cytryna - 13435 przepisów (strona:508/896)

Tarta z pistacjami w roli głownej 155

sztuk mini tart wielkości około 12 cm średnicy, lub jedną większą o średnicy około 21-23 cm.   Zobacz inne przepisy na mini tarty:  Mini tarty z cytrynowym nadzieniem    ,    Tarta z morelami i migdałami  . Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła w temp. pokojowej 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli

Rusty Fork
Spring rolls z awokado i krewetkami 147

ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy na deskę. Posypujemy czarnym sezamem, nakładamy nadzienie: krewetki, listki bazylii, sałatę, awokado, marchewkę, makaron ryżowy, szczypior, paprykę, paski skórki cytrynowej. Kolejność nakładania składników jest w zasadzie dowolna, poza krewetkami. Powiny być kładzione pierwsze, aby były widoczne po zrolowaniu. Dodatkowo możemy posypać całość czarnym sezamem. Zakładamy boki do środka i zawijamy

mojewypiekiinietylko
Bób z kaszą bulgur i soczewicą 74

osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem. Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem. Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem miętą

R'n'G Kitchen
WIEPRZOWINA Z WOKA 157

posiłek obiadowy lub kolację.Podana z ryżem lub makaronem , świetnie pasuje na spotkania we dwoje lub przyjaciół.Polecam. Przepis znalazłam Tu  . 25 dag.chudej łopatki 1 świeża trawa cytrynowa ( nie musowo) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ostrego sosu chilli 1 cebula Pieprz Olej ok.4-5 łyżek Szczypiorek ( dymka) ********************************  Mięso umyć,osuszyć i pokroić w cienkie plastry ,a potem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lody truskawkowo-rabarbarowe podane z ekspandowaną quinoą oraz podsumowanie miodowej akcji 168

Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany z brzoskwiniami i czekoladą autorka: nutristrefa | blog: NutriStrefa Lemoniada cytrynowo-rumiankowa i akcja pomocy pszczołom autorka: Inspirowane naturą | blog: Inspirowane naturą

Quinoa Raz!
Babka piaskowa cytrynowa 215

Delikatna i orzeźwiająca babka cytrynowa to moja propozycja na czerwcowe ciasto do niedzielnej kawki. Jest nieskomplikowana i zawsze się udaje. Składniki 2 jajka 1 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru pudru Gellwe 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g margaryny ok. 1/2 szkl mleka sok z cytryny skórka z cytryny lukier 1 białko

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cytrynowe muffinki z borówkami 115

Mięciutkie, wilgotne, pyszne muffinki z dużą ilością soczystych borówek i przyjemnym, lekko orzeźwiającym cytrynowym posmakiem. Idealny, prawdziwie letni dodatek do mrożonej kawy. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 0,5 szklanki (60 g) mąki pełnoziarnistej pszennej 0,5 szklanki (75 g) mąki pszennej 0,5 szklanki (100 g) cukru 0,5 szklanki (125 ml) oleju 1/3 szklanki (80 ml) mleka 1 jajko

Fitsweet.me
Tęczowe galaretki 252

Składniki: (na 4 porcje)   1/3 op. niebieskiej galaretki (25 g) 1/3 op. czerwonej galaretki truskawkowej (25 g) 1/3 op. zielonej galaretki agrestowej (25 g) 1/3 op. żółtej galaretki cytrynowej (25 g) 4x150 ml gorącej wody 500 ml mleka 2 łyżki żelatyny (bez górki, raczej płaskie) 3 łyżki cukru pudru     Przygotowanie: Wszystkie galaretki rozpuścić w czterech osobnych miseczkach

Nastoletnie Wypiekanie
Rozwiązanie konkursu sernikowego 129

Natalia K   – zaproponowała masę serową na bazie mleka. To dla mnie absolutna nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe połączenie sernika z orzeszkami

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią 86

ziarenka i dodać do masy. Całość zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Masę przełożyć na podpieczony spód, piec w 160-170C przez ok.75minut. Studzić w otwartym piekarniku. Artykuł Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone 150

roztopionym masłem; taką masą wylepić tortownicę 26cm wyłożoną papierem do pieczenia, podpiec 10minut w 180C masa serowa: twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, mascarpone, dodawać po jajku, następnie śmietankę, skórkę cytrynową, esencje i ziarenka waniliowe. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch, posypujemy go obficie jagodami i wkładamy do piekarnika. Początkowo pieczemy ok. 30minut w 170-180C, a następnie zmniejszamy

Raj dla Podniebienia
Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” 95

rośnięcia ciasta, wieniec nie rozpadł się. Wieniec pieczemy w 190 C ok.40 min aż wypiek nabierze złotej barwy. Przestudzony wieniec dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem lub jak ja – cytrynowym lukrem. Smacznego! Artykuł Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia 75

mleka 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy pomarańczowej (można użyć zwykłej) nadzienie 4 łyżeczki dżemu sliwkowego 1 łyżeczka cynamonu mała garść żurawiny (użyłam świeżej) lukier cytrynowy sok z 1/2 cytryny 1 i 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja orzechy laskowe (użyłam świeżo łuskanych) żurawina Wykonanie W małej miseczce rozkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki pszennej

Raj dla Podniebienia
Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną 144

kurczak, chrupiące szparagi porządnie doprawione świeżo zmielony pieprzem, trochę ziół i niezwykle orzeźwiająca cytryna. Nam fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną kojarzy się ze słoneczną Sycylią i drzewkami cytrynowymi na każdym kroku. Danie, choć sycące, jest wręcz obłędnie lekkie i zdrowe! A do tego Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną jest szybki i naprawdę prosty! Składniki: 2 piersi

Pociąg Do Kuchni
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 190

ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 5- 6 łodyg rabarbaru 750 ml mleka 2 budynie cytrynowe na 1/2 l Wlać do garnka 500 ml mleka i zagotować. W 250 ml rozpuścić budynie i cukier. Wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do przestygnięcia

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania