czekolada - 27946 przepisów (strona:1079/1864)

Babka kawowa 125

złożyło i przepis leżał w moim małym archiwum, stąd zdjęcia odbiegają trochę od obecnych. Ta babka to ostatnia propozycja na tegoroczne święta. Jest delikatna, kawowa z dużymi wyczuwalnymi kawałkami czekolady, więc ucieszy jej smakoszy. Polecam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekoladowa granola z orzechami 264

łyżce i mieszam na średnich obrotach aż do całkowitego połączenia składników. 7 Czekoladową miksturę przelewam do miski z suchymi składnikami i mieszam łyżką aż wszystkie składniki pokryją się czekoladą. 8 Wykładam składniki na blachę i rozkładam równomiernie przyklepując łyżką. 9 Piekę granolę 15 minut a następnie mieszam, przyklepuję łyżką i piekę kolejne 15 minut. 10 Wyciągam z piekarnika

Book of spells
Ciasto czekoladowe w 30 minut 180

Dzień Czekolady nastał nam dziś dlatego mamy pyszny deser. Ciasto czekoladowe w 30 minut to wersja świąteczna brownie dla spóźnialskich czyli szybko, tanio i smacznie organizujemy święta. Ciasto miesza się w formie w której będzie pieczone a dzięki temu nawet zmywać nie trzeba. Smak jest mega czekoladowy więc iście świąteczny, polecam do wypróbowania. Ciasto czekoladowe w 30 minut. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Migdałowo-pomarańczowe ciasteczka do herbatki 178

pszennej 200 ml oleju roślinnego 100-150 g cukru 200 g migdałów szczypta soli 1 dojrzały banan 2 łyżeczki olejku pomarańczowego (lub soku) do dekoracji: 100-200 g gorzkiej czekolady 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banana, olej, cukier i olejek pomarańczowy. Posiekaj grubo migdały. Mąkę i sól przesiej do miski, dodaj masę bananową i migdały. Zagnieć

greenscarf
Babka na oleju 310

być. Na blogu dawno nie odświeżałam zakładki Wielkanoc, więc chciałam podrzucić Wam jeden z prostszych przepisów na babkę. Na bazie oleju, z dodatkiem kakao oraz pyszną polewą z białej czekolady i orzechami. W pełni rozkwitający Wrocław coraz częściej kusi nas do wyjścia z bloku i spalenia skonsumowanych kalorii. Spacery z […] Artykuł Babka na oleju pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sernik w polewie czekoladowej czyli tofurnik 192

prażę płatki migdałowe na suchej patelni. 13 Po upieczeniu wyłączam piekarnik pozostawiając serniczki jeszcze na 15 minut w piekarniku. 14 Po tym czasie wyciągam je z piekarnika, polewam czekoladą i posypuję płatkami migdałowymi. 15 Serniczki są do zjedzenia na ciepło lub na zimno. 16 Smacznego

Book of spells
Gorzkie słodkie kwaśne 161

oraz karmelizowanych cytrusów        Moj ulubiony... najulubieńszy ..... deser!!!!   Bezglutenowy. Jeśli lubicie kwaśne desery i czekoladę to ta propozycja jest specjalnie dla Was! Spód to suflet czekoladowy a wierzch to bogaty mus cytrynowy.  Ozdobiony karmelizowanymi cytrusami.  Jak karmelizować cytrusy znajdziecie  tu- w tym poście Przepis pochodzi z  Moje wypieki Zacznijcie od sufletowego spodu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Brigadeiro- Brazylijski deser 160

zrobić urocze kuleczki, obsypać ulubioną posypką.  Nie kruszą się, można je włożyć w ozdobne papilotki, albo do pudełeczka. Proste do wykonania. Zrobiłam z prażonym sezamem i z kruszoną czekoladą. Przepis na około 30 małych kulek. 1 Puszka mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki dobrego kakao 50 g masła posypka Na małym ogniu podgrzewać mleko, masło i przesiane kakao.  Gotować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki z masłem orzechowym i nutellą 154

możemy go przekonać...), choć miękkie, waniliowe, słodkie ciasto też swoje robi. Plus cudny, chrupiący, przyrumieniony wierzch na każdej babeczce, a w środku wspomniane już wypływające masełko orzechowe i czekolada... Składniki  110 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jajka pół szklanki pełnego mleka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Słodkie inspiracje
Sernik After Eight 167

Sernik o smaku słynnych czekoladek z miętowym nadzieniem. Ja bardzo lubię to połączenie głębokiego smaku czekolady i mięty, dlatego w ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód:  150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy  1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru

Bon appetit mon amie
Bananowo-orzechowe muffiny w polewie czekoladowej 191

pokruszonych orzechów włoskich – 3 łyżki syropu z agawy lub innej substancji słodzącej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Polewa: – 30 – 35 g gorzkiej czekolady min. 74 % – 2 łyżki mleka kokosowego – 2 łyżki syropu z agawy – 0,5 łyżki oleju kokosowego Dekoracja: – połówki orzechów włoskich – płatki migdałowe Przygotowanie: 1. Płatki

Podwójnaporcja
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 293

pieczenia i wlewamy mleko – wszystko razem miksujemy, Dodajemy podprażone wiórki kokosowe, mieszamy i wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut / 170C Polewamy roztopioną mleczną czekoladą! Smacznego

Ostra na Słodko
Czekoladowo-śliwkowe batony proteinowe 153

brzuchu przez długi czas, gdy sam postanowił wykorzystać białko do przepisów, zadecydowałam, że najwyższa pora trochę go zainspirować. Tak właśnie powstał ten przepis. Bardzo lubię połączenie owoców i czekolady w dostępnych w sklepach batonach, więc oczywistym wydało się wykorzystanie powideł śliwkowych do tych domowej roboty. Batony są pożywne, powstrzymują głód na długi czas i idealnie sprawdzą się jako po-treningowa

Cooking Monster
CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE 154

Kawa, czekolada, kokos – to połączenie święci triumfy w formie... Artykuł CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Batoniki muesli z orzechami i czekoladą 184

Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 2 garści orzechów włoskich lekko rozdrobnionych (ok 3/4 szklanki) 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, posiekanej 1 szklanka płatków żytnich lub owsianych 4 pokrojone morele suszone 2-3 duże łyżki miodu cynamon  Raz, dwa i gotowe. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, roztopić

Chocolate Muffin Blog