cytryna - 13435 przepisów (strona:529/896)

Dżem jabłkowo-cytrynowy 144

jeszcze przez 30 minut. Pilnujemy, aby dżem się nam nie przypalił. G orący przekładamy do wysterylizowanych słoików. Porządnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystudzenia. Dzięki obecności skórki cytrynowej otrzymamy bardzo przyjemną, delikatnie wyczuwalną goryczkę, która idealnie komponuje się ze słodkością samego dżemu. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z brokułem i fetą 158

brokuł 1 szklanka makaronu świderki (najlepiej kolorowego) 1/2 kostki sera feta 3 łyżki pestek dyni 10 pomidorków koktajlowych 100g jogurtu naturalnego zioła prowansalskie sól (może być np. z trawą cytrynową) pieprz 1 puszka czerwonej fasoli Sałatka z brokułem i fetą - przepis: Brokuła gotujemy al dente. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, a najlepiej zahartować go zimną wodą. Makaron gotujemy wg. przepisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z figami i orzechami 107

gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, nadzienie: 8 - 10 fig, 3 białka, 1 szczypta soli, 130 g cukru pudru, 1 łyżeczka soku cytrynowego, 100 g orzechów laskowych, Orzechy wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Wyjąć, przesypać na ściereczkę, zwinąć i porządnie pocierać

królestwo garów
Schab pieczony w ziołowej panierce 134

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa lub cytrynowa – 3 łyżki + 2 do pieczenia Mąka pszenna – 1 łyżka Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem, solimy i smarujemy oliwą. Następnie wszystkie przyprawy mieszamy z mąką i obsypujemy nimi schab z każdej strony. Przygotowany

Kuchnia Bon Appetit
Śniadanie od AleDobre.menu 110

przez śniadaniowy catering on-line AleDobre.menu. W moim zestawie śniadaniowym znalazły się: AVOCADO TARGET GROUP - w której znajdziemy: bułkę razowa, jajko, awokado, marynowane chilli, kiełki brokułu, sos majonezowo-koperkowo-cytrynowy. Wartość odżywcza takiej kanapki to 262 kcal.   WOŁOWINA ON INVESTMENTS - flagowa propozycja - kanapka z pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki

Kuchnia Bon Appetit
Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami 154

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami Składniki – 2 porcje: Makaron np. tagliatelle – 200g Przegrzebki – minimum 8 sztuk Krewetki – 14-16 sztuk Żółta cukinia – 1 mała sztuka lub ½ dużej Czosnek – 2 ząbki Wino białe

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto Śnieżny puch (na biszkopcie) 529

stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Masa: 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki 250 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, odłożyć do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem, ubijać

Domowa cukiernia Ewy
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 137

curry i robię je na wiele sposobów, korzystając z warzyw które są dostępne sezonowo. Zielona pasta curry zrobiona jest z zielonych papryczek chili, imbiru, czosnku, liści limonki kaffir, trawy cytrynowej, kolendry, kuminu i galangalu. Zielone curry jest ostre, bardzo przyjemnie i kwiatowo pikantne. W połączeniu z kokosowym mlekiem te ostre i wyraźne smaki są nie do pobicia. Bakłażana i cukinię

Karo in the Kitchen
Cukinia a la ananas na zimę do słoików 108

chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi   Składniki: 700g cukinii (waga po obraniu) 200g cukru torebka cukru waniliowego (16g)  płaska łyżeczka kwasku cytrynowego lub sok wyciśnięty z cytryny Wykonanie: Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę (ok. 1,5cm x1,5cm). Zasypać cukrem i odstawić na 2 godziny ( w tym czasie

Mania Wypiekania
Sałatka z pęczakiem i grilowanymi warzywami w towarzystwie fig 147

soli i 1 łyżeczka oleju) 350 g bakłażana 100 g pomidorków koktajlowych 150 g papryki żółtej 2 sztuki figi natka pietruszki Sos: 4 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki soku cytrynowego 1,5 łyżki miodu płynnego Sok z pomarańczy i cytryny wymieszać wraz z miodem, następnie wlewać powoli oliwę szybko mieszając. Kaszę przepłukać wrzuć do gotującej wody wraz z łyżeczką soli

Delicious Titbits
Pizzowe bułeczki z salami i ogórkiem 307

łyżka oliwy sos: 3-4 łyżki domowego ketchupu z cukinii —>KLIK dodatki: ok. 100 g tartej mozzarelli 50 g pokrojonego salami dobrej jakości świeży ogórek świeża bazylia cytrynowa Drożdże zasypujemy cukrem, dodajemy 2-3 łyżki ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut. Mąkę przesiewamy i mieszamy z solą. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy

Mienta blog
Ciasto śnieżny puch 1109

wino Monte Santi. Składniki: ok 200 g herbatników kakaowych 500 g sera z wiaderka  2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka  5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Posypka kokosowa: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Dno blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać herbatniki

Ala piecze i gotuje
Lekka kasza z cukinią, ciecierzycą, zielskiem i cytrynową nutą. 205

ciecierzycę, sól i sok z cytryny. Zdejmij z kuchenki. Przełóż do dużej miski, dodaj ugotowaną kaszę i posiekane zielsko. Smacznego!   Artykuł Lekka kasza z cukinią, ciecierzycą, zielskiem i cytrynową nutą. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Jak pielęgnować garnki ze stali nierdzewnej? 90

papierowym) i polerujemy delikatną ściereczką. W celu konserwacji możemy natrzeć naczynia olejem spożywczym. W przypadku, gdy na dnie naczyń pojawią się jasne plamy, możemy je usunąć za pomocą kwasku cytrynowego lub octu – najlepiej rozcieńczonych z wodą. W przypadku, gdy na dnie naczyń pojawią się ciemne plany, możemy je zlikwidować specjalnym środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej. Ważną informacją jest

Kuchnia Bazylii
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 130

wymieszaną z proszkiem i migdałami, i krótko zmiksować (tylko do połączenia składników) . Przy pomocy dużej łyżki lub łopatki wmieszać do ciasta śliwki pokrojone w kostkę, posiekaną czekoladę i skórkę cytrynową. Gotową masę na ciasto przełożyć do foremki (ciasto będzie dość gęste) . Wygładzić wierzch. Poukładać śliwki pokrojone w plasterki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut , do tzw. suchego

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania