cytryna - 13435 przepisów (strona:517/896)

Tort z ananasem i kremem z serka Philadelphia (bez pieczenia) 336

się bardzo ładnie- Zapraszam! Tort z herbatnikami, ananasem i kremowym serkiem Składniki: 250g serek Philadelphia  250ml kremówki łyżka cukru pudru 400g herbatników maślanych 5-6 łyżek nutelli galaretka cytrynowa 5 plasterków ananasa (z puszki) pokrojonego w kostkę Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu używając o połowę mniej wody.  Herbatniki rozgnieść wałkiem na drobne kawałki. Wymieszać z nutella

Tagebuch po polsku
Pikantna zupa tajska z makaronem / Spicy Thai noodle soup 1157

Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pikantna zupa tajska z makaronem (4 porcje) Składniki: 3 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki świeżego imbiru, posiekanego 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej (opcjonalnie) 3 łyżki czerwonej pasty curry 1 garść posiekanej kolendry 2 czerwone papryczki chilli, z grubsza posiekanej 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego) 1 limonki, starta skórka

karmelowy
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 252

nałożenia! Dziś mam dla Was przepis nie na pyszne lody, ale na fantastyczny deser z ich użyciem. Chrupiące ptysie wypełnione Lodami Carte D’Or Galateria Lemon Pie , orzeźwiającym cytrynowym Lemon curdem i paloną bezą włoską – czyż nie brzmi ślinka od samego czytania?! Taki deser jest świetnym pomysłem np. na rodzinny obiad, przyjęcie w ogrodzie, albo też fantastyczny deser

Ostra na Słodko
Deser - pianka 146

Lato w pełni, upały. To może coś dla ochłody. Pyszny deser - pianka  z lodami i owocami. Składniki: (12 pucharków) 4 "Śnieżki" 4 szklanki mleka  4 galaretki: cytrynowa, pomarańczowa, truskawkowa, agrestowa lody owoce   Każdą galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. "Śnieżki" miksujemy z mlekiem (każdą oddzielnie).  Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę

Pyszności Słodkości
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 191

owocami i takie cudo chowamy do lodówki. I dajemy mu czas. Pamiętacie z Instagramu czym skończyła się moja niecierpliwość? ;-) . Uwielbiam to ciasto za niebanalny smak i kolor szpinaku, za cytrynowy aromat i świetny krem. Wygląda niezwykle dekoracyjnie, a tak właściwie, to przecież sałatka. Szpinak jest ponoć taki zdrowy...:-) A skoro siedzimy sobie przy kawie i kawałku ciasta, to może opowiecie

les mirabelles
Stek z rostbefu wołowego z sosem ziołowo-brzoskwiniowym 262

smażonymi/pieczonymi ziemniaczkami! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 200 g rostbefu - steku wołowego, świeży rozmaryn, ząbek czosnku Sos ziołowo-brzoskwiniowy: mały pęczek natki pietruszki, mały pęczek świeżej bazylii, garść świeżego tymianku cytrynowego, garść świeżej mięty, garść świeżego oregano, 3-4 brzoskwinie ciasteczkowe, otarta skórka z połowy cytryny, mały ząbek czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz dodatkowo: fasolka szparagowa, rukola, małe ziemniaczki Stek

Plate of Joy
Bananowiec 215

również idealny zastrzyk energii.  Dlatego, polecam deser na zimno- na letnie, ciepłe dni :) Bananowiec Składniki: 4 banany 1 szklanka cukru 1 kostka masła roślinnego 2 śnieżki 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka wiśniowa/truskawkowa Sposób wykonania: Banany, cukier i masło dokładnie zmiksować. Śnieżki wykonać zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodać do masy. Galaretki rozpuścić w połowie wody, podanej

Smaki Natalii
Sernik bez sera 179

żółtka kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce na około 1 h. Śmietany wymieszać z budyniami, oraz aromatem. Białka ubić na sztywno z cukrami

Smaki Natalii
Biszkoptowa rolada z musem jabłkowym 187

jajek 3/4  szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 małe słoiczki domowego musu jabłkowego 1 galaretka cytrynowa Sposób wykonania:   Biszkopt: Białka ubić dodać cukier, po jednym żółtku , mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury

Smaki Natalii
Serniczek bananowy na zimno w szklance 215

szklance.  Idealnie zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Polecam! :) Serniczek bananowy na zimno w szklance Składniki(na 4 porcje) 4 dojrzałe banany 3 serki homogenizowane waniliowe 1 galaretka cytrynowa Sposób wykonania: Galaretkę rozpuścic w szklance wody. Ostudzić. Banany zmikskować, dodać do galaretki. Dokładnie wymieszać. Do tego dodać 2 serki homogenizowane, ponownie wymieszać.  Rozlać do szklanek. Wstawić na kilka godzin

Smaki Natalii
Biszkopt z prażonymi jabłkami i czekoladą 163

pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Dodatkowo: 1 duży słoik prażonych jabłek 1-2 jabłka cynamon garść rodzynek 1 galaretka cytrynowa 1 mleczna czekolada Sposób wykonania: Biszkopt Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia

Smaki Natalii
Krem z marchewki 157

marchewki, 2 plasterki imbiru, 2 listki limonki, 1/2 trawy cytrynowej, 1 torebka kardamonu, 200 ml mleka kokosowego, 1 pomarańcza, sól, cukier, sok z pomarańczy (około 500 ml, najlepiej świeżo wyciśnięty), 150 ml cukru, 100 ml octu winnego, 50 ml wody Ze 150 ml ml soku z pomarańczy zrobić kostki lodu. 150 ml cukru zagotować z 100 ml octu

królestwo garów
Frużelina czereśniowa 154

łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie) + 2 łyżki zimnej wody Czereśnie umyć, wydrylować i umieścić w garnku.   Całość zasypać cukrem i połączyć z sokiem cytrynowym.   Owoce gotować do momentu puszczenia soku. Dodać mąkę ziemniaczaną (rozpuszczoną w wodzie) i mieszając - gotować do powstania gęstej masy. Następnie garnek zdjąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody

Di gotuje
Nalewka jagodowa 788

cytryny sok z 1 cytryny laska kory cynamonowej 1 laska wanilii Jagody wsypujemy do słoika, dodajemy korę cynamonu, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, startą skórkę z cytryny i sok cytrynowy. To wszystko zasypujemy cukrem i zalewamy spirytusem. Odstawiamy słoik w ciepłe i ciemne miejsce na 3 miesiące, ale każdego dnia nim mieszamy, żeby cukier się rozpuścił. Po tym czasie przelewamy nalew

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania