cytryna z woda - 3983 przepisów (strona:172/266)

Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym 313

żółtego sera   sos pomidorowy z mięsem: 500 g mięsa mielonego cebula 2 duże ząbki czosnku pomidory w puszce (krojone) kostka bulionu cielęcego  300 ml wrzącej wody     3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: słodka papryka, czosnek, kolendra, majeranek, tymianek, pietruszka, sól, pieprz(...)beszamelowy:     2 szklanki mleka    2 czubate łyżki mąki    50 g masła    1 łyżka soku z cytryny    gałka muszkatołowa w proszku    biały pieprz    pieprz kolorowy    sól Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania: Sos pomidorowy z mięsem: Cebulę

Słodka Strona
Śledzie w białym puchu 312

kostkę 1,5 x 1,5 cm i wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą. • Cebulę posiekać w drobną kostkę, zalać w miseczce wrzątkiem tak, aby była przykryta, a po 1 minucie odcedzić i przelać zimną wodą. Posolić. • Ogórki pokroić w kostkę. • Majonez przełożyć do foliowego woreczka i obciąć

To co kocham
Dietetyczny pstrąg pieczony w folii babci Basi 171

Pół cytryny pokroić w plastry , a następnie na pól. 5. Do środka włożyć plastry czosnku i cytryny i koperku. 6. Na wierzchu ryby można położyć listki masła. 7. Rybę położyć na folię , zawinąć i włożyć do brytfanny ,blaszki itp. , wlać wody ( w moim przypadku pół szklanki ) , jeśli na blaszce , to odpowiednio więcej, żeby folia nie przywarła do naczynia

Pysznosci Babci Basi
Mango curd 161

gładkie puree, bez grudek (ewentualne grudki przetrzeć przez sito). Umieścić w garnuszku. Dodać cukier, sok z cytryny, żółtka. Podgrzewać, cały czas mieszając, przed samym momentem zagotowania ściągnąć z palnika, by masa się nie zwarzyła. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 2 łyżkach wody i wlać do garnuszka, wymieszać. Postawić na palnik, zamieszać, znowu zdjąć przed samym zagotowaniem. Dodać masło i wymieszać

Czerwień i błękit
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 140

gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki cytryny mięta Piekarnik rozgrzać do 180 C. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

Ugotować
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem 182

wysmarowania naczynia żaroodpornego przyprawy: sól, pieprz biały WYKONANIE Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec wsypać starty ser, trochę zostawić do posypania ryby. Wszystko wymieszać

Passions hobbies life
Sernik krakowski 391

minut w temperaturze 170°C. Lukier: - białko; - sok z cytryny; - pół szklanki cukru pudru Wycisnąć sok z cytryny, dodać puder i białko, utrzeć. Jeśli będziemy uważać, że jest zbyt rzadki, gęstość można regulować cukrem pudrem (jeśli zbyt gęsty – można dodać gorącej wody). Wystudzony sernik posmarować lukrem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Dorada pieczona w soli 200

wypełnić mieszanką aromatycznych ziół: bazylia, natka pietruszki, tymiankiem  oraz ząbkiem czosnku i  plasterkami cytryny. spiąc brzuch wykałaczką aby nie nasypała się do środka sól. Wymieszać sól ze skórką pomarańczową i cytrynową, jajkiem i nasionami kopru. Wlać nieco wody i mieszać, aż będzie przypominała wilgotny piasek. Na blachę wysypać centymetrową warstwę soli, robiąc wgłębienie

Stare Gary
Sernik brokułowy 324

łyżki  soku z cytryny60 ml mlekaWykonanie.Brokuły ugotować, dobrze odcedzić i dokładnie zmiksować. Polać sokiem z cytryny.Żółtka utrzeć z miodem na puszystą masę i stopniowo wlewać mleko.Żółtka wymieszać z serkiem i brokułami. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wody. Masę serową przełożyć do foremki,18 cm, wstawić do lodówki do stężenia.Polecam ten interesujący smakowo serniczek

Kulinarny karnet Christophera
Mandarynkowy tort na Walentynki 190

Walentynki już w piątek, jeśli więc nie planujecie romantycznej kolacji poza domem, czas zabrać się za układanie menu. Ja mam o tyle dobrze, że zająć muszę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą 188

minut mieszając.Wsypać pozostały cukier, gotować do całkowitego rozpuszczenia cukru, pod koniec gotowania dodać sok z cytryny, wymieszać.Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odstawić do góry dnem do ostygnięcia. Można także pasteryzować przez 20 minut we wrzącej wodzie

SzczyptaSmaQ
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 437

Dzisiaj serwuję pyszną sałatkę z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem. Ostatnio nastała moda na zdrowe jedzenie, a na szczycie jest kasza jaglana. Ja również 

Niezły Młynek
Frużelina truskawkowa 167

jest świetna. Składniki;  1 kg truskawek, 6 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, Wykonanie; Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet balsamiczny i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zagotowujemy i przekładamy do słoczków. Pasteryzujemy 20 minut

Anioły w kuchni
Tosty ze szpinakiem i jajkiem polane odchudzonym Holendrem 180

kąpieli wodnej gotujemy do momentu zgęstnienia sosu...Ciągle mieszając zdejmujemy z ognia dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz...Białko ubijamy na sztywna pianę i dodajemy do sosu...Szpinak wkładam do rondelka i na małym ogniu rozmrażam...odsączam nadmiar wody...dodaje masło i czosnek, doprawiam do smaku i chwile gotujePieczywo traktuje ;) opiekaczemJajka podsmażam z jednej strony tak aby białko było

NaKońcuJęzyka
Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty 291

wodzie. Emulgator , czyli żółtko, źródło lecytyny, ma cudowną właściwość – jedna jego część przyciąga tłuszcz, druga – wodę. Majonez to trójkąt idealny Przynajmniej chemicznie.   Aioli to majonez który powstał w Prowansji, na południu Francji. Rolę zakwaszacza, zamiast musztardy, pełni w nim sok z cytryny lub ocet winny. Na południu Hiszpanii robi się go i bez żółtka – czosnek również posiada zdolności emulgujące(...)tłuszcze przez górny otwór miski. Po kilkudziesięciu sekundach miksowania majonez idealnie się zemulsyfikuje. I będzie bardzo gęsty. Żeby go rozcieńczyć, dodajemy 2-3 łyżki ciepłej, ale nie bardzo gorącej wody i ponownie miksujemy. Teraz powinien mieć prawidłową konsystencję.   Majonez w malakserze uda się, jeśli macie mały kuchenny melakser, do pojemności 1,2l. W większym od razu podwójcie proporcje podane

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania