cytryna - 13435 przepisów (strona:521/896)

Ryba w chrupiącej kokosowej panierce 130

jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto

Moje domowe kucharzenie
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 154

żurawina, siemię lniane, sezam, kasza gryczana, daktyle, sok z pomarańczy Składniki SEZAMKÓW Z BURAKIEM I IMBIREM : siemię lniane, sok z buraka, żurawina, daktyle, nasiona słonecznika, nasiona sezamu, sok z cytryny, imbir W każdym opakowaniu znajduje się 5 sezamków. Są to zdecydowanie inne sezamki od tych standardowo spotykanych w sklepach. Po pierwsze są cieńsze, mniejsze, przypominają "gumowe" listki. Drugą różnicą jest

Zdrowie na języku :P
PieRniKoWo- CzeKoLaDowA BabKa ŚwIĄteCznA 240

łyżka miękkiego masła Dekoracja z masy dragant 1 płaska łyżeczka żelatyny (rozpuszczona w 40 ml wody) 0,5 kubka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: Piekarnik ustawiamy na termoobieg temperaturę na 160"C Masło, czekoladę i miód przekładamy do rondelka. Podgrzewany co jakiś czas mieszając, dodajemy przyprawę do piernika. Kiedy masa będzie jednolitą odstawiamy

Luźna Kuchnia
Zapiekane tosty francuskie z karmenolizowanymi brzoskwiniami 184

obtoczyć w mieszaninie z mlekiem. Chałkę ułożyć na blaszce i piec 15 — 20 minut. Karmelizowana brzoskwinia W trakcie pieczenia francuski tostów rozgrzać patelnię. Na patelni rozgrzać miód z sokiem cytrynowym i cynamonem. Wrzucić brzoskwinie. Brzoskwinię smażyć na małym ogniu ok. 10 minut, aż brzoskwinie będą miękkie a utworzony sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Upieczone tosty francuskie wyłożyć

Wypieki i Rumieńce
świąteczne ciasto z choinką 257

jajka -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -1 1/3 szkl mąki pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -0,5 szkl cukru LUKIER -cukier puder -sok z cytryny -woda Najpierw przygotowujemy ciasto zielone Keksówkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek  Żółtka ucieramy z cukrem,  dodajemy mąkę, olej, wodę,proszek do pieczenia i barwnik

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pstrąg na parze z batatami 206

pstrąga kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gotujemy na parze przez 15 minut. Podajemy z sałatą ze świeżą rzodkiewką i kiełkami, skropione oliwą i sokiem z cytryny. W taki sposób można przygotować każdą rybę

MarcinChef
Jak dbać o dłonie zimą 172

staje się miękka i nawilżona. Maseczki są niezwykle proste do przygotowania – prócz wody różanej wystarczą domowe składniki takie jak zsiadłe mleko czy miąższ z pomidora z dodatkiem soku z cytryny . Proste wieczorne zabiegi O dłonie można także zadbać przed pójściem spać. Wystarczy przez kilka minut myć ręce w letniej wodzie , a następnie wmasować w nie oliwkę dla dzieci albo oliwę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka śledziowa 2906

zajrzyjcie tutaj. SAŁATKA ŚLEDZIOWA  Składniki: 3 ogórki kiszone 4 śledzie matiasy marynowane 1 cebula czerwona 1 jabłko sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sok z 1 plastra cytryny sól pieprz po 1 łyżce wymieszanego startego jabłka i ogórka Przygotowanie: sos:  wszystkie składniki na sos mieszamy razem w misce , dodając po 1 łyżce startego i odciśniętego z soków

Bon appetit mon amie
Skrzydełka pieczone - staropolskie kontra amerykańskie 177

wiem - były na pewno smaczne i na pewno pikantne. Przyprawa dobra ale dla wypalonych gardeł i mocnych żołądków ;) Składniki; skrzydełka staropolskie: czosnek ząbek łyżeczka miodu, łyżeczka soku z cytryny łyżka oliwy łyżka przyprawy staropolskiej do drobiu skrzydełka na osstro: 2 łyżki keczupu łyżka miodu łyżka octu jabłkowego płaska łyżka przyprawy do skrzydełek po amerykańsku Przygotowanie: Ze składników przygotowujemy marynaty. Nacieramy

Kuchnia po mojemu
Harira czyli Zupowy Wtorek odc. 85 188

minut od momentu zagotowania się wody. Dodajemy ciecierzycę i gotujemy kolejne 2 -3 minuty.  Na koniec doprawiamy do smaku solą. Zupę podajemy bardzo gorącą, skropiona cytryna lub limonką i z daktylami do pogrzyzania. Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) 181

skórka otarta z jednej pomarańczy 2 łyżki miodu 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki oleju kokosowego  1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  1 łyżeczka domowego ekstraktu cytrynowego 1/4 szklanki suszonej morwy białej Rozgnieść banany widelcem. Następnie dodać je do pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropem, ksylitolem i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami

FitKot
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 133

masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard, Samo Sedno Data premiery: 2016 Ilość stron: 232 Okładka

Ugotowane pozamiatane
Jagielnik kokosowy z płatkami migdałowymi 136

Pieczemy całość przez kolejne 30-40 minut. Po tym czasie studzimy nasze ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na koniec możemy polać wierzch odrobiną oleju kokosowego, a następnie ozdobić skórką cytrynową i prażonymi płatkami migdałowymi. Ciasto doskonale smakuje podane z polewą z białej czekolady lub płynnym miodem. Smacznego

Kuchnia Ellie
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie! 169

badanych. Wciąż rozwijający się trend zdrowego trybu życia i używania coraz mniej cukru jest widoczny w zebranych wynikach. Polacy lubią pić najbardziej herbatę bez dodatków (23%), ewentualnie z cytryną (22%). A jeśli już słodzimy, to naturalnie. Miodu do herbaty używa 18% badanych. Podsumowując badanie, można wysnuć ogólny wniosek, że statystyczny Polak spożywa najczęściej czarną angielską herbatę, delektując się nią codziennie

Kuchcik gotuje
pomarańczowy dżem z dyni 165

tylko na takie leniwe śniadanka jak moje dzisiejsze; i pomyśleć, że jeszcze niedawno nie lubiłam niedziel! składniki: ok 2 kg miąższu dyni 700 g cukru 5 pomarańczy 2 cytryny Dynię obrać, wypestkować, miąższ zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, wymieszać, postawić na ogniu, gotować od czasu do czasu mieszając aż dynia zmięknie i zacznie się rozpadać. Cytrusy porządnie

6niebo

Proponowane wyszukiwania