czekolada - 27946 przepisów (strona:1090/1864)

Cookie Dough Cupcakes 187

łyżki mleka ·        łyżka cukru waniliowego ·        1 szklanka mąki ·        70 g posiekanej czekolady Babeczki: ·        110 g masła ·        2 jajka ·        1 szklanka mleka(...)barwnik spożywczy Przygotowanie: Przygotować cookie dought. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mleko oraz mąkę. Ucierać do powstania gładkiej masy. Dodać czekoladę i połączyć wszystko. Z masy uformować kulki o średnicy około 3 cm. Gotowe kulki włożyć do lodówki. Przygotować ciasto na babeczki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrami. Dodać jajka

Mania Gotowania
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 177

łyżeczki cukru waniliowego ·        2 łyżki fixu do sernika ·        150 g białej czekolady z kokosem (np. Ritter Sport) użyłam tej: http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/1157_1204_1426/97101259/Spozywcze/Slodycze/Czekolady/Czekolada-biala-o-smaku-kokosowym-200-g ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej Pianka kokosowa: ·        3 białka(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10-15 minut. Ciasto ma być lekko podpieczone. Przygotować masę serową. Czekoladę drobno posiekać. Do miski wlać mleko skondensowane. Dodać resztę składników, zmiksować (tylko do połączenia się składników). Na podpieczony spód przelać masę serową. Piec w temperaturze 160ºC przez około 60 minut w kąpieli

Mania Gotowania
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 148

sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu waniliowego ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: 300 g dżemu ananasowego 1 płaska łyżeczka żelatyny fix 5-6 plastrów ananasa z puszki (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze(...)obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę siekamy na kosteczkę i wrzucamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód.  Wkładamy do piekarnika i pieczemy    przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni

Mania Gotowania
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 132

kefiru ½ szklanki rozpuszczonego masła lub oleju 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej  Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem(...)powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem waniliowym. Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu. Łączymy  mokre składniki z suchymi. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do masy. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je do około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy nadzienie pozostałym

Mania Gotowania
Ciasteczka marchewkowo-owsiane 147

wersja na blogu. Długo zachowują świeżość, są mięciutkie i naprawdę pyszne. Słodkie, o delikatnym korzennym posmaku, pełne zdrowych dodatków. Oczywiście dla uzyskania bardziej dietetycznej wersji możemy zrezygnować z dodatku czekolady  J Ciasteczka marchewkowo-owsiane   Składniki: 1 szklanka marchewki startej na małych oczkach 40 g roztopionego masła 1/4 szklanki brązowego cukru (można dać więcej) 2 łyżki miodu(...)szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki otrębów owsianych 1/3 szklanka mąki owsianej 2 łyżki mąki migdałowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki cynamonu 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 1/3 szklanki suszonych wiśni lub żurawiny 1/4 szklanki rodzynek ¼ szklanki migdałów w płatkach Przygotowanie: Ostudzone mało mieszamy z cukrem i miodem. Jajko roztrzepujemy w misce. Płatki owsiane mielimy za pomocą blendera. Mają

Mania Gotowania
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 149

Babeczki powstały poprzez modyfikację przepisu na ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą . Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów.  Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów

Mania Gotowania
Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową 123

zarazem lekkie i rozpływające się w ustach.  Polecam na Walentynki  J Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową   Składniki: 230 g masła 250 g  gorzkiej czekolady (używam 100 mlecznej   150 gorzkiej) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 150 ml wody 200 g cukru trzcinowego 300 g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)około ½ dużego słoika) Polewa: 200 g dżemu wiśniowego ½ słoika wiśni z kompoty 2-3 łyżki kompotu z wiśni 1 łyżeczka żelatyny fix Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło oraz czekoladę, dodajemy wodę i kawę rozpuszczalną. Podgrzewać na małym ogniu do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę

Mania Gotowania
Sernik toffi na wafelkowym spodzie 191

sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy. Wafelki mielimy w blenderze. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wafle łączymy z masłem(...)spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 65 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wierz sernika polewą

Mania Gotowania
Sernik potrójnie kokosowy 190

sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Tortownice o średnicy 25 cm lub mniejszą blaszkę wykładamy(...)obrotach. Dodajemy budyń,aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy na około 10 minut aby przestygła.   Dodajemy do masy serowej i wszystko mieszamy. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez

Mania Gotowania
Masło orzechowe i czekoladowe 220

uzyskać. * Zamiast orzeszków ziemnych możemy użyć migdałów, orzechów nerkowca lub makadamia. Masło orzechowe wyśmienicie smakuje z konfiturą albo z serem Krem czekoladowy Składniki: 60 g orzechów laskowych 1 tabliczka czekolady gorzkiej 90 g cukru 70 g masła 100 g mleka Tak samo jak przy kremie orzechowym, z cukru robię cukier puder. Dodaje orzechy i miele przez ok 15 sek. Rozdrabniamy(...)czekoladę w mikserze. Dodajemy masło, mleko i podgrzewamy to kilka minut aż się wszystko rozpuści. Nie gotujemy. Rozlewamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Początkowo krem może być płynny. Stężeje po wstawieniu kremu do lodówki. *Do kremu możemy dodać kawałki orzeszków lub migdałów

Olikowa kuchnia
Tarta czekoladowa z chałwą i jeżynami 180

tarty, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20- 30 min w piekarniku 200 stopni C. Wyjmujemy i studzimy.     KREM CZEKOLADOWY:   300ml śmietany kremówki 36% 1,5 czekolady mlecznej 1 łyżka masła 120g chałwy waniliowo kakaowej   Wykonanie:   Śmietankę podgrzewacie na małym ogniu, aż się zagotuje.   Zdejmujemy z ognia dodajemy: cukier, czekoladę i masło, następnie mieszamy

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i gruszkami w kokilkach 226

Przepis na ciasto czekoladowe: 20dag masła 20 dag cukru 4 jaja 25 dag mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 1/2 tabliczki czekolady śliwki 10- 12 sztuk gruszki 2 sztuki   Wykonanie: margarynę ucieramy, stopniowo dodajemy cukier (zmielony na cukier puder), jaja, mąkę, kakao na samym końcu dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę

SMYKWKUCHNI
Caramel Brownie Tower 433

krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki Z w/w składników ucieramy krem na puszystą masę. Na sam wierzch: polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypujemy waniliową chałwą. Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 części, na sam dół wykładamy krem nr 1, potem biszkopt, na to krem nr 2, przykrywamy biszkoptem i wykładamy krem(...)polewamy czekoladą posypujemy chałwą. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Przepyszne ciasto polecam na Święta Bożego Narodzenia! Pozdrawiam cieplutko! Zapraszam na FB wystarczy kliknąć Lubię

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy tort z brzoskwiniami 197

Galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki wody. Dodaj do brzoskwiń. Wstaw do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, wylej na drugi blat biszkoptu. Przykryj trzecim ostatnim blatem. Mus czekoladowy: - tabliczka gorzkiej czekolady 100g - 100 ml śmietanki 30% W rondelku zagotuj śmietankę dodaj czekoladę, rozpuść, gotuj okolo 3 minuty, wystudź, wstaw do lodówki na minimum 1,5 godziny. Po tym czasie wyłóż krem

SMYKWKUCHNI
Sernik z bezą i pistacją - najsmaczniejszy! 382

Sernik waniliowy z bezą oblaną czekoladą i pistacjami ;-))) Składniki: 1 kg sera (można użyć gotowego w wiadereczku) 1 całe jajo + 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 esencja cytrynowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki ucieramy mikserem. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni C. Beza: 3 białka 4 łyżki cukru 1 łyżka(...)piekarniku gazowym 1. W elektrycznym na termoobiegu w temp jak najniższej, beza się suszy a nie piecze. Beza powinna być na półmiękka. Wykładamy po ostudzeniu na sernik. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posypujemy pokrojonymi pistacjami! Niebo w gębie! ;-) Szczerze polecam!!! Podoba się

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję