. To wykwintny deser, który zachwyci miłośników czekolady. Owoce w czekoladzie z mascarpone: Ten deser to idealna kombinacja owoców i czekolady z dodatkiem kremowego mascarpone. Owoców
Via Gustorozłożyć na dwa dni, dzień wcześniej przygotować mus borówkowy. Składniki: Mus borówkowy - baza do masy: 100 gram borówek amerykańskich 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany 18 % 50 gram białej czekolady 2 łyżki cukru pudru Biszkopt: proporcje na kwadratową formę o brzegu 22 cm 2 jaja rozmiar L 2 łyżki cukru szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)borówkowa: przygotowany wcześniej mus borówkowy 200 gram śmietanki kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan - fix 100 gram borówek amerykańskich 50 gram białej czekolady Poncz: 1/2 szklanki wody sok wyciśnięty z połowy cytryny Wykonanie: Jak wspomniałam, mus borówkowy najwygodniej przygotować dzień wcześniej, ewentualnie kilka godzin przed składaniem torcika, ponieważ powinien stężeć
Kronika PiekarnikaPyszna wiosenna tarta :). Kruche ciasto, panna cotta na bazie białej czekolady i pieczony rabarbar. Połączenie smaku słodkiego i kwaśnego, które po prostu uwielbiam! Tarta jest prosta w wykonaniu, choć wymaga kilkuetapowego przygotowania - najpierw pieczemy kruchy spód, pieczemy rabarbar, a na koniec przygotowujemy pyszną panna cottę. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, a tarta znika nie wiadomo kiedy...do ostatniego(...)soli Pieczony rabarbar: około 250-300 g rabarbaru 40 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią, lub cukru wanilinowego Panna cotta z białej czekolady: 160 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią, lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Opowieści z piekarnikabiałek szczypta soli 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu Krem mascarpone: 400 g. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 pełna łyżka cukru pudru Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady dowolne owoce (miałam borówki i truskawki) Wykonanie: Dwie blaszki od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdym papierze narysować okrąg o średnicy 20 cm. Odrysowałam talerz. Białka ubić(...)blaty bezowe do wystudzenia nawet na kilka godzin. Upiekłam blaty po południu i przez całą noc były w piekarniku. Upieczone blaty ostrożnie ściągnąć z blaszek. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Miseczkę z połamaną na kawałki czekoladą ustawić na garnku z gotującą wodą i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ważne jest, żeby dno miseczki
Agusiowe smakołykibułki te, to tak naprawdę nieudane donaty z nadzieniem ;) Zamarzyło mi się zrobić takie wiecie, jak w tych wszystkich marketach. Puszyste, z nadzieniem w środku, oblane czekoladą i na życzenie Synów koniecznie obsypane kolorowymi posypkami. Różnica tylko taka, że nie chciałam smażonych w oleju, a pieczone... i chyba tutaj właśnie zaczęły się schody. No bo jak to wyciąć, żeby(...)600g mąki typ 550 do wypieków drożdżowych 70g roztopionego masła szczypta soli Dodatkowo: 1 mały słoiczek dżemu owocowego 1 małe jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem cukier puder lub czekolada ewentualnie ozdobne posypki Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy do temp. 30ºC. Połowę mleka łączymy z drożdżami, dwoma łyżeczkami cukru (odbieramy od odmierzonej ilości) i łyżką mąki. Pozostawiamy na ok 10 minut
Kuchnia w czekoladziePoznaj mój sprawdzony przepis na sernik Bounty bez pieczenia. Jest delikatny, nie za słodki z mocną nutą kokosu i przełamującej smak czekolady. Idealny na każdą okazję, a do tego bardzo szybko go przygotujesz, ponieważ nie wymaga pieczenia. Zapewniam Cię, że znika z talerza jeszcze szybciej. Składniki na sernik Bounty na zimno. Sernik Bounty to 3 warstwy: chrupiący spód, kokosowy środek(...)twarogu 3 razy zmielonego 400 g mleczka kokosowego 200 g wiórek kokosowych 150 g cukru pudru 1/3 szklanki wody 3 łyżki żelatyny Składniki na polewę 100 g czekolady (białej lub czarnej) 2 łyżki masła Sposób wykonania sernika Bounty krok po kroku bez pieczenia. Sernik Bounty wykonasz w 1 godzinę, a po kilku godzinach od ostygnięcia polewy czekoladowej będzie gotowy
Ania gotujePolewa to jeden z nieodłącznych elementów wielu ciast i deserów. Polewy, np. z gorzkiej lub mlecznej czekolady, nie tylko nadają niezwykłego wyglądu wypiekom, ale przede wszystkim - dopełniają ich smak. Dowiedz się jak robić polewy by były pyszne i idealne w konsystencji. O czym szczególnie warto pamiętać? Polewy mogą mieć różne smaki i konsystencje. Popularne są zwłaszcza polewy czekoladowe – z czekolady(...)polewa do ciasta? Polewy świetnie nadają się m.in. do ciast przekładanych, a także do tortów oraz serników. Warto pamiętać, by właściwie dobrać ich smak do wypieku. Polewa z gorzkiej czekolady i śmietanki idealnie sprawdzi się np. na cieście Pijana Śliwka, na które składa się puszysty biszkopt nasączony rumem i sokiem ze śliwek oraz delikatny krem budyniowy. Z kolei na serniku
Kuchcik gotujetortowej (250g) ok. 1/3szkl. mąki ziemniaczanej (50g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jaj 200g masła 0,5szkl. cukru (125g) 1 łyżeczka olejku cytrynowego lub pomarańczowego do ciast 150g czekolady mlecznej lub gorzkiej 5 łyżek śmietany 30% Polewa: 100g czekolady 4 łyżki śmietany 30% kolorowa posypka Sposób przygotowania: Masło i jaja do tego ciasta należy wyjęłam wcześniej z lodówki(...)papier, ale go nie usuwałam. Babkę pokroiłam (na papierze)wzdłuż na 5 pasów mniej więcej tej samej szerokości. 5 łyżek śmietany podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Użyłam czekolady gorzkiej i mlecznej po połowie. Może być sama mleczna lub sama gorzka. Odczekałam chwilę i wymieszałam wszystko na jednolitą masę. Czekoladą smarowałam każdy pasek ciasta i sklejałam
Waniliowe Improwizacjeśmietanki kremówki 2 łyżki żelatyny 30ml wrzątku ok 50g orzechów laskowych Masa śmietankowa: 2 opakowania „Śnieżki” 400ml mleka 2 przezroczyste galaretki 2 szklanki wrzątku Polewa czekoladowa: 1 czekolada deserowa + ok 10 łyżek mleka 1/2 białej czekolady + ok 5 łyżki mleka *** Dno foremki (moja ma wymiary 22 x 22 cm) wykładamy herbatnikami *** *** Przygotowujemy masę czekoladowo-orzechową(...)opakowaniu. Do ubitej śmietany dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy *** *** Masę delikatnie wylewamy na ptasie mleczko *** *** Na masie układamy warstwę herbatników *** *** Wykonujemy polewę: w garnuszku podgrzewamy mleko wkruszamy do niego czekoladę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy za pomocą łyżki *** *** Aby uzyskać efekt wzorków, musimy w drugim garnuszku rozpuścić pół tabliczki białej
Blog z ApetytemCzekoladowe ciasto z wyrazistą nutą pomarańczy, oblane delikatną czekoladą to świetna propozycja Bożonarodzeniowego wypieku. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. Składniki: 4 jajka 350g mąki pszennej 250g trzcinowego cukru 250g masła extra 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250ml soku wyciśniętego z pomarańczy (2 sztuki) 150g mlecznej czekolady otarta skórka z 2 pomarańczy(...)masło do wysmarowania formy bułka tarta do oprószenia formy cukier puder do posypania Polewa: 150g deserowej czekolady 20g masła extra 120ml śmietany 30% Wykonanie: 1. Mleczną czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie dodać startą czekoladę, rozpuszczone masło, sok i skórkę
Szalona Kuchnia Ewelinymasła 1 łyżeczka cukru 1 jajko duże pozostałe: 1 słoiczek konfitury wiśniowej 1/2 szklanki białego wina 1 cytryna 50 g płatków migdałowych dekoracje: 5 kulek kokosowych 30 g czekolady białej 30 g czekolady gorzkiej Marcepan: Migdały zalewam wrzątkiem w misce i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie obieram migdały ze skórki. Jak skórka nie chce łatwo zejść to zalewam(...)cukrem. Do utartego masła dodaję stopniowo jajko i ucieram. Nie dodaję więcej cukru bo marcepan jest słodki. Dekoracje: Czekolady białą i gorzką rozpuszczam w osobnych miskach w kąpieli wodnej. Na papierze do pieczenia łyżeczką robię kleksy z czarnej czekolady. Białą czekoladę przełożyłam do tylki i na gorzkiej czekoladzie zrobiłam obwódki
wesoła kuchniaBudyniowe naleśniki z sosem z białej czekolady i migdałami Dziś coś na słodkie rozpoczęcie dnia. Pyszne budyniowe naleśniki ze słodkim sosem z białej czekolady i chrupiącymi migdałami. Ja do tego podaję zawsze jeszcze plasterki pomarańczy. Idealne śniadanie (czasem można zacząć słodko dzień ;)) lub pyszny deser. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Czy do Was też zawitała zima? U nas biało(...)jajka klasy M 3 łyżki mąki pszennej pół szklanki wody / tu szklanka o pojemności 200 ml odrobina oleju Dodatkowo: 3 łyżki mleka 4 i pół łyżki kropelek białej czekolady – polecam białą belgijską czekoladę ze sklepu Brat.pl garść migdałów kalifornijskich – u mnie ze sklepu Brat.pl plastry pomarańczy Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy budyń (proszek), mąkę pszenną i wlewamy
Słodkie okruszkiwersjach - w otoczce kokosowej z migdałem w środku (jak słynne cukierki) i w polewie czekoladowej (na patyku i zwyczajnie). Obie pyszne, ale do dłuższego przechowywania lepsza jest wersja z czekoladą, ponieważ dłużej utrzymuje wilgoć pralinek. W tle ciastka maszynkowe z czekoladą i praliny kokosowe w czekoladzie. Praliny wg TEGO przepisu. Przepis na praliny kokosowe: Składniki: 2 wafle 1/2 szklanki(...)cukier waniliowy 2 szklanki mleka w proszku 200 g wiórek kokosowych 1 kieliszek spirytusu Dodatki: migdał do środka pralinki 100 g wiórków kokosowych do otoczenia pralinek 100 g białej czekolady + 50 ml śmietany drobne ozdoby patyczki szaszłykowe Jak zrobić praliny kokosowe: Dwa wafle pokruszyć na drobne kawałki. Mleko, cukier, masło, cukier waniliowy zagotować mieszając. Masę lekko przestudzić, dodać mleko
Rodzinka w kuchni