czekolada - 27946 przepisów (strona:1074/1864)

BABKA ZEBRA 240

rozkrojenia, by zobaczyć jak połączyły się warstwy i czy faktycznie prawdziwa zebra kryje się w środku. Babka zebra jest świetnym pomysłem na nadchodzące Święta! Koniecznie spróbujcie! Ps. możemy oblać czekoladą, lukrem albo posypać cukrem pudrem – wybór należy do Was! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 400 g * cukier – 270 g * woda gazowana – 220 ml * olej – 150 ml * jajka

Ostra na Słodko
Batoniki 238

szybko można zrobić, ale trzeba troszkę poczekać aż zastygnie. 90 g ryżu preparowanego [u mnie  mix zbóż ekspandowanych ] 140 g daktyli  250 g masła orzechowego 150 g czekolady gorzkiej 30 g oleju kokosowego  Daktyle moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut,następnie osączyć , dodać masło orzechowe [110 g ] i zblendować na gładką masę , dodać ryż i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy tort truskawkowy 341

pozostało mi nic innego, jak poeksperymentować w kuchni używając mrożonkę z własnych zapasów i ze sklepu. W efekcie stworzyłam ten mocno czekoladowy tort – nie dość, że polany czekoladą, to jeszcze zbudowany z czekoladowych biszkoptów przełożonych przepyszną budyniową masą truskawkową. I, chyba Was nie zaskoczę , u moich chłopaków uzyskał najwyższą notę z możliwych – czyli 10 punktów! Składniki (tortownica

Lamarida.pl
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 200

Blok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku

Kolorowa kuchnia Elki
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 134

Blok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku

Kolorowa kuchnia Elki
Kakao-obowiązkowy punkt w naszej diecie 177

Poprawia humor i samopoczucie. Kakao jest źródłem tryptofanu, który jest wykorzystywany przez mózg do wytwarzania neuroprzekaźnika zwanego serotoniną, który zapewnia spokój i daje uczucie szczęścia. Stąd słyszy się, że czekolada zawsze pomaga na zły humor. ⇨ Obniża ciśnienie krwi i chroni przed miażdżycą. Badania wykazały, że codzienne spożywanie kakao obniża ciśnienie tętnicze. Dzieje się tak, ponieważ zawarte w ziarnie kakaowca substancje

Zdrowie i pysznie na talerzu
Półkula malinowa 201

Malinowy krem z żelką malinową na jasnym biszkopcie. Całość zwieńczona polewą na bazie mleczka skondensowanego i białej czekolady – pycha! Do wykonania deseru potrzebne są formy silikonowe w kształcie półkul. Do wykonania żelki malinowej użyłem średnich foremek, do całości dużych. Składniki na biszkopt: 2 duże jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) 50g drobnego cukru do wypieków 5g cukru waniliowego

AleTorcik
Sernik z czekoladą i żurawiną 207

serniki uwielbiam i piekę ich całe mnóstwo, zapraszam zobaczcie jakie, jest ich ponad setka, coś znajdziecie dla siebie - Serniki . Teraz kupujemy ser i do pieczenia zapraszam. Sernik z czekoladą i żurawiną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
racuchy drożdżowe z czekoladą 517

cukru czekoladki  olej do smażenia Przygotowanie: do naczynia miksującego wkładamy drożdże i mleko z łyżeczką cukru - podgrzewamy czas 3 min/ temp 37 st/obr 2 dodajemy pozostałe składniki (bez czekolady) - wyrabiamy ciasto czas 2-3 min/obr 3-4 odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30-45 min po tym czasie na rozgrzaną patelnię wykładamy 1 łyżkę ciasta  na placuszka układamy

Gotowanie z pasją
Ciasto Zebra 205

Dziś zapraszam na babkę Zebra, która jest szybka i bardzo łatwa do zrobienia. Babka wyszła puszysta, wilgotna i bardzo pyszna. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody  1 szklanka oleju szczypta soli Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi
Roger, czekolada i wino czyli weekend, jak ze snów 169

wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam jesień. Za grzane wino, gorącą czekoladę, pachnący cynamonem dom. Za ciepłe koce i zaparowane okna. Za mgłę, która wita mnie rano

Na moim stole
Sernik z białą czekoladą i żurawiną 233

Sernik z dodatkiem mascarpone i białej czekolady stał się ostatnio moim ulubionym rodzajem sernika 🙂 Eksperymentuję więc ze spodami i polewami. Tym razem przedstawiam Wam ten sam sernik w wersji

Bullio
KRUCHE CIASTECZKA Z PORZECZKAMI I CZEKOLADĄ 156

language:EN-US;} Składniki( na około 22 szt): 125 g miękkiego masła 150g cukru 3 łyżki zmielonych migdałów 150g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka ekstrakty wanilii 100g posiekanej czekolady lub wiórków czekoladowych 150g czerwonej porzeczki Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej do miski wkładamy masło, cukier, zmielone migdały, mąkę, jajko oraz ekstrakt wanilii, wszystko miksujemy na gładką

Słodkie zapomnienie