SKŁADNIKI : 1 karp około 1,5 kg sól pieprz cytrynowy 1 cytryna olej do smażenia 2 jajka mąką do panierowania PRZYGOTOWANIE : Karpia patroszymy, odcinamy głowę
Kulinarne Fantazje Mariolinadzienia 30 g czekolady deserowej 100 ml mleka 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka masła przyprawa do piernika do smaku szczypta cynamonu 1 łyżka soku z cytryny kilka rodzynek 3 śliwki suszone migdały, orzechy do smaku
Kulinarne Fantazje Marioliprzykrywa całego kawałka. Następnie jeszcze jakiś czas pozostawić na ogniu w oleju o niższej temperaturze. W ten sposób ości rozpuszczają się. Rybę na talerzu można dodatkowo skropić sokiem z cytryny lub limonki chociaż dla mnie jest idealna i nie mam takiej potrzeby Polecam nie odsączać ryby z tłuszczu żeby było lepsze makro Smacznego! — BTW liczone
Ola la LCHFViolaPassion Składniki: Steki z Tuńczyka około 1.5 centymetra grubości sok z połowy limonki pieprz,sól cytrynowa oliwa najlepiej smakowa z dodatkiem chilli Do warzyw:świeży tymianek masło , miód dowolna kompozycja warzyw Sposób: Tuńczyka marynujemy solą, pieprzem, kilkoma łyżkami oliwy i sokiem z limonki. W zależności od stopnia wysmażenia Aby uzyskać piękny różowy kolor, tuńczyka smażymy
Viola cooks with passiondziecku paracetamol (Paracetamol 120 mg/5ml, zawiesina doustna)....a tam????!!!!! Skład : 5ml zawiesiny zawiera: 120mg paracetamolu oraz substancje pomocnicze: polisorbat 80, sacharoza, guma ksantan, sacharyna sodowa, sodu benzoesan, kwas cytrynowy bezwodny, czerwień koszenilowa (E 124), substancja poprawiająca smak i zapach truskawkowa (AR 0012/F), woda oczyszczona. Cz erwień koszelinowa E124 - organiczny związek chemiczny z grupy barwników azowych. Syntetyczny, czerwony barwnik
nietadietazalać zmielony mak i zamieszać trzepaczką balonową, odstawić do napęcznienia dodać resztę składników i odstawić do napęcznienia. Ostudzić masę można wzbogacić ulubionymi dodatkami, np. sparzonymi, obranymi migdałami, kandyzowaną skórką cytrynową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czarne jagody leśne, jak ja lub jagody kamczackie czy też borówki amerykańskie. Ciasto jagodowe bez pieczenia 500 ml leśnych jagód 500 ml kremówki 250 serka mascarpone 4 galaretki cytrynowe 250 g biszkopcików około 50 g obranych i posiekanych migdałów Umyj i obierz jagody. Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji na opakowaniu. Wyłóż prostokątną formę folią. Rozłóż równomiernie pokruszone
Gotuj Sam!Ręka już w lepszej kondycji wiec mogę klepać na klawiaturze. Rabarbarowy kopiec kreta 1 blat biszkoptu kakaowego kilka łodyg rabarbaru 2 jabłka cukier brązowy do smaku 2 galaretki cytrynowe 500 ml kremówki tortowej (36%) czekolada w proszku Obierz rabarbar po czym pokrój go w 1 cm kawałki. Obierz jabłko i pokrój je mniej więcej tak samo. Przełóż owoce
Gotuj Sam!ciemnego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 szkl.kremówki żółtko 1 łyżka mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ciasto-makę wsypujemy do miski,robimy dołek,wsypujemy pokruszone drożdże,wlewamy letnie mleko.Dodajemy skórkę cytrynową,sól,cukier ,wiórki masła i jajko,zagniatamy ciasto.Wyrabiamy,odkładamy do wyrośnięcia na 30 min. farsz-mak mieszając,prażymy na suchej patelni.Figi kroimy,wraz z rodzynkami zalewamy rumem,odstawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipotraw dodaje się orzechy (ziemne, nerkowce), dymkę, kiełki fasoli mung i limonkę, które nadają im ciekawego smaku. Z przypraw królują tu sos sojowy, sos rybny, tamaryndowiec, tajskia bazylia, trawa cytrynowa, galangal, kaffir, chili, ocet ryżowy i… cukier. To chyba jedyny minus tajskiej kuchni - Tajowie do wszystkiego dodają cukier. Nawet do shake’ów owocowych i sałatek. Również napoje są mocno
Zawsze głodna!torebka sól, pieprz do smaku przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek ketchup pikantny 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka natka pietruszki 1 garść listki świeżej melisy cytrynowej 1 garść majonez 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. W tym czasie tuńczyka odsączyć
Kuchnia Paulettespieczenia 1 i 1/2 łyżeczki woda przegotowana zimna 2/3 szkl. sok z połowy cytryny cukier puder 1 łyżka marmolada jabłkowa ok. 1 kg galaretka np. cytrynowa 2 op. powidła śliwkowe 5 łyżek cynamon 1/2 łyżeczki śmietana kremówka 150 ml. mascarpone 250 g. METODA: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na pianę. Stopniowo dodawać
Kuchnia Pauletteskapusty kiszonej. Źródło: internet Imbir - pochodzi z Indii i Chin. Dostępny jest w postaci proszku lub w postaci świeżych kawałków kłącza. Ma wyrazisty ostry, ale przy tym bardzo przyjemny cytrynowy i orzeźwiający smak. Suszony imbir używany jest głównie jako dodatek do ciast i ciasteczek np. pienika. Zaostrza smak budyniów, dżemów, konfitur i niektórych napojów np. kawy, herbaty, win, piwa. Kandyzowany
Ciastka - domowe słodkościwszystkich. Bardzo prosta kombinacja, którą bez problemu przygotujecie też w domu – frytki z batata (jak dla mnie odrobinę za mało chrupiące, ale dobrze przyprawione), awokado w sezamie (super pomysł!), cytrynowa komosa ryżowa, superfood dressing (cokolwiek to znaczy), sałatka jabłkowo-marchewkowa i sos teriyaki-hibiskus. Bez szału, ale bardzo smacznie… No i na pewno nie wyjdziecie stąd głodni! Na deser
Fill The Bowlkurczaka: 4 łyżeczki soli 3 łyżeczki słodkiej papryki ¾ łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku ¾ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego ¾ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki kurkumy 1½ łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w moździerzu lub w blenderze. Tłuczemy lub miksujemy. Kurczak: 1 kurczak w całości 70 g przyprawy
bistro mama