Brownie jest podobno najbardziej czekoladowym smakołykiem na świecie Typowo przygotowuje się go z gorzkiej czekolady, jajek, masła, cukru i niewielkiej ilości mąki. W tym wegańskim i bezglutenowym przepisie nie używamy żadnego z wyżej wymienionych składników, ale uzyskujemy przepyszne i zdrowe babeczki brownie A w roli głównej występuje fasola! Tak, ta fasola, z której można ugotować zupkę Ale zupełnie nie czuć
Lamarida.plmało wymagające, że nie potrzebujecie do jego zrobienia nawet miksera – wszystko można zrobić jedną łyżką. Chrupiące z zewnątrz, miękkie, kleiste i lekko ciągnące w środku – nie jestem fanką czekolady ale temu brownie naprawdę nie mogę się oprzeć. Piekarnik rozgrzewamy do 165⁰C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika ustawiamy na drugim poziomie od dołu. Blachę do pieczenia o wymiarach 20/20cm wykładamy papierem
Karo in the KitchenCZEKOLADOWE KULKI GRANOLI SKŁADNIKI (na kilka porcji deseru): 1/4 szklanki kaszy manny 2/3 szklanki płatków 5 zbóż 1/4 szklanki otrąb żytnich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 60 g pokruszonej czekolady (najlepiej min. 50% kakao) 4 łyżki oleju 3 łyżki miodu około (ale nie więcej niż) 1/4 szklanki zimnej wody szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki łączymy
wege i kropkabędą znakomite. Małe, puchate, z truskawkami i sosem czekoladowym, czegóż chcieć więcej w letni poranek. Placuszki na śniadanie zawsze smakują wybornie więc polecam ten typ śniadania. Śmietankowe placuszki z czekoladą i truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePróbowaliście już tarty z awokado? Smakując ją nigdy nie zgadli byście, że jest tam ten zielony owoc, bo smakuje bardzo kremowo-czekoladowo A któż nie lubi czekolady?! Ta bezglutenowa tarta nie wymaga pieczenia, a zrobiona jest z surowych darów Natury, czyli należy do kategorii “Raw Food”, tak zachwalanego i zdrowego, bo naturalnego. Koniecznie wypróbujcie! Składniki (na tortownicę 16 cm średnicy
Lamarida.plchia wykorzystuję do zdrowych deserów z dużą ilością zmiksowanych owoców. Czasami posypuję sobie nimi kanapki z pomidorami, lub dodaję do zupy. Dzisiaj mam dla Was ciekawy przepis na wegańską czekoladę, lub raczej dwuwarstwowe batoniki. Przepis znalazłam na instagramie u apursuitofhealthiness i zachwyciłam się zdjęciem. Przyznam się
dolcevitainmykitchenłatwiej mieszać, dodajemy resztę i mieszamy 3. Kakao rozrabiamy w wodzie lub jogurcie ( ja dałam wodę i wyszło mi jej baaardzo dużo 😅 ) 4. Placki przekładamy kremem ozdabiamy bananem, polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami POLECAM 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 Makro (bez wiórek kokosowych i jogurtu) 326,5 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzukaszę wymieszać z twarogiem, sparzonymi rodzynkami,resztą jabłka i nadziać takim farszem jabłuszko. 3. Wstawić do piekarnika i podpiec 10 min 180 stopni. Po ostygnięciu polać miodem lub posypać czekoladą. Jeśli nie zmieści się wam cały farsz do jabłka (tak jak mi :P ) nie upychajcie na siłę bo jabłko pęknie pod wpływem temp. w piekarniku i naprężenia. Nie jest
Zdrowie i pysznie na talerzuramach wydarzenia Truskawkowo Mi! a dodam że mi jeszcze czekoladowo! upiekłam to pyszne brownie z truskawkami. Jest mega czekoladowe a jak ogólnie wiadomo truskawki z czekoladą mają się znakomicie więc rezultat wyszedł znakomity. Polecam do gorzkiej, koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty. Przepis dostałam od pewnej Sylwii na FB tylko ona zrobiła ciasto bez truskawek. Bananowe brownie z truskawkami. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanietemu, zaczynając przygodę z blogowaniem, napisałam o czekoladowej panna cottcie, którą przygotowałam z okazji urodzin mojego taty. Dzisiaj inna wersja czekoladowego szaleństwa, za którym przepada mój rodziciel- babeczki z czekoladą z okazji jego święta :) Czytaj więcej
Pichceniomaniamaka pszenna 1 łyżka * żółtko – 2 szt * masło – 100 g POLEWA: * masło – 50 g * cukier – 2 łyżki * kakao – 2 łyżki * mleko – 3 łyżki * czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA : BISZKOPT: Białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli i nie przerywając ubijania wsypujemy cukier. Do piany dodajemy po 1 żółtku – miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę
Ostra na Słodkokrem kawowy, i na końcu krem waniliowy. Wyrównajcie, a górę posmarujcie wybranym kremem. Można ozdobić górę tortu używając rękawa cukierniczego i tylki ozdobnej, lub kawałkami ulubionej czekolady
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpowinna być jak proszek) 3 łyżki (lub więcej do smaku ) cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować na gładki gęsty krem . Gotowym kremem ozdobić wystudzone babeczki, używając rękawa cukierniczego. Posypać kruszoną czekoladą
Piekarz-Kucharz-GarkotłukHej! Dziś proponuję Wam przepyszne ciasteczka. Zapewne znacie smak Piegusków? No to nasze będą o wiele lepsze, bo domowe. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieMuffinki czekoladowe Muffinki jogurtowo- miodowe Muffinki dwukolorowe Muffinki czekoladowe z wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki
W Moim Magicznym Domu