Uwielbiam oponki, a gdy zobaczyłam przepis na jabłkowo-cydrowe wiedziałam, że muszę je zrobić :) Co prawda w źródłowym przepisie podano, aby wyrobione ciasto wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, a dopiero po tym czasie zabrać się do wykrawania i smażenia oponek, ale pominęłam ten etap i wcale nie żałuję :) Oponki wyszły bardzo smaczne: delikatnie korzenne, mięciutkie i niezbyt słodkie, ale lukier nadrabia to niedociągnięcie. Zapraszam do spróbowania :) Składniki (na ok. 22 szt.): 2 jabłka 1,5 szklanki cyd... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...