cytryna - 13435 przepisów (strona:528/896)

DIY: Pasta cukrowa 198

trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ może nie wyjść, bardzo łatwo ją przypalić. To tyle. Czego potrzebujemy ? 2 szklanki cukru 1/4 szklanki soku z cytryny (samego soku bez cytrynowych "fusów") Wszystko wrzucamy do garnuszka i gotujemy stale mieszając na małym ogniu. Pasta będzie gotowa gdy nabierze koloru złotego bursztynu. Zestawiamy do ostygnięcia, następnie gdy masa będzie wciąż płynna przelewamy

Pora na pora
DIY: Pasta cukrowa 198

trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ może nie wyjść, bardzo łatwo ją przypalić. To tyle. Czego potrzebujemy ? 2 szklanki cukru 1/4 szklanki soku z cytryny (samego soku bez cytrynowych "fusów") Wszystko wrzucamy do garnuszka i gotujemy stale mieszając na małym ogniu. Pasta będzie gotowa gdy nabierze koloru złotego bursztynu. Zestawiamy do ostygnięcia, następnie gdy masa będzie wciąż płynna przelewamy

Pora na pora
Ciasto marchewkowe z białą polewą 180

minut w 180ºC (aż do suchego patyczka). Ostudzić. Następnie przygotować polewę: serek ubić z cukrem pudrem na jednolitą masę. Na sam koniec wlać sok z cytryny oraz dodać skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie połączyć. Gotowa polewa jest dosyć gęsta. Ciasto marchewkowe posmarować polewą i ewentualnie po bokach udekorować drobno posiekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce.  Przygotowywanie marchewkowego ciasta Ciasto przed

Ugotować
Jagodzianki w polewie kawowo czekoladowej 169

ksylitol zmielony 6 łyżek Kłos Pol jaja 2 szt mleko 1 szklanka masło 100 g Polewa: kawa rozpuszczalna 2 łyżki woda 4 łyżki czekolada mleczna 200 g wiórka cytrynowe z czekolady do udekorowania jagodzianek Krok 1 Do misy wsypujemy przesianą mąkę robimy w niej dołek.Drożdże wsypujemy do kubka zalewamy ciepłym mlekiem( połowę kubka) i dodajemy łyżkę ksylitolu ,mieszamy

Różowa kuchnia
Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest metoda 138

dobrym cheat-mealu . Sam sposób podania był bardzo na czasie i pokazywał, że szef kuchni śledzi bieżące cukiernicze trendy w  haute pâtissere . Połyskująca na złoto biała kopuła, opasana cytrynową bezą włoską (bardzo smaczną muszę przyznać) i przybrana smakowitym kruchym ciastkiem oraz kawałeczkami dyni (ponoć) marynowanej w gruszkowym likierze zapowiadała się bardzo dobrze. Sam sernik był bardzo delikatny o piankowej

Food Square
Szczupak pieczony w piekarniku 163

szczupaka ( może być filet) duży pomidor ok. 50 dag pieczarek gęsty jogurt naturalny ok. 3/4 szklanki śmietana 18 % ok. 1/2 szklanki cebula jajko olej do smażenia mąka, sól, pieprz cytrynowy, ok. 3-4 łyżek tartego żółtego sera Przygotowanie : Świeżą rybę oporządzić, umyć, podzielić na dzwonka, posypać pieprzem i pozostawić na ok. godzinę W tym czasie pokroić w plastry umyte pieczarki

Proste Potrawy
Ekstrakt cytrynowy 137

tyle zapytań o przepis. Miałam już na dziś przygotowany wpis z puree dyniowym, ale w takim razie z dynią zobaczycie się w piątek, a dziś specjalnie dla Was ekstrakt cytrynowy. Ja pokochałam domowe dodatki do pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy , nie mówiąc już o przyprawie do piernika . Również Was do tego zachęcam. Ekstrakt z powodzeniem możecie

Mania Wypiekania
Polędwica z dorsza z pieca 152

Delikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami brokułów. Świetnie komponuje się także z sosem chrzanowym i puree z zielonego groszku. Do tego ziemniaczki lub kasza jaglana. Zdrowo, smacznie i łatwo;D Składniki: 360 g polędwicy z dorsza sól, szczypta świeżo mielonego

Zasmakuj Kuchni
Kopytka z soczewicą i pomidorami 217

duże pomidory malinowe 8-10 plasterków suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki mieszanki pestek (np. słonecznika i dyni) łyżka posiekanego szczypioru łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki łyżeczka bazylii cytrynowej sól i pieprz do smaku łyżeczka masła klarowanego Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory malinowe, odsączoną soczeicę oraz pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory. Chwilę

Mienta blog
NALEŚNIKI ZIOŁOWE ZE SZPARAGAMI I SALSĄ 160

paprykę oczyścić i pokroić drobno w kostkę.Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.Szalotkę obrać i pokroić w kostkę.Kapary posiekać(też według swojego gustu).Składniki wymieszać z oliwą,sokiem cytrynowym i sokiem pomidorowym oraz octem balsamicznym ,doprawić cukrem,solą i pieprzem.Szparagi odsączyć z zalewy lub świeże ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru.Ciasto zamieszać.Jeśli zrobiło się zbyt gęste

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gruszki w korzennym syropie 148

idzie spokojnie można je podać dzieciom. Jesień szybko moja więc chociaż kilka słoiczków z gruszkami zamknę w korzennym syropie. Składniki: - 1 litr wody - 30 dag cukru - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego - goździki, cynamon, anyż, gałka muszkatołowa Przyprawy warto zamówić na  www.Skworcu.com.pl . 1. Gruszki dobrze umyć, pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne i ułożyć w słoikach, skórkę zostawiam na gruszkach

Apetyczna babeczka
Kremowa zupa z gruszki i pietruszki 156

mikruśny, że wydłubałam z ziemi skorzonerę, która jest podobna w smaku do pietruszki, ale o tyle irytująca, że po obraniu ze skórki natychmiast ciemnieje, więc trzeba ją skropić sokiem cytrynowym. Aha, normalnie to użyłabym gęstego mleka kokosowego, ale oczywiście mi się skończyło, a przy stole czekały już moje sępy, więc użyłam zwykłego mleka sojowego. ps. Przy okazji pokażę

greenscarf
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-piwnym z musztardą. 194

pełnoziarnistej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 125 ml piwa (miodowego lub ciemnego) sól zielona pietruszka Wykonanie: Piersi z kurczaka zamarynować na 1/2 godziny w oliwie i soku cytrynowym z dodatkiem szczypty soli. Rozgrzać patelnię i smażyć kawałki kurczaka do zrumienienia z obu stron - po około 6 - 8 minut. Zdjąć z patelni i zawinąć szybko w folię aluminiową

zadanie-gotowanie
Dżem z cukini z galaretką cytrynową 467

kogo: dla lubiących kulinarne eksperymenty dla kochających domowe dżemiki dla próbujących przemycić warzywa wszędzie gdzie się da Składniki: 1200g cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu środków) 1 galaretka cytrynowa (jeśli lubicie bardziej ścięty to można dać dwie) skórka i sok z 1 cytryny 250g cukru (szklanka) Wykonanie tradycyjne: Cukinie myjemy, obieramy i wydrążamy środki. Kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka

Mania Wypiekania
Dzbanek odporności 126

wzmocnić odporność lub podreperować tę nadłamaną! :D Jestem jego wielką zwolenniczką, bo przy jego w miarę regularnym piciu budujemy wewnętrzną barierę odpornościową. I to w jakim pysznym wydaniu! :) Napar cytrynowo- imbirowy Potrzebujesz: 5cm świeżego imbiru 1/2 sporej cytryny 1l wrzątku miód Sposób przyrządzenia: 1. Imbir obierz ze skórki, pokrój na plasterki i umieść w dzbanuszku. 2. Imbir zalej wrzątkiem

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania