Przepis pochodzi od Kasi, prowadzącej bloga Gotuj z Cukiereczkiem , która ma zawsze świetne przepisy. Bez zastanowienia podwoiłam od razu porcję i to był strzał w dziesiątkę
Czerwona PorzeczkaNie masz czasu na wydrążanie dyni i przygotowywanie z niej upiorrrnego lampionu? Nic straconego! Mam dla Ciebie kurs krok po kroku jak przygotować coś co
Czerwona Porzeczkatruskawki, jagody, porzeczki, grzyby...jeśli chciało się mieć parę groszy dla siebie, to właśnie tak się pracowało. Składniki Wywar: 4 skrzydełka z kurczaka 2 gałązki selera 2 gałązki natki pietruszki 1 część zielonego pora 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 korzeń selera 1 korzeń pietruszki 1 kapelusz suszonego grzyba 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu ziarnistego
R'n'G KitchenSer camembert uwielbiam, mogę go jeść bez niczego ;) Ale w takiej postaci jest po prostu obłędny, chrupiąca skórka i płynny środek, po prostu bajka!:)Musicie
Czerwona PorzeczkaCo podajecie na wigilię? Barszczyk? a może zupę grzybową?:) Spotkałam się już z różnymi wersjami.Pomyślałam więc, że może w tym roku spróbować lekkiego kremu z
Czerwona PorzeczkaDziś będzie również Halloweenowo, ale dla odmiany słodko- różne rodzaje dekoracji babeczek! ;) Słodkie maleństwa, wcale nie wyszły mi straszne, mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu
Czerwona PorzeczkaProsta i sympatyczna przekąska, nie tylko na Halloween, może być też na zwykłą kolację, dla urozmaicenia menu ;) Brakuje tylko pajęczyny no nie? ;) Jestem bardzo zadowolona
Czerwona PorzeczkaŚwietny dodatek do kanapek, sałatek i najróżniejszych dań. Niestety, proces suszenia trwa dość długo, ale myślę, że warto spróbować zrobić chociaż kilka słoików ;) Do suszenia najlepiej
Czerwona Porzeczkałyżeczki kakao Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą: 500g białego sera w wiaderku 500ml śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka poziomkowa 1/2 szklanka wrzątku 80g mlecznej czekolady Mus porzeczkowy: 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Szalona Kuchnia Ewelinyktóre miałam okazję wypróbować, to oryginalne i odważne podejście do tematu. Pikantny miód z kurkumą i cayenne podbił moje serce. Będzie cudownie rozgrzewał w chłodniejsze dni. Połączenie czarnuszki z czarnym bzem, słodkie i intensywne w smaku i zapachu na długo zostaje w pamięci. Miałam już do czynienia z miodami smakowymi i chociaż nie można im było odmówić dobrego smaku(...)owocami ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru szczypta soli jajko nadzienie: 250 g serka mascarpone kopiasta łyżka miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich dodatkowo: maliny, porzeczki lub inne owoce wg uznania świeża mięta jadalne kwiaty Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy jajko i zagniatamy
Mienta blogSalsa meksykańska to delikatnie słodko-pikantny sos na bazie pomidorów, który możemy użyć do różnego rodzaju mięs, tortilli, burgerów, czy nachos'ów. Przepis znalazłam na
Czerwona PorzeczkaKorzystam z wolnej chwili, uzupełniam pomysły na Halloween- strasznie podoba mi się ta zabawa- i tu powinien znaleźć się złowieszczy śmiech czarownicy :D Sympatyczne tosty
Czerwona Porzeczkazawsze wszystkie przykryte wodą, inaczej zepsują się; na końcu uważnie i porządnie zakręć ogórki w słoiku; eksperymentuj z dodatkami: dodawaj obrany czosnek, świeży koper, natkę pietruszki, liść chrzanu, porzeczki, dębu czy liść winogron - ja dodaję ostatnio liście winogron, gdyż moi rodzice mają winogrona, a takich liści jest cała masa - akurat idealne, by je wykorzystać do niektórych domowych przetworów. Składniki(...)słoików 300 ml 1 kg mniejszych ogórków gruntowych korzeń chrzanu 8 małych ząbków czosnku mały pęczek kopru z nasionami kilka liści winogron kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu 2 litry gorącej wody 2 łyżki soli kuchennej Jak zrobić? 1. Wyparzone i dobrze osuszone słoiki układam na bawełnianej ściereczce kuchennej obok siebie. 2. Zagotowuję solankę. 3. W słoikach
Zasmakuj KuchniZbliżają się święta, w których jajka to podstawa :) Jest to dosyć wdzięczny temat, ponieważ można łączyć je z mnóstwem składników, pięknie udekorować, dzięki czemu będą świetną
Czerwona Porzeczka