cytryna - 13435 przepisów (strona:513/896)

Kwasno - pikantna zupa z kurczakiem 173

siebie dbać podczas wiosennego przesilenia :) SKŁADNIKI: 2 podudzia z kurczaka 12 pomidorków koktajlowych 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 5 cm korzenia imbiru 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej 1 limonka 1-2 ostre papryczki 2 l bulionu 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki jasnego sosu sojowego olej - do smażenia 1 łyżka octu ryżówego * makaron ryżowy - opcjonalnie

Kuchnia od dwojga
Kurczak z warzywami pod sojową pierzynką 188

jogurtu naturalnego 1 gałązka selera naciowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka posiekanej świeżej lub suszonej kolendry 1 ząbek czosnku papryka słodka w proszku pieprz cytrynowy sok z cytryny sól 1. Mięso kroimy w kostkę. Marynujemy z przyprawie do kurczaka wymieszanej z odrobiną oleju. 2. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania. 3. Pomiędzy kawałkami mięsa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tradycyjna babka piaskowa na Wielkanoc 152

piaskowa powinna znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Babka piaskowa upieczone według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. Jeśli chcesz podać na wielkanocny deser babkę piaskową o smaku cytrynowym, możesz do ciasta dodać sok i otartą skórkę z jednej cytryny. Baby po raz pierwszy były pieczone w Rzeczypospolitej Obojga Narodów pod koniec XVII wieku. Za czasów Stanisława Augusta Poniatowskiego

Gotowanie-uk
Torcik Wielkanocny 154

ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól -szczypta Krem 1 - szkl śmietany kremówki 36% 80  g  gorzkiej czekolady masło -2 łyżki dżem wiśniowy Dodatkowo : rurki czekoladowo - cytrynowe posypka waflowa - niebieska jajka cukiernicze baranek wielkanocny  Przygotowanie : Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać cukier, żółtka dalej ubijać. Mąki wymieszać

Kuchnia Danusi
Sernik gotowany z mini rollsami 296

kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Przepis na sernik gotowany z mini rollsami dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek 24.marca 2017 r.” Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Wilgotna Babka Cytrynowa 305

przygotować. Przed podaniem możemy ja polukrować lub posypać cukrem pudrem. dla mnie jest idealna taka bez niczego, ale nie wykluczam ze gdy upiekę ja kolejny raz to ja polukruje, cytrynowym lukrem ;) Składniki na foremkę keksową 25 x 11 cm: 1 czubata szklanka mąki 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 150 gr masła w temp. pokojowej

Gotowanie...to proste !
Babka keksowa z lustrzaną polewą 155

Kolejny przepis z cyklu Wielkanocnych wypieków….Będziecie mieć w czym wybierać :)  Piaskowa babka, zdaje się tradycyjna, pełna mieszanki keksowej, jest delikatna o cytrynowej nucie , sypka, nowoczesności dodaje jej lustrzana polewa . Kusi wyglądem i smakiem, a przy tym prosta do pieczenia, chyba o to chodzi ? Mój ideał babki na świąteczny stół. Składniki: Ciasto: 4 jajka ¾ szklanki cukru 20 dag masła

Wanilia i Kardamon
Murzynek z jabłkami, biszkoptami i masą budyniową z kokosem 322

pieczenia. Przelewamy do niej ciasto. Pieczemy około 30 - 35 minut. Do tzw. "suchego patyczka" Studzimy, kroimy na dwa blaty. Składniki masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka (ja dałam cytrynową) 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka i podsmażamy. zdejmujemy z gazu, dodajemy suchą galaretkę, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Składanki masa z kokosem

kruche babeczki
Sałatka z selera, jabłek i wędzonego łososia z sosem z kminem rzymskim 178

gotowy - ok godziny. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Przed podaniem wymieszać kawałki łososia z selerem i jabłkiem, ułożyć na półmisku, dookoła rozłożyć kawałki sałaty, posypać szczypiorkiem i startą skórką cytrynową. Sos, jeżeli trzeba doprawić solą, pieprzem i kuminem. Polać sałatkę. Smacznego

Stare Gary
Ananasek 203

szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa ananasowa: 1 puszka ananasów 1 l soku ananasowego 3 budynie śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa  2 łyżki cukru pudru wiórki białej czekolady - opcjonalnie  Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białej dodajemy 6 łyżek wody, dosypujemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier

My simple kitchen
Tort śmietankowy z frużeliną truskawkową 496

Wilgotne biszkoptowe blaty nasączone ponczem cytrynowym, przełożone klasycznym kremem śmietankowym, smaku dodaje słodko-kwaśna frużelina truskawkowa, cały urok tkwi w jego prostocie. Nie jest trudny do wykonania ani czasochłonny. Idealny tort urodzinowy. Składniki: Tortownica 23 cm: Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 660 ml śmietany

Wanilia i Kardamon
Rosółek z kapustą pak choi 160

oczywiście zrobiłam pyszną zupkę. pierś z kurczaka 1  marchew kawałek selera kawałeczek  świeżego imbiru domowa vegeta 200 g makaronu 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz Pierś pokroić w paseczki, przełożyć do garnka z wodą [ ja miałam troszkę bulionu] .Dodać pokrojoną marchewkę ,selera.Dodać także imbir i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.Doda

Moje domowe kucharzenie
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 217

Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały   Skworcu do smaku 3 łyżki oleju mąka do oprószenia mięsa, ewentualnie do zagęszczenia sól cytrynowa Skworcu do smaku pełnoziarnista kasza kuskus Skworcu  do podania Przygotowanie; Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy mięso, oprószamy lekko mąką po wierzchu i rumienimy

Radość kipiąca uśmiechem.
brukselka z serem 143

można go zastąpić parmezanem albo twardym żółtym serem. składniki: 500 g brukselki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szkl mleka 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa do smaku 2 małe białe oscypki (parmezan, ew ser żółty) 1/2 pęczku szczypiorku Brukselkę oczyścić, wrzucić na lekko osolony wrzątek, gotować bez przykrycia kilkanaście minut uważając, by kapustki się

6niebo

Proponowane wyszukiwania