ROLADA ŚMIETANOWO-CZEKOLADOWA jest naszą propozycją na popołudniowy mały grzech. Wraz... Artykuł ROLADA ŚMIETANOWO-CZEKOLADOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwiększa) 250g mąki pszennej 250g cukru (użyłam cukru brzozowego/ksylitolu) 250g margaryny 4 jajka 1 cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo u mnie: polewa z białej czekolady (użyłam Helio ) płatki migdałowe ( Helio ) ozdoby cukrowe Cytrynę dokładnie umyć i w całości zetrzeć na tarce. Margarynę z cukrem/ksylitolem należy utrzeć na puszystą masę. Cały czas miksując - stopniowo dodać żółtka, a następnie
Di gotujeprzyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Całość oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności tym, którzy za bezami nie przepadają :) Obowiązkowe „must have” na święta! The post Bezowy wieniec wigilijny
Moja DelicjaJesień powoli zastępuje zima, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zasmakować w tym słodkim jesiennym zestawieniu jabłek, marchewki i orzechów z czekoladą. Wszystkie składniki dostępne są w sklepach przez cały rok, ale myślę, że i jabłka, i orzechy właśnie teraz są najlepsze. Jeśli nie przepadasz za marchewką lub nie lubią jej Twoje pociechy, spróbuj w tej postaci
Anioszek w kuchnipłaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać po jednym żółtku cały czas ubijając. • Na koniec wsypać przesiane mąki
To co kochamwięc czekoladowy tort z truskawkami, gdzie wiśnie zastąpiłam właśnie truskawkami. Okazał się równie pyszny, lekki i wiosenny, a zarazem prosty i szybki do wykonania. Czekolada i truskawki pasują do siebie idealnie, a w towarzystwie bitej śmietany smakują jeszcze lepiej. Składniki: Ciasto czekoladowe • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru • 1/3 szklanki kakao
To co kochamsól ma o wiele intensywniejszy zapach jak i smak. Nie mogę się doczekać, aż użyję jej w paście a'la jajecznej :) Miałam wielką ochotę na spróbowanie wreszcie wegańskiej białej czekolady. Niestety w Evergreenie akurat jej nie było, ale na szczęście udało mi się ją kupić w pobliskim Piotrze i Pawle. W Auchan znalazłam pasztety pomidorowe, które były sporo przecenione
wegujemypolecam Czarną Wiśnię, jest boska!) 2 łyżki stołowe cukru 1 łyżka stołowa masła 82% 1 – 2 łyżki ciemnego kakao 60 gramów orzechów i migdałów (mieszanka) 60 gramów czekolady Do obtoczenia: ciemne kakao, wiórki kokosowe, posiekane orzechy lub migdały Wykonanie: Resztki ciasta rozkrusz za pomocą blendera. W garnuszku podgrzej mleko, masło, cukier i kakao, cały czas
Garniec MagalieGenialne, bezglutenowe ciasto z cukinią w roli głównej. Wilgotne, gęste, słodkie, a przy tym baaardzo zdrowe. Według mnie idealnie zaspokaja apetyt na czekoladę. Cukinia to neutralne w smaku warzywo, więc jej obecność jest praktycznie niewyczuwalna - za to nadaje ciastu wilgotności i zdrowotności, a to przecież ogromny plus! Najlepiej smakuje podane na ciepło, w dwóch wersjach do wyboru: z masłem
Kuchnia EllieDelikatny, puszysty i kremowy deser – uczta dla podniebienia. Składniki 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 1 łyżka masła 2 łyżki wody 3 łyżki śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru … Czytaj dalej Mus czekoladowy
czarrna od kuchnirodzynkami, żurawiną) 80 g cukru 150 ml oleju roślinnego (około 120 g) szczypta soli łyżeczka cukru dodatkowo 2 łyżki prażonych ziaren kakao jeżeli macie lub kilka kostek posiekanej gorzkiej czekolady 2 czubate łyżki karobu lub kakao (używając kakao dodaj więcej cukru, z 2-3 łyżki) 50 ml ciepłej wody Przygotowanie: I tu Was zakoczę: wymieszać wszystko razem Użyłam do formowania
greenscarfWykonanie pączków na bazie regularnego przepisu zajmuje wieczność. Któregoś dnia naszła mnie okropna ochota na coś słodkiego i pomyślałam o pączkach właśnie. Expresowe pączki z dżemem i czekoladą Po kilku minutach doszło jednak do mnie, że nie mam ochoty spędzić większości popołudnia na ich robieniu. Stwierdziłam, iż zrobię coś naprawdę szybkiego co w smaku będzie przypominać pączka
mecooksspód odrobinkę za twardy wyszedł. Natomiast wypełnienie - niebo!.. oj, nie sądziłam, że połączenie kakao z suszonymi śliwkami aż tak mi zasmakuje. :D W końcu znalazłam swoją ulubioną wersję zdrowej czekolady. I wierzcie lub nie - jest o wiele, wieeele lepsza od tradycyjnej! Składniki : na ryżowy spód: 250 płatków ryżowych 50 g oleju kokoswego banan Płatki ryżowe drobno mielimy na mąkę
Kuchnia Ellieminut z każdej strony. Krem: 3 łyżki serka wiejskiego 1 łyżeczka kakao 1 łyżka odżywki białkowej czekoladowej Wymieszać, ułożyć na omlecie. Dodatkowo można polać gorzką czekoladą. Smacznego
Chocolate Muffin Blogkakao 1 jajko kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Następnie przelać ciasto do natłuszczonego naczynia, na wierzchu udekorować
Poranek na słodko