Dzisiaj Tłusty Czwartek jednak przepis nie będzie na pączki, ale będzie również słodki Babeczki Milky Way upiekłam na urodziny mojej siostry, która wprost uwielbia wszelkiego rodzaju babeczki cupcakes. Zarówno jej, jak i jej koleżankom bardzo smakowały. Nie będę ukrywać, że sama wsunęłam kilka. Pyszny krem pozwolił mi przenieść się w czasy dzieciństwa, kiedy to zajadałam się kultowym batonikiem Milky
PatiGotujeDzisiaj zapraszam na babeczki bananowe z kremem krówkowym. Pyszne cupcakes , puszyste, pachnące bananem i wanilią uwieńczone pysznym kremem. Kiedyś nie lubiłam ciast i ciasteczek z kremem, teraz za nimi przepadam na moją zgubę…he, he…Babeczki bananowe uzależniają! Gdyby nie mój zdrowy rozsądek zjadłabym chyba z 5 na raz! Babeczki bananowe udekorowałam iście świątecznie. Sądzę, że to fajny
codojedzeniasuchego patyczka). Studzimy na kratce. Dobrze schłodzoną śmietanę, chwilę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Ozdabiamy cupcakes'y za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem gwiazdki. Układamy dekoracje cukrowe. źródło: Moje Wypieki + moje modyfikacje, masa cukrowa , dekoracja margerytki , dekoracja babeczki
Słodkości na talerzukąpieli wodnej, aż się rozpuści. Należy uważać by się nie zagotowała. Dobrze schłodzoną śmietanę, chwilę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Dodajemy ostudzoną żelatynę, mieszamy. Ozdabiamy cupcakes'y za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem gwiazdki. Układamy dekoracje. Źródło: Natchniona.pl bez glutenu + moje modyfikacje
Słodkości na talerzuJako że dzisiaj mamy Halloween postanowiłam poddać się „modzie” i również uczestniczyć w obchodach. Oto pomysł na cupcakes z okazji Halloween. Pomysł zaczerpnięty z jednego z popularnych blogów kulinarnych, aczkolwiek nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła;) W oryginale użyta została konfitura wiśniowa, a ja osobiście nie jestem fanką wiśni i użyłam konfitury truskawkowej. Krwawe babeczki z cukrowym szkłem około
PatiGotujeokoło 25 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone miksujemy z konfiturą, puree i skórką z pomarańczy. Przekładamy do rękawa cukierniczego […] Artykuł Dyniowo-pomarańczowe cupcakes pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogPostanowiłam podejść niestandardowo do tematu babeczek. Klasyczne amerykańskie cupcakes troszkę mnie od siebie odrzucają, ponieważ nie lubię z założenia ich konstrukcji: sucha biszkoptowa “buła” z czapą tłustego, słodkiego masła, pokolorowanego barwnikiem. Co z tego, że można ładnie ozdobić, skoro ciężko to zjeść? Testuję więc pionierskie rozwiązania, by piękna babeczka była rownież zjadalna, nie […] Artykuł Babeczki czekoladowe
WiszniówkaDzisiaj częstuję takimi oto malutkimi słodkościami, które podbiły moje serce <3 Zdecydowanie moje ulubione cupcakes, wilgotne, aromatyczne i niesamowicie puszyste :D Składniki (12 babeczek): Babeczki: 180 g mąki 3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta soli 2 duże jajka 1/2 szklanki
Malinowo w kuchnibeza przypomina ciepłe lody, więc babeczki można najpierw zlizać, a potem zjeść resztę. Dla bardziej eleganckich proponuję łyżeczkę i talerzyk. Uwielbiam piec babeczki , a jeszcze bardziej je dekorować. Waniliowe cupcakes z kiwi czy szafranowe babeczki z borówką lub babeczki polane czekoladą… Co tu dużo mówić, babeczki królują! Czekoladowe babeczki Składniki: na 16 babeczek 3 jajka 225 g cukru
codojedzeniajedyne, idealnie, odpowiednio czekoladowe i wilgotne babeczki. Klasyczne czekoladowe cupcakes. W przepisie proponuję frosting również czekoladowy ale można kombinować i miksować wedle upodobania
Diteczswojej słabości do muffiny i cupcakes mogłabym opowiadać godzinami...dziś kolejna propozycja tym razem muffiny o smaku "szarlotkowym". 80 dag masła 230 dag cukru 240 dag mąki 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 180 ml mleka cukier wanilinowy lub ekstrakt z wanilii (pół łyżeczki) 2 jabłka kilka kropel cytryny cynamon Zmiksować masło, cukier, mąkę
Humanistka w kuchnikolejne muffinki!Muffinki , babeczki , cupcakes to desery, które chyba każdy lubi!Pyszne , delikatne , kakaowe ciasto …. śmietankowy krem … mus z truskawek … posypane waniliowym cukrem pudrem!Robi się je niezwykle szybko i tak samo szybko znikają! Coś pysznego! SKŁADNIKI:( na ok. 8 szt )MUFFINKI:- jajko – 1 szt.- cukier – 3 łyżki- mąka pszenna – 0,5 szklanki- woda
Ostra na SłodkoCzekoladowe babeczki (cupcakes) z kremem czekoladowym. Małe pyszności na poprawę nastroju Składniki na 8-9 babeczek: Babeczki: 90 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki 1 tabliczka czekolady deserowej (100 g) 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ganache (krem czekoladowy): 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Babeczki: Jajka ubijamy
Oryginalny smakbakaliami Kakaowa babka majonezowa Babka majonezowa Babka marmurkowa bez tłuszczu Klasyczna Babka piaskowa Babeczka marmurkowa. Babeczka do święconki owsiane babeczki z żurawiną Pomarańczowo-serowo babeczki (Orange&cheese cupcakes) Makowe babeczki z kremem Piegusek białkowy The post Przepisy na babki wielkanocne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszpatułki. Składniki na babeczki mogą natomiast zostać zmieszane już na początku przygotowania ciasta, zwłaszcza że w ich przypadku dążymy do uzyskania jednolitej masy. Kolejną różnicą jest dobór składników. Cupcakes piecze się na bazie tradycyjnych składników na ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane
mojej kuchnimasą krówkową i prażonym słonecznikiem Ciasto 3 bit Pianka wiśniowo-cytrynowa Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Adwokat bez pieczenia Ciasto bananowe bez pieczenia Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy
Kulinarne Przebojefantastycznie smakuje na ciepło, posypany cukrem pudrem. Pączki u nas obowiązkowo pojawiają się na Tłusty Czwartek, ale chciałam również spróbować czegoś innego. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes. Składniki 100 […] Artykuł Churros na Tłusty Czwartek pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopesię podobny) dodatkowo i opcjonalnie: garstka kropelek z mlecznej czekolady, jakieś 50g Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki i 6 dużych, albo 10 małych (jak na cupcakes) papilotek. W sporej misce roztrzep widelcem jajko, olej i sok, lub mleko, a następnie wmieszaj buraczki. W osobnej misce wymieszaj makę, proszek do pieczenia, cukier i mixed spice. Wlej mokra
Lejdi of the housedługiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to moje ulubione przekąski do kawy i na spotkanie ze znajomymi. I dzisiaj właśnie mam spotkanie, więc wypadało coś upiec :) Składniki na 20 muffinów: 3 szklanki mąki pszennej 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka
Taste of imaginationszpatułki. Składniki na babeczki mogą natomiast zostać zmieszane już na początku przygotowania ciasta, zwłaszcza że w ich przypadku dążymy do uzyskania jednolitej masy. Kolejną różnicą jest dobór składników. Cupcakes piecze się na bazie tradycyjnych składników na ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane
w mojej kuchnipotem radziłam gościom, aby ściągali krem z babeczek, bo nie dało się tego zjeść ;). Na szczęście parę miesięcy Więcej... Artykuł Babeczki Ciasteczkowy Potwór – Blue Velvet Cupcakes pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki PomysłSwiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności
Rusty Forkpewnością przypadnie Wam do gustu. Babeczki piernikowe są puszyste i lekko wilgotne. Wykończenie to ubita śmietanka 36% z dodatkiem stabilizatora śmietanfixu. Dekorowałam tylką Wilton nr. 1M Piernikowe cupcakes choinki 2016-11-23 18:26:30 Write a review Save Recipe Print Ingredients 3/4 szkl cukru 2 jaja 1 i 1/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/4 szkl oleju
Rusty ForkBardzo delikatne, wręcz rozpływające się w ustach babeczki marchewkowe z cynamonem i kakao. Bliżej im do cupcakes (tylko brak kremowej czapeczki ;)) niż do tradycyjnych, cięższych muffinek i muszę przyznać, że się w nich zakochałam. Pycha! :) Składniki na ok. 9 sztuk: 1/2 szklanki oleju ok. 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku
Simply FoodJest puszysty, waniliowy i ładnie trzyma kształt po nałożeniu na ciasto lub babeczkę. It’s fluffy, vanilla and holds shape on cake and cupcakes. Składniki*: 400g miękkiego masła 800g cukru pudru 6 łyżek mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ubij masło na puszystą masę. Dodaj połowę cukru i ubijaj aż się połączą dodaj pozostały cukier, mleko i [...] Artykuł WANILIOWY KREM
SandraFrej.comfantastycznie smakuje na ciepło, posypany cukrem pudrem. Pączki u nas obowiązkowo pojawiają się na Tłusty Czwartek, ale chciałam również spróbować czegoś innego. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes. Składniki 100 […] Artykuł Churros na Tłusty Czwartek pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeferrero rocher, pycha!. Będzie idealnym ciastem na zbliżające się Święta dla łasuchów :). Wygląda fantastycznie, nie jest trudny w przygotowaniu i nie jest czasochłonny. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony Quiero Cupcakes ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia Składniki: Spód: 220g herbatników 120g masła – roztopionego i przestudzonego
Mała CukierenkaCynamonowe pięknotki <3 Wstyd, cynamon tematem bloga a tu dopiero cynamonowy przepis ! Muffinki. Czy aby na pewno ? A nie czasem babeczki (cupcakes) ? I tu mam dylemat. Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać
CynamonemPoOczachPiękne, letnie, kolorowe cupcakes cytrynowe ze śmietankowym, różowym kremem. Udekorowane sezonowymi, intensywnie czerwonymi owocami. Świetnie wyglądają zarówno na zdjęciach, jak i w rzeczywistości, a smakują równie wybornie - cytrynowe ucierane ciasto, puszysta kremowa chmurka oraz słodko-kwaśne owoce. Idealne na przyjęcie urodzinowe, baby shower czy imprezę ze znajomymi. Składniki Babeczki wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 125 g miękkiego masła
Słodkie inspiracjemasy cukrowej? Zastosowanie masy cukrowej Wspomniana masa cukrowa znajduje zastosowanie przede wszystkim podczas wykonywania tortów w stylu angielskim. Jednak jest także używana do ozdabiania wypieków w stylu amerykańskich cupcakes. Masą cukrową także pokrywa się całe wypieki. Dzięki temu przykładowo pokrywając nią cały tort, możemy stworzyć dowolne kształty oraz ozdoby. Istnieje możliwość również modelowania z masy cukrowej różnorodnych elementów dekoracyjnych
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZnów męczę masłem orzechowym! Bardzo nam przypadło do gustu tego typu nadzienie w babeczkach, więc mam duże zamówienia na przeróżne wersje cupcakes, pod warunkiem obecności tego elementu ;) Tym razem do ciasta dodałam chrupiące, prażone orzeszki ziemne dla podkreślenia smaku. Pycha! Składniki (ok. 15 babeczek) 125 g margaryny 2 jajka żółtko 3/4 szklanki cukru 10 g cukru z wanilią szczypta soli
Słodkie inspiracjeŚwiąteczne cupcakes są po protu urocze. Ostatnio pokazywałam Wam babeczki-czapeczki Mikołaja ( klik ), dziś przedstawiam wersję choinkową, ale to nie ostatni pomysł w tym roku. Baza to czekoladowo-pomarańczowe ciasto, do którego dla wzmocnienia smaku dodałam posiekanej, gorzkiej czekolady i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Dekoracyjna choinka na czubku babeczki zrobiona z zabarwionego zielonym barwnikiem spożywczym kremem na bazie mascarpone, który
Słodkie inspiracjesuchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce. Krem: Zimną śmietanę i mascarpone połączyć i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i likier. Udekorować cupcakes kremem i kawałkami ananasa. Z porcji wychodzi około 20 szt. Inspiracja klik
Ala piecze i gotujeUrocze słodycze w sam raz na święto zakochanych: WALENTYNKOWE BABECZKI... Artykuł Walentynkowe babeczki Red Velvet pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki „Taste cupcakes”, którą dostałam od siostry. Dodałam jeżyny do środka babeczek, co znacznie orzeźwiło ich smak. Najsmaczniejsze są następnego dnia, niestety tylko przypadkiem jedna się ostała. Składniki na 12 sztuk: Ciasto • 150 g masła • 150 g cukru • cukier waniliowy • 6 żółtek
To co kochamwmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowych foremek. Piec około 20 minut, uważając by się nie przypiekły. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać. Smacznego! *** ENGLISH VERSION: CHOCOLATE CUPCAKES WITH NUTS AND APPLE 65 g rye flour 15 g cocoa powder 70 ml almond milk 1/4 teaspoon baking soda pinch of Himalayan salt 1 tablespoon erythritol 1/4 teaspoon cream
Poranek na słodkobabeczek z tej jakże doniosłej okazji. O torcie jeszcze Wam napiszę, bo wyszedł mi całkiem nieźle, ale dzisiaj będzie o babeczkach. Tak naprawdę to zwykłe muffiny przebrane za cupcakes malinowym kremem maślanym. Musiały być szybkie i pyszne, i oczywiście efektowne. Użyłam więc mleka kokosowego z kartonu, którego nikt nie chce pić, bo jest zdecydowanie za słodkie (choć w składzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzyrządzić szybki deser? Pamiętacie cupcakes z bezą i czekoladą, hi hat? W weekend nabrałam ochoty na słodkie. Miałam białka do wykorzystania, czekoladę i czekoladowe ciastka. Postanowiłam więc przyrządzić deser na wzór hi hat. Jest to prosty i szybki deser choć ubijanie białek jest dosyć długie. Cukier musi się koniecznie rozpuścić za nim beza zostanie ubita na sztywno. To moje drugie
codojedzeniaIlość cukru pudru w przepisie jest orientacyjna i zależy od potrawy do jakiej dodamy krem mascarpone. Również ilość śmietany nie jest jedna, jedyna i słuszna. Jeśli robimy tartę czy cupcakes, na pewno lepszy będzie krem z 500 g śmietanki. Jest wtedy bardziej puszysty i lekki. Tort możemy przekładać takim kremem od razu. Jeśli chcemy wyciskać wzory przez worki cukiernicze najpierw
Gotowanie-ukzewnątrz, mięciutkie i lekko ciągnące w środku, z rozpływającym się w buzi i lekko kwaskowym kremem z wyraźnymi nutami limonki i mięty. Pomysł na krem zaczerpnęłam z książki Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager Mii Öhrn, choć same makaroniki przygotowałam tradycyjnie, na bezie włoskiej. Moim zdaniem są dużo łatwiejsze, ale to oczywiście sprawa indywidualna. Po francusku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzynajmniej 30 minut leżakowania do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy podsypując mąką jak najcieniej się da i wykrawamy z niego ciasteczka (kwiatki, gwiazdki), które następnie wkładamy do formy cupcakes. Założeniem jest, że będą to ciasteczka na jeden ząbek. Oczywiście jeśli nie mamy takiej formy, to większe też możemy zrobić, ale sądzę, że nie będą już tak urocze. To teraz nastawiamy
Karczma Honoriettyjedną rękę, a drugą jeszcze go dociska, by pozbyć się jak najwięcej wody. Przekłada go do miski i miesza ciasto łyżką, aż wszystko ładnie się połączy. Wyciąga formę do cupcakes i rozlewa ciasto do dołeczków, a następnie wstawia ją do piekarnika i nastawia alarm na 20 minut, po których sprawdza patyczkiem ciasto. Jak jest suchy, to wyłącza urządzenie. Uchyla drzwiczki
Karczma HonoriettyMoje pierwsze cupcakes. Bardzo dużo pracy, ale warto.Teraz siedzę i mogę je kosztować. Tylko nie wiem którego wybrać. Składniki na ciasto szklanka mąki 100 ml mleka 130 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobniutkiego cukru 2 jajka ( w temp. pokojowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek konfitury truskawkowej Masa lukrowa bordo i pudrowy róż Mąkę przesiej wraz
AZgotuj!Wracam na bloga w podskokach. Jak ośmiolatka z lizakiem i warkoczykami na głowie. Biedrona, ogarnij się. Zamiast tortu z tej okazji będą cupcakes. Pachnące migdałami, z miękkimi kawałkami brzoskwiń. Wydają się dość ładne, żeby zaprezentować je podczas wielkiego powrotu (kolejnego) :) Babeczki : Tak jak zawsze: suche składniki mieszamy łyżką w jednej misce. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Zawartości obu misek
wcinaj tokieliszka. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron, po odsączeniu z tłuszczu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem zrobionym z cukru pudru i cydru. Źródło/ Inspiracja: Sweet: Our Best Cupcakes, Cookies, Candy, and More by the Editors of Food Network Magazine
Domowa Cookierenka AgiCo zrobić, by wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora! Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji: babeczka waniliowa babeczka czekoladowa
Humanistka w kuchniDzisiaj niedzielnie, świątecznie, wykwintnie. Zapraszam na pyszności z truskawkami. 125 mąki pszennej 125 g cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g
Humanistka w kuchninajlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser. Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 62 g miękkiego masła, 125 g cukru
Plate of Joywyglądały ślicznie. Problem w tym, że kiedy zaczęłam szukać przepisów okazało się, że nikt za bardzo takich babeczek nie robi – zawiodła nawet moja ulubiona babeczkowa książka 500 cupcakes and muffins . Postanowiłam, że podejdę do tematu podobnie jak do muffinków bananowych i zobaczymy co z tego wyjdzie. A teraz wnioski z tego cukierniczego eksperymentu: babeczki są mięciutkie, lekko wilgotne
CiastkozercyMoje pierwsze babeczki, które z drżącą ręką, udało mi się przyozdobić kremem. Zawsze podziwiam takie wypieki innych blogerów, gdzie ich cupcakes wyglądają bajecznie. Pole do popisu przy ozdabianiu jest duże. Widziałam już różne wersje: zwierzaków, kwiatów, sukienek, z koroną, kokardkami, a nawet w formie hamburgera. Skoncentrowałam się jednak na prostym zdobieniu kremem. W pełni zachwycona
Pink Envelopemoje pierwsze churros. Przysmak hiszpański, który fantastycznie smakuje na ciepło posypany cukrem pudrem. Razem z pączkamu na tłusty czwartek wpasuje się idealnie. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes. Składniki 100 g masła 250 ml wody 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka
Pink Envelopepierwsze churros. Przysmak hiszpański, który fantastycznie smakuje na ciepło posypany cukrem pudrem. Razem z pączkamu na tłusty czwartek wpasuje się idealnie. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes . Składniki 100 g masła 250 ml wody 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli 2 jajka Dodatkowo olej do smażenia cukier puder do posypania
pink envelopeWczoraj prezentowałam Wam odchudzoną wersję babeczek wielkanocnych, a dzisiaj już wersja dla niedbających o linię, czyli takich jak ja Przepis podpatrzyłam na kotlet.tv i od razu
dom-agi.plstrumieniami …. koraliki , posypki i inne dekoracje błyszczały jak flesze aparatów!.Na sam koniec wszystkie dekoracje znalazły się na stole, tak by każdy mógł podziwiać dzieła pozostałych grup.Były cupcakes … cake popsy , muffiny i inne ciasteczka!.Wszystkie pięknie udekorowane!.Wspólne zdjęcia na koniec, ubieranie choinki i niesamowite prezenty dla każdej z nas umiliły nam koniec warsztatów..PODSUMOWUJĄC:Co prawda
Ostra na Słodkominut do napuszenia. Po tym czasie posmarować drożdżówki mlekiem. Piec w 180 st. C. przez 20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Dzisiaj piekę swoje pierwsze, prawie prawdziwe cupcakes - trzymajcie kciuki
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię nie nudzą. Hmm... Czyżby...? No dobrze, może nie znudziły, ale odrobinę przejadły. Takie sobie zwykłe muffiny, bez elementu zaskoczenia. Postanowiłam więc przejść na wyższy poziom, i upiec cupcakes, czyli po prostu babeczki z kremem. Górą kremu! Okazja nadarzyła się nie byle jaka - Dzień Mamy . I choć od mojej dzieli mnie niemal tysiąc kilometrów, to mam nadzieję, że taka
Pożeraczka, czyli raz adobrze